Unul din momentele frumoase înainte şi după naşterea unui copil este aprovizionarea cu produsele necesare. Normal că nu este chiar uşor din punct de vedere financiar, dar ai aşa o satisfacţie când cumperi toate acele lucruşoare, colorate, simpatice, de care are nevoie cea mai importantă fiinţă din viaţa ta.

Din acele produse pentru bebeluşi prezente pe piaţă nu toate sunt chiar obligatorii, de nu poţi să creşti copilul în cele mai bune condiţii, dar sunt unele care chiar te ajută: cărucior pentru copii, scaun de maşină, scaun de masă, pat, sterilizator de biberoane.

Azi discutăm despre scaunul de masă. Eu, nefiind mamă, l-aş alege pe cel care e cel mai drăguţ, însă se pare că sunt multe la care trebuie să fii atentă pentru a cumpăra un scaun de masă bun.

În primul rând când trebuie cumpărat un scaun de masă? E posibil să-l primeşti cadou, înainte de naşterea copilului sau la botez, dar dacă îl cumperi tu, atunci e bine de luat după ce bebeluşul împlineşte 6 luni, poate stă în şezut şi poate consuma alimente solide, ca să fie utilizat pentru luarea mesei propriu-zise.

Scaunele de masă din plastic pot fi curăţate uşor, sunt pliabile şi au o greutate mică, faţă de scaunele de masă din lemn. Este important să fie un scaun stabil, cu o bază inferioară cât mai amplă, să nu se dărâme uşor, să se menţină pe loc când bebeluşul se mişcă. Roţile trebuie să aibă şi mecanism de blocare a lor. Centurile de siguranţă trebuie să fie rezistente şi rigide, cu prindere în 5 puncte de siguranţă. Husa scaunului de masă trebuie să fie moale, dintr-un material potrivit pentru pielea sensibilă, detaşabilă pentru a putea fi curăţată uşor. Tava scaunului de masă nu trebuie să aibă margini tăioase sau alte elemente care pot răni copilul şi trebuie să poată fi scoasă uşor. Scaunul de masă este cu atât mai practic şi eficient dacă se poate regla înălţimea şi se poate înclina spătarul.

Acestea fiind zise hai să vă arăt câteva scaune de masă de la Noriel.

Scaune de masă pentru fetiţe – roz, mov, cu imprimeuri cu păpuşi, inimioare

scaun-de-masa-lorelli-jolly-pink-hearts scaun-de-masa-cosatto-noodle-supa-dilly-dolly_3

Scaune de masă pentru băieţi – albastre, verzi, cu diverse animăluţe pictate pe perne

scaun-de-masa-lorelli-elite-blue-baby-owls_1 scaun-de-masa-cam-mini-plus-oita

Scaune de masă pentru ambele sexe – elegante, dar parcă prea serioase pentru cei care vor urma să le folosească cu adevărat

scaun-de-masa-kinderkraft-sun-dots scaun-de-masa-bebe-confort-kaleo-nature-spirit_3

Şi ceva simpatic tare: şezlong şi scaun de masă

sezlong-si-scaun-de-masa-hauck-sitn-relax-bear_1

Care sunt preferatele voastre? Culori neutre sau culori vesele?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Despre scaunele de masă pentru bebeluşi

  1. In primul rand, acestea sa fie comode si sa aiba o culoare placuta pentru ca am intalnit copii care refuza anumite culori. Cele roz sau in culori vii, deschise, parca au avut intotdeauna succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.