Dacă acum un an ieşeam de câteva ori pe săptămână şi astfel am reuşit să vizitez multe cafenele şi restaurante noi, în ultima vreme am cam rămas în urmă. Şi asta pentru că mi-am propus să mănânc mai sănătos, mai puţin în oraş, şi-n plus, după-amiaza sunt cam obosită şi prefer să rămân în casă decât să ies în agitaţie şi aglomeraţie.

Cu toate acestea tot am găsit câteva locaţii noi, care merită menţionate. Sunt sigură că aţi auzit de toate, dar vă redau şi experienţa mea, poate vin cu informaţii noi.

Madison Bistro & Lounge – Palas Mall

cheesecake-madison madison-apple-pie

În prezent este cafeneaua mea preferată. Este nou deschisă în Palas, cam de 2 luni. Amenajată cu mobilier masiv, culori închise, nişte burlane în tavan. Ce să zic, amenajarea nu mă da pe spate, în special acele burlane. În schimb sunt încântată de ce poţi servi acolo. Băutura mea preferată este Latte Macchiato Decaf cu aromă de alune de pădure. Este şi singura băutură încercată, mereu când ajung la Madison comand asta. Îmi place foarte mult şi plăcinta cu mere şi îngheţată. Am încercat şi cheesecake-ul, dar este cam dulce pentru gustul meu. Deserturile nu sunt menţionate în meniu, întrebaţi de ele. Meniul conţine şi mâncare şi chiar sunt curioasă cum sunt hamburgerii.

Cât despre preţuri, nu mai ştiu sigur, dar un latte e cam 13 lei, o prăjitură tot pe acolo, o apă plată 6 lei.

La Plăcinte

  IMG_2795 IMG_2796

Scuzaţi pozele slab calitative. Am fost şi La Plăcinte, un grup de 4 fete (asta ca să nu mă întrebaţi şi voi, ca alţii, dacă am mâncat eu tot ce e în imagine 🙂 ). Am ajuns pe la 6 seara, când localul încă era doar pe jumătate plin, cu toate acestea făcusem rezervare. După o oră se ocupaseră toate mesele, aşa încât e important să faceţi rezervare din timp.

Mi-a plăcut mult cum e amenajat locul (tradiţional bineînţeles). Am primit repede meniul, ne-a fost menţionat în cât timp vom primi comanda. Eu am comandat aripioare de porc cu varză şi ardei iute şi la desert căciula lui Guguţă. Felul principal mi-a plăcut şi nu prea. Era cam condimentat pentru mine. Eu sunt obişnuită să mănânc mai nesărat, cu puţine condimente. Dar a fost interesant, am servit şi eu ceva diferit faţă de ce mănânc de obicei. Desertul pe de altă parte a fost minunat. Căciula lui Guguţă este de fapt o denumire tradiţională pentru clătite cu vişine, cu crema de smântână, ornate cu ciocolată rasă.

Prietenele mele au comandat colţunaşi din cartofi cu ciuperci şi sos de smântână, papanaşi, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu cartofi, prune umplute. Clătitele mele au fost declarate cel mai bun desert iar plăcinta cu cartofi cel mai bun preparat.

Preţurile sunt destul de mari. Ce am servit eu + o apă plată m-a costat 50 de lei.

Aş reveni aici pentru deserturi. Vreau sa încerc şi o plăcintă cu mere sau vişine.

IMG_2797 IMG_2800 IMG_2798 IMG_2799

Vivo – Fusion Street Food

vivo-burgers IMG_2777

Îmi doream de mult timp să ajung aici, dar nu aveam cu cine. Nu toţi prietenii mei sunt amatori de hamburgeri…Dar până la urmă am “păcătuit” cu prietena mea cea mai bună, ne-am dus şi am comandat eu un Carnifornication, singurul hamburger fără caşcaval, şi ea un Cheeseburger. Plus cartofi.

Mi-a plăcut foarte mult hamburgerul. Mi s-a părut mult mai bun decât cele de la fast food-uri, unde de fapt nici n-am mai fost de mai bine de jumătate de an. Este saţios, imens (se poate observa din poze), gustos. Şi cartofii la fel, foarte buni la gust. Nici n-am reuşit să-i mâncăm pe toţi.

Şi preţurile sunt decente. Pentru hamburger+cartofi+apă plată am dat 26 de lei.

Localul este interesant amenajat, tineresc. Este destul de aglomerat, pe la ora 7 se ocupaseră toate mesele şi veneau mulţi tineri şi luau şi la pachet.

Frankly Burgers – Palas Mall

frankly

M-am bucurat mult când s-a deschis Frankly Burgers în Palas, aşa am avut şi eu ocazia să-i testez fără să fac mare efort cu deplasarea. Prima dată n-am putut să comand pentru că nu acceptau decât plata cash şi eu nu aveam bani decât pe card. A doua oară am fost pregătită, dar sper că totuşi între timp au făcut rost şi de POS-uri.

Eu voiam un burger fără caşcaval, nu prea găseam unul în meniu, mi s-a propus Griletto, eu tot o ţineam că vreau să fie burger, nu grătar de pui şi nu ştiu, cred că nu ne-am înţeles, că până la urmă comanda mea era cu grătar de pui. Dar a fost ok şi aşa. Cartofii erau incluşi în preţ, dacă am înţeles eu bine, şi erau din ăia la cuptor, mai mari şi mai închişi la culoare. A fost bunicel, însă nu prea m-a impresionat. Poate dacă aş fi servit un hamburger mi-ar fi plăcut mai mult.

Nu mai ştiu exact cât m-a costat, oricum, până în 20 de lei.

Quartz Lounge – Palas Mall

  tiramisu caramel-frappe

Quartz e ultima cafenea descoperită. Ea este de mult acolo dar de-abia acum am ajuns să o apreciez. Mai fusesem aici în urmă cu un an, dar atunci mi s-a părut gălăgioasă. Acum am apreciat meniul bogat şi-mi place să revin pentru un tiramisu delicios şi pentru frappe-urile diverse. Au atât de multe băuturi interesante încât îmi vine foarte greu să aleg. Am băut până acum Caramel Frappe şi Banana Frappe. În combinaţie cu tiramisu e cam mult, e de preferat ca alături de un desert să comandaţi apă. Dar eu eram prea curioasă să le încerc pe toate.

Preţurile sunt cele obişnuite pentru mall: cam 13 lei un desert sau un frappe.

Cam astea sunt locurile noi pe care le-am frecventat. Vreau să mai merg la restaurantul Toujours, de care am auzit numai lucruri bune, la cafenelele Poveşti şi Art Georgies Gallery de pe Ştefan cel Mare, şi să comand mâncare thailandeză de la Wok On By.

Voi aţi mai descoperit locuri noi interesante? Un restaurant cu mâncare bună, o cafenea cu sortimente delicioase?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments on Pe unde am mai ieşit, ce-am mai mâncat

  1. Deserturile sunt cam la fel de scumpe si aici, delicioase totusi- mai ales ce ai postat tu.
    Din pacate, mai mult am comandat acasa ori am luat la pachet in ultimul timp.

  2. Hello!
    Am facut comanda la Wok on by, insa nu mi-au placut preparatele lor in mod deosebit. Sunt ok, insa speram la ceva mai interesant! Sunt curioasa sa vad ce parere o sa ai tu daca vei da o comanda! Sper sa ajung si la Vivo, ca pare interesant si gustos!

    • N-am apucat inca sa comand de la ei, o sa o fac eu si pe asta. Da, la Vivo e super. Pacat ca n-am mai reusit sa ajung pe la ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.