Sunt multe lucruri pe care am ajuns să mi le doresc de la mine. Printre altele, să fiu mai ordonată, mai perseverentă. Şi să reuşesc să găsesc timpul necesar pentru a face mai multe pentru mine.

Problema este că seara, după serviciu, nu prea mai reuşesc să fac mare lucru. Cel mult gătesc, în rest merg după acelaşi scenariu: seriale, citit, baie, vorbit la telefon, poate scris pe blog.

Ce aş vrea să fac?

Mi-ar plăcea de exemplu să am răbdarea să-mi aranjez părul, să-l fac cu foehnul pentru mai mult volum, să-mi fac bucle sau să-l îndrept. Dar seara chiar şi dacă am chef, degeaba mi-l fac, că până dimineaţă nu se mai observă nimic. Ar trebui să-l spăl dimineaţa şi să-l aranjez tot atunci.

Mi-ar plăcea să am timp să-mi fac un plan pentru ziua respectivă, sunt sigură că astfel m-aş ambiţiona şi m-aş ţine de acel program.

Mi-ar plăcea să citesc câte ceva şi pentru serviciu, pentru cariera mea. Seara sunt prea obosită ca să mai am chef de altceva decât beletristică.

Mi-ar plăcea să scriu articole pentru blog în liniştea dimineţii, cu o cafea alături.

Mi-ar plăcea să pot lua micul dejun în linişte. Să pot să-mi iau tot atunci vitaminele, să am timp să-mi curăţ în mod corespunzător tenul, să aplic o crema hidratantă, apoi o cremă cu spf.

Mi-ar plăcea să am timp să-mi aleg hainele pentru serviciu, să nu mă mai grăbesc, să apelez în acest fel şi la rochii sau fuste şi nu doar la comozii pantaloni.

Mi-ar plăcea să am timp să scriu mailuri prietenelor mele, să le pot povesti tot ce am de povestit.

Mi-ar plăcea să mă duc la serviciu cu adevărat trează, cu mintea gata de lucru şi de noi provocări.

Pentru toate acestea trebuie să-mi schimb ora de trezire. În acest moment mă trezesc la 7, 7 şi un pic. Şi la 8-8.30 trebuie să fiu la serviciu. În acest interval (cam de 30 de minute) nu apuc să fac mai nimic. Cred că ora 5 ar fi ora potrivită pentru trezire, mi-ar oferi timpul necesar pentru toate activităţile dorite. Uşor de zis, greu de făcut, mai ales că acum dimineaţa e frig, întuneric. Numai chef să cobori din pat nu ai. Dar îmi voi propune, voi încerca măcar pentru o săptămână, să văd dacă se schimbă ceva, dacă mi-e mai bine.

Voi la ce oră vă treziţi dimineaţa? Aveţi timp de toate înainte să plecaţi spre serviciu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments on Despre trezitul de dimineaţa devreme

 1. Vai de mine, eu ma trezesc la 7.15 si nu vreau sa vad pe nimeni in fata ochilor – sunt pe pilot automat complet – ma spal, ma machiez, ma imbrac, imi fac smoothie-ul si zbor spre munca la ora 8. Daca vreau sa-mi fac ceva la par, il aranjez rapid cu peria rotativa.
  Nu as putea sa ma trezesc mai devreme si cu siguranta nu as fi productiva – ma invart de 2 ori intr-un loc si odata la mijloc, dau cu stangul in dreptul… Prefer sa fac toate lucrurile despre care povestesti tu dupa-amiaza, seara, cand am mintea limpede si sunt mai odihnita (pe la ora 17 ajung acasa de la munca). Dimineata e pentru somn 🙂

 2. Eu intru in general la ora 8 AM si trebuie sa ma trezesc in jur de 6:15 ca sa nu intarzii, dar sa am si timp pentru cafea, dus, fardat, imbracat. Uneori renunt la coafarea parului si atunci e dezastru pentru ca nu imi place deloc cum imi sta cu el drept.Pentru mine trezitul dis-de-dimineta este crima si pedeapsa. Ma simt rau, organismul meu are nevoie sa doarma macar pana la ora 7-7.30. Simt nevoia sa dorm 8 ore/noapte, nu 6 cate dorm in prezent de cand am inceput noul serviciu.
  Anul trecut aveam un program super, martea intram de ex. la 12, joia la 11 si vinerea la 15. Miercurea eram libera. Doar lunea era mai aglomerata pentru ca intram la 9. 🙁 De aceea aveam timp si de blog. De fapt este primul an in care am un asemenea program de cosmar. Ma doare capul numai cand ma gandesc…

  • Da, e o schimbare mare. Azi m-am trezit si eu la 6, cu chiu cu vai, si a fost f bine. Chiar am avut mult mai mult timp pentru mine, mi-am baut linistita cappuccino-ul, am mai discutat, am avut mai mult timp pentru aranjat.

 3. Scria cineva pe blogul sau de dezvoltare personala ca se trezeste la 5 dimineata dar ca a reusit acest lucru treptat. Adica sa nu incerci sa te trezesti devreme dintr-odata.
  MIe imi face programul fiica-mea. NU conteaza ca se trezeste la 10 sau la 7. Si chiar ma trezesc cu placere pentru ca am un motiv important.

 4. Buna! Sincer, trezitul la ora 5 nu e deloc amuzant! Eu o fac cam o data pe saptamana cand trebuie la ora 6:30 sa fiu la munca. Dar e horror! Esti terminat toata ziua, plus ca pentru a avea 8 ore de somn ar trebui sa a culc la ora 9, lucru cam greu de realizat. Oricum iti doresc succes, poate pentru tine o sa fie bine!

  • Eu inca n-am reusit sa ma tin de chestia asta. 🙂 Doar intr-o zi m-am trezit la 6, cu greu ce-i drept. N-am regretat, m-am simtit bine toata ziua. Mai greu e sa te scoli din pat. 🙂 Mai ales acum ca e intuneric afara si frig..

 5. Mie mi-ar placea sa mai avem parte de ce aveam acum cativa ani… De o vacanta in adevaratul sens la cuvantului. Nu d-aia lipita de internet si plina de munca.
  Eu ma trezesc in fiecare zi, de luni pana duminica la 8 si-i invidiez pe cei care au w/e-uri libere si vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.