Astăzi vreau să vorbim despre dressing. Nu sosul de la salate, ci camera separată dintr-o locuinţă, folosită pentru depozitarea hainelor. SEPARATĂ.

Insist pe acest cuvânt pentru că în ultimul timp acest cuvânt a început să fie folosit pentru a descrie orice dulap. Pe unele site-uri de mobilă l-am văzut folosit şi pentru a denumi biblioteci şi etajere. Pe site-urile de imobiliare dressing-ul apare ca prezent în aproape toate locuinţele, fie ele şi garsoniere. Dressing, dressing şi iar dressing. Peste tot aud. Şi începe să mă enerveze fraiereala asta prin folosirea incorectă a acestui termen.

Dressing-ul este o cameră auxiliară dormitorului în care sunt spaţii de depozitare pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, diferite accesorii. Acolo unde spaţiul permite, dressing-ul este de dimensiunea unei camere. Unde nu, este cât o debara, dar cel mai important este că e separată de restul camerelor.

Dressing-ul nu este un dulap! Dacă ar fi, ar însemna că eu acasă am vreo 6 dressing-uri într-un apartament cu 3 camere.

Dressing-ul nu este nici un dulap mai mare situat în hol sau într-o cameră cu altă utilitate. Dressing-ul ESTE o cameră care este folosită doar ca spaţiu de depozitare haine.

Dressing-ul nu este holul în care aveţi dulapul cu haine. Holul este încăperea care face trecerea între intrare şi alte camere.

Eu nu am dressing. Eu am un balcon închis în care ţin 2 dulapuri cu haine şi depozitez alte lucruri. Este balcon şi nu dressing, deşi este un spaţiu separat folosit pentru depozitare haine. Mai am câteva dulapuri cu haine şi-n dormitor. Dulapuri, nu dressing.

Sper că acum este mai clar pentru cine va mai intra pe aici şi va citi acest articol ce este cu adevărat dressing-ul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Despre dressing

 1. N-am mai dat de mult peste termenul asta. In State cel putin toata lumea foloseste “walk-in closet”. Am stat in vacanta într-o casă închiriată in Florida și aveau in dormitorul principal ( master bedroom) baie, iar in baie exista un walk-in closet. Mi s-a parut foarte practic. Si spatiul era foarte mare, si putea deveni un “closet” foarte chic.

  • La noi e la moda dressing. Pe site-urile celor care fac mobila la comanda numai de “dressing” dai, cand de fapt e vorba de dulapuri…

 2. Eu am dressing in dormitor, numai ca noi in America de Nord nu ii spunem dressing, ci walk-in closet, cum nota si Roxy mai sus (hei salut Roxy 🙂 )
  In stanga si in spatele walk-in closet-ului / dressingului meu tin hainele mele, si in dreapta hainele sotului. Iar restul spatiului il folosesc pentru accesorii. Deci proportional, eu folosesc mai mult spatiu din walk-in closet-ul nostru decat sotul meu. 🙂 In celelate doua dormitoare am dressinguri / closet-uri mai mici in perete, dar nu sunt walk-in, ci sunt doar cat deschid usa.

  Walk-in closet-ul meu preferat este cel al lui Carrie Bradshaw, adica pe toate pe care le-a avut — cel din apartamentul in care a locuit singura, cel de pe 5th Avenue unde trebuia sa se mute cu Big dar nu s-a mai mutat acolo ca a anulat nunta (walk-in closet-ul ala fabulos pe care i l-a construit Big), precum si cel pe care il avea in apartamentul in care s-au mutat impreuna dupa ce s-au casatorit. Fabulous closets! 🙂

  Si baietii pot avea walk-in closet-ul lor preferat, conform acestui clip. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY

  • Da, si mie mi-a placut walk-in closet-ul lui Carrie. 🙂 Eu as visa sa am in dressing un spatiu maaare pentru pantofi. Nu c-as avea eu asa multe perechi, dar poate asta m-ar determina sa-mi cumpar mai multe. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.