kindleNu v-am povestit pe blog de cadourile primite de Crăciun şi de ziua mea şi nici nu intenţionez să le enumăr aici, dar de Kindle vreau neapărat să vă povestesc. Am început să-mi doresc un Kindle încă din 2011, dar n-am reuşit să-mi cumpăr unul. Mă gândeam că e un moft şi că nu-mi permit să dau bani pe mofturi. Aşa că am renunţat la idee.

De aceea nu mică mi-a fost bucuria să primesc de ziua mea un Kindle de la Raluca. Nu numai că a ales cadoul perfect, dar mi-a făcut ditamai surpriza, nu mă aşteptam deloc. M-a anunţat că-mi trimite o carte pe care i-am împrumutat-o, am primit coletul, care era exact de dimensiunea unei cărţi, am deschis coletul calmă, aşteptând să văd cartea…şi când colo mă trezesc cu un Kindle. Cred că a fost singura dată din ultimii câţiva ani când am rămas efectiv cu gura căscată. Nu este uşor să fiu surprinsă, dar Raluca a reuşit să facă asta.

Eram la serviciu, am văzut Kindle-ul, colegii au început să mă întrebe dacă l-am cumpărat, iar eu, cu voce tremurată, încercam să le explic că l-am primit cadou. Nici nu ştiam ce să simt. Normal că mă bucuram foarte mult, dar în acelaşi timp mă gândeam că Raluca a dat atâţia bani pe fundul meu şi că nu trebuia. Oricum, a fost cel mai frumos cadou primit în ultimii ani şi cu siguranţă cel mai surprinzător cadou.

Acum, după câteva săptămâni cu Kindle-ul, pot garanta că este o investiţie foarte bună. Ador să citesc pe el! Acum mă răsfăţ cu “The White Princess” de Philippa Gregory, carte care încă nu a fost tradusă în limba română. Nici nu-mi imaginam că este aşa de uşor şi comod de citit pe Kindle. Are o greutate foarte mică, paginile se “întorc” apăsând doar pe un buton, fontul poate fi cât de mare doreşti. Nu este deloc obositor pentru ochi, pentru mâini, indiferent că citeşti o carte de 100 de pagini sau de 1000. Foarte fain mi s-a părut şi faptul că dacă nu cunoşti un cuvânt, poţi să vezi rapid definiţia din dicţionar. Aşadar în ultimele zile am învăţat şi cuvinte noi datorită lui.

Când citeam de pe cărţi, ochii îmi oboseau mai repede, mai ales că mă confruntam cu diverse fonturi, de obicei mici. Mă apucau durerile de cap, îmi lăcrimau ochii. De când citesc de pe Kindle n-am mai păţit asta. Şi pentru că nu mai pierd timp cu mutatul de pe o parte pe alta, pentru găsirea unei poziţii confortabile, cu datul paginii, cu diverse mişcări pentru a-mi odihni mâinile obosite de greutatea cărţii, citesc mai repede.

Singurul meu regret este că nu am mai mult timp de citit. Mă aşez seara în pat, conştientă că nu am decât maxim 2 ore la dispoziţie pentru citit. Şi îmi este tare greu să mă opresc şi să mă culc la ore rezonabile.

Pentru cei interesaţi de mai multe detalii tehnice (pentru varianta mea de Kindle):

 • Ecranul Kindle (6 inch) reflectă lumina precum hârtia obişnuită, nu prezintă nici o reflexie, aşa că poate fi folosit şi afară, la lumina soarelui.
 • Are un controller pentru 5 direcţii, care ajută la navigare.
 • Textul se poate redimensiona iar fontul se poate modifica (există 3 stiluri de font din care puteţi alege).
 • Whispersync – te ajută să reiei oricând cititul de unde ai rămas. Închizi dispozitivul, a doua zi când îl deschizi, îţi arată exact unde ai rămas cu cititul.
 • Wi-fi încorporat
 • Dicţionar – nu eşti familiarizat cu un cuvânt? Selectezi cuvântul şi-ţi apare definiţia din dicţionar.
 • Memorie pentru 1000 de cărţi (2 GB).
 • Greutate de doar 170 de grame.
 • Bateria poate rezista şi 4 săptămâni, cu wireless-ul dezactivat.

Sunt sigură că Kindle-ul va contribui la îndeplinirea targetului de 50 de cărţi citite în 2014. Şi mă va ajuta să citesc mai ieftin, să citesc cărţi pe care nu credeam că voi reuşi să le obţin, să citesc mai mult în limba engleză. De aceea este cu adevărat cadoul perfect.

18 Comments on Kindle – cadoul perfect

 1. Nici nu stii cat de fericita sunt ca iti place! Asta a fost si scopul, sa iti dau un impuls in privinta cititului, ca stiu ca 2013 a fost un an mai..cum a fost.
  Mi-ai facut si mie pofta de citit de pe reader si ieri aproape ca am dat gata o carte intreaga. 😀

   • multumesc! sper si eu, poate de Paste. n-am spus in comentariul anterior, dar adaug acum: ai o prietena minunata care ti-a facut un cadou absolut superb. nu ti-a dat ceva doar ca sa-ti dea, ti-a daruit ceva ce-ti doreai, care-ti era necesar dar tu nu te-ncumetai sa-ti cumperi (din diverse motive). asta da surpriza!

 2. Astea sunt genul ăla de momente când rămâi speechless :)) Acum problema care se ridică e să îl umpli cu cărți și să ai timp să le citești 😀

  • Multumesc Mihaela!
   Mi se pare ca oricum acum au un pret mai bun, cand ma uitam eu in 2011 dupa ele, costau 600 de lei. Acum se gasesc si la 200, 300 de lei.

 3. E un cadou foarte frumos, sa-l folossti cu placere si spor la citit!
  Eu am o tableta Samsung, si o folosesc si pentru citit carti electronice. Cumpar carti ebooks din Romania, si este o posibilitate excelenta pentru mine de a citi carti in limba romana, caci in Canada, bineinteles, nu se gasesc carti in romana, si ani de zile, inainte sa incep sa citesc ebooks, am dus dorul cartilor in limba romana.
  Am si un e-reader Kindle pe tableta mea, si in felul acesta pot citi si carti ebook compatibile cu Kindle, pe care le cumpar de pe Amazon.

  • Multumesc Victoria!
   Tableta (inca) nu am, nu am gasit inca un motiv destul de bun pentru care merita sa-mi cumpar o tableta. 🙂

 4. Vreau si eu un Kindle. In Londra erau foarte populare, chiar si Kassandra, femeia cu care locuiam isi cumparare desi nu o vazusem pana atunci niciodata sa citeasca 🙂

  De atunci tot visez la unul si sper sa mi se indeplineasca dorinta.

  • Sper sa ti se indeplineasca dorinta. Acum nu mai sunt chiar asa de scumpe si cred ca este o investitie care merita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.