Cei care mă citesc de mai mult timp ştiu că într-un timp am fost pasionată de crearea de bijuterii handmade. Îmi amintesc cu drag de acele luni în care căutam printre mărgele şi accesorii, alegeam modele şi culori şi realizam diverse bijuterii pentru cei dragi. Niciodată nu m-am gândit să le vând, eu doar voiam să fac bijuterii pentru familie şi prieteni.

De Crăciun am creat zeci de cercei, coliere sau brăţări. În special cercei pentru că sunt cel mai uşor de realizat, nu-mi lua mai mult de 5 minute crearea lor. Mai greu era să-mi vină ideea cum să combin culorile, ce fel de mărgele să folosesc, ce fel de mărimi. Bineînţeles că nu întotdeauna rezultatul era pe placul meu, aşa că o luam de la capăt. Şi-n final am ajuns să am bijuterii de care să fiu mândră şi pe care le-am dăruit ştiind că vor fi apreciate şi purtate. Şi chiar aşa a şi fost. Sora mea chiar şi acum poartă cerceii “mei”.

Crearea de bijuterii handmade este un hobby chiar drăguţ. Pe mine mă liniştea. Stăteam cu toate acele mărgele, pietre, perle, le alegeam, le înşiram cu răbdare, le refăceam dacă nu ieşeau suficient de bine. Toată atenţia, răbdarea pe care le-o alocam, mă făcea să uit de lucruri mai puţin frumoase. Iar rezultatul, care nu avea cum să nu fie frumos, mă bucura. Momentul meu preferat era când dăruiam acea bijuterie cuiva – uimirea de pe feţele lor, zâmbetul, făcea ca totul să merite.

Poate când o să am timpul necesar la dispoziţie, o să scot cleştii şi mărgelele din dulap şi o să mai lucrez la câte ceva. Sora mea cu siguranţă s-ar bucura. Şi va trebui să-mi mai reactualizez stocul de accesorii pentru bijuterii, cu nişte mărgele din pietre semipreţioase, mărgele din sticlă, perle din sticlă şi mărgele metalice. Poate şi nişte mărgele tip Pandora? Vom vedea. Vă ţin la curent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.