ceai-pu-erhCeaiul Pu Erh este o noutate şi pentru mine, până acum cred că am testat doar vreo 2-3 sortimente. Dar nu de asta am cumpărat Pu Erh Brick Chocolate de la CTS Corner, ci pentru că mi-a plăcut că frunzele sunt sub aspectul unor pătrăţele de ciocolată. Mi s-a părut mai deosebit şi eu am o slăbiciune pentru ceaiurile speciale.

Pentru preparare se foloseşte o bucată de ceai pentru 200 ml de apă clocotită. Lăsaţi 3-5 minute la infuzat. Poate fi folosit de 3 ori.

Bucata de Pu Erh nu are vreun parfum deosebit. După 5 minute de infuzie se topeşte şi se transformă în frunzuliţe mici.

Culoarea ceaiului este maroniu închis. La miros şi gust mi-a amintit de diverse ceaiuri medicinale pe care le-am mai băut în ultimul timp. Nu este un ceai elegant, dar este consistent, puternic, cu personalitate. Nu este dulceag, dar nici amărui. Gustul este uşor prăfuit, vegetal. Seamănă la gust cu ceaiul negru, poate doar că nu este la fel de tare ca acesta. Eu servesc orice ceai neîndulcit şi recomand din tot sufletul ca măcar aceste ceaiuri mai deosebite să fie servite în acest mod, altfel nu vă veţi putea bucura pe deplin de gustul lor autentic. Dar ca idee Pu Erh-ul se poate bea cu lapte, numai să ştiţi că enzimele din lapte neutralizează efectul antioxidanţilor din ceai.

După cum ştiţi, mie îmi plac ceaiurile parfumate, aromate, dulcege, aşa încât n-aş putea spune că acest ceai Pu Erh este printre preferatele mele. Este însă o experienţă interesantă şi nu-mi pare rău că l-am cumpărat şi testat.

Ceaiul pu-erh este disponibil în diferite stadii de oxidare iar procesarea presupune de obicei şi comprimarea frunzelor în diferite forme. Există două categorii principale în care poate fi împărţit acest tip de ceai:

  • sheng – deloc sau foarte puţin oxidat înainte de a fi presat în diverse forme ;
  • shu – oxidat, mult sau puţin, apoi comprimat sau lăsat în formă liberă (necomprimată).

Ceaiul sheng neînvechit este de multe ori considerat o varietate de ceai verde, iar ceaiul pu-erh shu şi cel sheng învechit sunt considerate ceaiuri negre.

Sursa

Pu Erh Brick Chocolate impresionează prin felul în care arată, înainte de preparare, dar nu cred că ar fi apreciat de orice persoană care îl consumă. Aşa că îl recomand mai mult pentru voi, cei care apreciaţi cu adevărat ceaiurile, şi pentru cunoscători în general, şi mai puţin pentru consum de zi cu zi sau servirea musafirilor (s-ar putea să creadă că îi serviţi cu ceaiuri medicinale :P).

Preţul pentru o pungă de ceai Pu Erh Brick Chocolate de 50 de grame este de 17 lei. Se poate achiziţiona şi online, de pe site-ul CTS Corner.

P.S. L-am băut la 4 după-amiaza, sper că voi reuşi să adorm la noapte. 🙂

pu-erh-brick-chocolate culoare-ceai-pu-erh

Alte articole despre ceaiuri Pu Erh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.