catan3Prima dată am auzit de Catan de la un coleg de serviciu. El a fost şi cel care ne-a arătat cum se joacă, ne-a explicat ce e cu extensiile şi ne-a şi bătut de câteva ori. Şi chiar dacă n-am câştigat din prima, am iubit acest joc. Nu jucam ca să câştig, jucam ca să petrec timpul cu prietenii mei într-un mod cât mai plăcut.

Pe parcurs am descoperit că mulţi dintre prietenii mei sunt pasionaţi de Catan şi alte jocuri asemănătoare. De Revelion Catanul ne-a fost un prieten tare bun şi ne-a stat alături până după miezul nopţii. Mai un pahar de vin roşu, mai o piesă mutată pe tabla de joc, şi aşa s-a asigurat distracţia. 🙂

Şi uite aşa atunci când am fost întrebată ce-mi doresc cadou de ziua mea am zis că un joc Catan. Şi l-am primit de la sora mea, după care am învăţat-o şi pe ea şi pe iubitul ei să joace. Şi de atunci săptămânal jucăm. Dacă înainte mă întâlneam cu sora mea cam o dată pe lună sau mai rar, acum o vizitez o dată la câteva zile şi petrecem câteva ore foarte plăcute jucând, râzând şi vorbind. Deţin două jocuri Catan, cel de bază şi Navigatorii. Încă îl învăţăm pe cel din urmă, sper să ajungă şi el să ne placă la fel de mult.

Nu ştiu, poate o fi de la faptul că îmbătrânesc, dar am ajuns să prefer să-mi petrec timpul liber acasă sau în intimitatea casei unui prieten, decât la cafenele şi restaurante. Iar Catanul ne oferă un motiv foarte bun să stăm acasă, ore în şir, să ne chemăm prietenii la joc, să socializăm. Cât de faine sunt serile petrecute cu un grup de prieteni sau cu familia, gătind mâncare bună, sorbind cocktailuri/ceaiuri/ciocolată caldă şi jucând! Recomand tuturor!

La final, pentru necunoscători, să vă povestesc un pic despre Catan. În 1995 a primit premiul de Jocul German al Anului şi de atunci a devenit cel mai bine vândut board game german din toate timpurile şi cel mai popular joc de societate al ultimilor 15 ani. CATAN este numită insula pe care jucătorii cons­truiesc drumuri, aşezări şi oraşe. Materiile prime (re­sursele) ajung de la sate la oraşe prin intermediul comerţului. În funcţie de unde îţi poziţionezi aşezările şi de noroc, uneori ai lut din abundenţă, alteori minereu. Se pot face schimburi de resurse între jucători. Aceştia se luptă pentru teren, materii prime şi bineînţeles puncte. Cel care ajunge primul la un anumit număr de puncte este declarat câştigător.

catan1 catan2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments on Despre jocul meu preferat

 1. Ce simpatic pare, mi-ar placea si mie sa-l joc. Nu am auzit niciodata de Catan, dar asa cum povestesti chiar ca e fun. Mai ales daca ai alaturi prieteni buni care sa fie si ei entuziasmati de el.
  Mihaela, cred ca ti-ai mai descoperit o pasiune. :))

  • Ma mir ca nu ai auzit. 🙂 Este foarte popular in ultima perioada. Oricum, chiar e fun, ar trebui sa incerci. 😛

 2. Nici eu n-am auzit niciodata de Catan, dar ma bucur ca iti place si iti face serile mai placute. 🙂

  Cum poti sa spui ca imbatranesti, de-abia ai 20 si ceva de ani. La 50 de ani ce-o sa spui? 😉

  • 🙂 Da, chiar e un joc fain, mai ales ca impune socializare. Nu ai cum sa-l joci singur, ba chiar si-n 2 persoane e cam plictisitor. Macar 3-4 persoane sa fie.
   Eh…spun ca imbatranesc, ca ma resimt. Incep sa fiu mai prudenta, sa gandesc altfel…Sau hai sa zic altfel. Ma maturizez, nu imbatranesc. 🙂

  • Este fain sa stii. 🙂 Mie imi place foarte mult si nu m-am plictisit de el pana acum. As juca in fiecare zi daca as putea. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.