set-ceaiuri-kusmiAcum ceva timp am primit un frumos cadou de la o doamnă tare dragă mie, care cunoscându-mi pasiunea pentru ceai, mi-a adus din Franţa un set de ceaiuri Kusmi.

După cum se poate observa şi din imagini, cadoul a fost frumos ambalat într-o pungă drăguţă de la Kusmi, cu fundiţă. Setul conţine 5 cutii metalice cu ceai:

 • Four Red Fruits: ceai negru chinezesc cu aromă de cireşe, căpşuni, zmeură şi coacăze
 • Prince Wladimir: ceai rusesc cu aromă de bergamotă, lămâie, grapefruit, vanilie şi condimente
 • Spicy Chocolate: ceai negru cu aromă de ciocolată şi condimente
 • Almond Green Tea: ceai verde cu aromă de migdale
 • Green St Petersburg: ceai verde cu aromă de fructe citrice, fructe roşii, vanilie şi caramel

Pe acesta din urmă îl voi şi prezenta astăzi. Magazine cu ceaiuri Kusmi se găsesc doar în anumite ţări, cum ar fi Franţa (ţara de origine), Italia (Milano), Germania (Berlin, Hamburg), Danemarca (Copenhaga), Anglia, Statele Unite (New York) şi Canada (Montreal). Sunt foarte apreciate în Franţa. Raluca ne-a povestit pe Tea Mug că a găsit un magazin Kusmi şi în Bruxelles. Tot ea ne-a descris pe blogul de ceaiuri brandul Kusmi:

Kusmi Tea este un brand apărut în Paris, Franţa în 1867. După o mică documentare am observat că această firma este extrem de populară în Franţa, datorita faptului că produce ambalaje şi ceaiuri după moda rusească, acesta fiind şi un motiv pentru care ele sunt atât de scumpe.

Setul meu se numeşte Afternoon Teas Assortment şi se găseşte pe site-ul Kusmi la preţul de 18.5 euro.

photo 3 (4) photo 5 (2)photo 4 (3) ceai-verde-kusmi

Ceai Kusmi Green St Petersburg: ceai verde cu aromă de fructe citrice, fructe roşii, vanilie şi caramel

ceai-verde-kusmi  ceai-kusmi-franta

Motivul pentru care am ales acest sortiment nu este unul la care v-aţi gândi. Din cele 5 sortimente de ceai, doar la două din ele am reuşit să deschid cutia metalică. :)) Pentru restul voi apela la un ajutor de sex masculin. 😛

Am preparat acest ceai cu apă la 90 de grade Celsius şi am lăsat la infuzat timp de aproximativ 5 minute. Aş recomanda însă un timp de infuzie mai mic, de maxim 3 minute, altfel ceaiul capătă un gust uşor amărui.

Ceaiul prezintă un parfum plăcut de vanilie şi caramel. Gustul este dulceag, predominant de ceai verde, cu note secundare puternice de caramel şi fructe roşii şi doar nuanţe de vanilie. Este un ceai concentrat, cu arome puternice, dar fin şi elegant. Se simte calitatea, nu se compară cu ceaiurile vândute în supermarket.

Mi-a plăcut acest ceai şi cu siguranţă voi aprecia şi restul de ceaiuri din pachet. Asta dacă reuşim să le desfacem fără să scăpăm tot conţinutul de ceai pe jos. 🙂

photo 5 (3)

Aşadar dacă aveţi drum prin Franţa şi vreţi să cumpăraţi un cadou frumos pentru voi sau pentru cei dragi, puteţi apela cu încredere la seturile cadou cu ceaiuri Kusmi. Pentru mine a fost unul din cele mai frumoase cadouri primite în acest an.

Şi alte articole despre ceaiuri Kusmi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments on Ceaiuri Kusmi, un cadou exact pe gustul meu

 1. Ah, cat de faaain! Eu mor dupa Prince Vladimir!
  Maine plecam in Paris si ma gandeam sa-mi iau ca suvenir parfumul meu preferat de la Fragonard, Belle Cherie, dar acum mi-ai amintit si de Kusmi si nu ma pot decide :))
  Sa le bei cu placere ❤️

  • Mie mi-a revenit pofta de ceaiuri, acum ca am gasit cateva ceaiuri mai deosebite. O sa mai scriu de ele, o sa tot apara zilele astea articole despre ceaiuri, de o sa va saturati de ele. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.