Ştiu că n-am fost chiar cea mai vorbăreaţă în ultima perioadă, însă luna următoare cred că o să vin cu câteva articole frumoase, despre subiectul meu preferat. Însă până atunci hai să vă povestesc despre o ciudăţenie petrecută zilele trecute.

Duminica trecută, pe la prânz, mă pregăteam să ies din casă, când bate cineva la uşă scurt. Nici n-am apucat să mă ridic de pe scaun când acel cineva a încercat uşa. Am zis atunci că cel care mă aştepta jos o fi urcat sus, după mine. M-am dus, m-am uitat pe vizor şi când colo era un bărbat, îmbrăcat în pantaloni 3/4, cu nişte hârtii în mână.

Primul meu gând a fost că vrea să-mi vândă ceva. Apoi mi-am amintit că a încercat uşa şi m-am enervat, adică cum şi-a permis aşa ceva? Dacă era deschis ce făcea, intra peste mine?

Am întrebat cine e, nu prea înţelegeam ce voia de la mine, nici n-am stat prea mult să-l ascult că am fost sunată de prietenul care mă aştepta, să cobor. I-am zis scurt că nu mă interesează, dar nu se dădea plecat. Atunci am zis că nu cobor încă, mai aştept. Eu-s mai fricoasă din fire, nu ştiam la ce să mă aştept, aşa că am zis că stau şi aştept în casă, unde sunt în siguranţă.

După alte câteva minute, văzând că omul tot nu pleacă, m-am dus iar la uşă, să încerc să am o conversaţie, să văd cine e şi ce vrea de la mine. Şi îmi zice că e de la poliţie, îmi zice să mă uit pe vizor că-mi arată o legitimaţie. Mi-a arătat ceva, nu ştiu cine ar fi putut băga mâna în foc că aia era o legitimaţie adevărată, puteam să o fac şi eu cu o imprimantă şi un aparat de laminat. L-am întrebat despre ce e vorba, ce vrea să vorbească cu mine şi mi-a zis că-mi zice după ce-l las în casă. Vă daţi seama că în punctul ăla nu credeam o boabă din ce-mi zicea el. Bărbat în toată firea, îmbrăcat în civil, încercând să intre în casă fără să-i fie dat drumul şi fără să spună motivul aşa zisei vizite.

Nu i-am dat drumul şi nu i-aş fi dat niciodată drumul în casă. Însă imediat l-a strigat cineva de jos că a greşit uşa (da, complicat, că doar nu era şi numele scris pe uşă… ). De fapt trebuia să meargă la un apartament de la parter (nici măcar unul apropiat). Vecina mea, o femeie în vârstă, i-a dat drumul, se pare că ea nu este aşa suspicioasă ca mine. Şi din câte am auzit, era vorba de păcăleala cu metoda accidentul, prin care hoţii sună oameni în vârstă şi îi conving să le trimită bani spunându-le că cineva drag are probleme grave. Veniseră să-i dea banii înapoi femeii şi să-i spună să fie mai atentă pe viitor. După câteva zile a apărut un anunţ cu o astfel de avertizare şi pe uşa de la bloc.

După toată povestea asta mie nu mi-e foarte clar ce a fost cu acei tipi. Dacă erau de la poliţie de ce n-au venit îmbrăcaţi în uniformă? De ce au insistat să li se dea drumul în casă înainte să zică despre ce era vorba? Şi mai ales de ce a apăsat pe clanţă, după două bătăi în uşă? În astfel de condiţii cum poţi avea încredere să primeşti în casa ta nişte necunoscuţi? Mai ales dacă eşti singură în casă şi eşti femeie sau o persoană mai în vârstă?

IMG_4638

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments on Vizită inoportună

 1. Imbracat in pantaloni 3/4? Si a mai si incercat usa? Foarte suspect tipul, in niciun caz nu pare a fi fost politist dupa descrierea din articol.
  Nu stiu daca e o trasatura a zodiei noastre, dar eu sunt foarte prudenta si nu deschid usa nimanui. Au venit intr-o zi niste politisti la usa mea, dar erau imbracati in uniforma si erau insotiti de responsabilul de bloc si evident ca in aceste conditii le-am deschis. Doreau informatii despre un vecin de la alt etaj.

  • Da, foarte suspect. Nu mi s-a parut deloc ok comportamentul lui. Mi s-a spus ca probabil a incercat usa pentru ca pensionarii le lasa deschise. Si daca le lasa deschise, ce? Au voie sa intre fara sa fie invitati?

 2. Mie inca nu-mi vine sa cred ca mai exista metoda asta de inselaciune, de care am aflat prima data acum mai bine de trei ani. De atunci aud de fiecare data de cazuri noi si mi se pare tare ciudat, avand in vedere ca pana si la stiri s-a dat alarma, sa nu creada nimeni in acest fapt.. Iar cei care nu se uita la tv, aud la radio, cei fara radio, au internet, cei fara internet au nepoti care sa-i previna, si totusi, inca se intampla. Bine ca nu i-ai dat drumul, si eu sunt tot asa, m-am trezit cu oameni dubiosi la usa din Antwerpen, iar in ultima vreme cu martorii lui iehova, care aveau chef de vorba cu necunoscuti in zilele de odihna.
  Una peste alta, imi place la nebunie noua tema! O instalasem si eu mai demult, dar nu mi se aseza cum voiam eu, dar la tine se potriveste de minune!

  • Multumesc! Ma plictiseam ieri si am zis sa o pun pe asta, mai simpla. Ma saturasem de cea veche. M-ai inspirat sa fac o mica schimbare la blog. 🙂

   Da, si eu ma gandeam la asta. Dar stii cum sunt oamenii batrani, nu mai gandesc nici ei bine. Uita, nu-si dau seama, intra in panica cand se gandesc ca cineva drag are probleme.

 3. Eu, ziua, nu ma tem sa deschid necunoscutilor, insa o fac usor agresiv, de pana si pasnicii martori ai lui iehova se scuza de deranj si pleaca :d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.