Ştiţi acele seri când ajungi acasă şi vrei să te răsplăteşti cu ceva bun de mâncare dar pur şi simplu nu mai ai putere să mergi să faci cumpărături şi să găteşti? Ei, mi se întâmplă des, mai ales că am perioade în fiecare lună când muncesc aproape non stop. Şi atunci apelez la mâncarea de la restaurantele mele preferate.

Am comandat mâncare acasă de la tot felul de restaurante din Iaşi. Şi ştiu exact ce-mi place şi ce nu-mi place în tot acest proces de comandă. Îmi place să comand online, nu telefonic. Din câte ştiu eu, un singur restaurant din Iaşi are site de pe care poţi comanda direct (Mamma Mia). Or fi mai multe, dar nu am aflat eu de ele. În rest trebuie să cauţi site-ul lor, să ai norocul să îl găseşti şi să fie cât de cât funcţionabil, să-i suni, să le transmiţi ce vrei, să speri că au notat corect comanda şi adresa. Îmi amintesc de momente când doream neapărat să comand de la un anumit restaurant dar telefonul suna mereu ocupat aşa că între timp am renunţat de tot să comand de la ei. Sau de cazuri când am comandat şi sosuri pentru pizza dar n-au mai ajuns în comandă, că n-a înţeles bine cel cu care vorbeam la telefon. Când transmiţi comenzi telefonic e posibil chiar şi tu să greşeşti, să uiţi ceva, mai ales că nu ai o evidenţă a ceea ce ai comandat. Doar dacă-ţi aminteşti şi îndrăzneşti să rogi angajatul de la restaurant să-ţi citească tot ce ai comandat. Dar eu am păţit de multe ori să dau peste persoane atât de grăbite încât mi-era şi jenă să-i mai întreb ceva în plus.

Aş putea scrie încă multe despre dezavantajele comenzilor telefonice, dar cred că le ştiţi şi voi. Eu înţeleg de ce restaurantele nu apelează la implementarea unui sistem de comandă online (cost ridicat, posibilitate de comenzi false), cu toate acestea tot îmi doresc să beneficiez de aşa ceva.

Am auzit că în Bucureşti şi Cluj se poate comanda online prin FoodPanda, care colaborează cu peste 150 de restaurante. FoodPanda este un serviciu online de comandat mâncare la domiciliu, disponibil prin site şi prin aplicatii pentru iOS şi Android. Vestea bună este că în acest an FoodPanda se va extinde în majoritatea oraşelor mari din România, deci cu siguranţă şi în Iaşi.

Am testat aplicaţia pentru iOS şi îmi place, arată foarte bine, e uşor de folosit, se comandă rapid şi cel mai important, toate informaţiile necesare sunt foarte vizibile. De exemplu comanda minimă, dacă este vreo taxă de livrare, care este timpul de livrare.

Cum se procedează? Îţi faci rapid cont, selectezi oraşul şi zona în care te afli (sau dacă îţi dai acceptul, locaţia poate fi detectată automat), alegi restaurantul, preparatele care te interesează, le pui în coşul de cumpărături. La final apeşi pe “Comandă acum”, specifici adresa de livrare şi…gata.

 foodpanda-screenshot  foodpanda-screenshot-2
Cred că o să mă împac foarte bine cu FoodPanda, când va fi disponibil şi în Iaşi. O să pot comanda de la mai multe restaurante, care acum poate n-au site sau nu s-au promovat suficient încât să ajungă şi la mine. O să am o evidenţă cu restaurantele care fac livrări la domiciliu, o să ştiu exact care este comanda minimă, o să ştiu ce pot comanda. De-abia aştept!

2 Comments on FoodPanda – serviciu online de comandat mâncare la domiciliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.