food-1081707_640Cartierul în care locuiesc este cunoscut pentru două tipuri de oameni: bătrâni şi studenţi. Tocmai de aceea nu a fost construit mai nimic aici. Nu supermarketuri, nu cafenele, nu restaurante, nu magazine. Pentru că bătrânii şi studenţii n-au bani, nu-i aşa? Şi pentru că nu prea sunt locuri unde s-ar putea construi/vinde ceva şi nici nu se dau autorizaţii de construcţie.

M-am bucurat că nu s-au construit cine ştie ce blocuri lângă mine, care să aducă aglomeraţie şi ocupare de locuri de parcare, în schimb mereu am oftat când am văzut că alţii, în alte cartiere, aveau săli de sport la parterul blocului, magazine de haine, policlinici medicale, restaurante, farmacii, supermarketuri şi tot aşa.

Aveam şi eu o pizzerie, o farmacie, un aprozar, vreo 2 magazine de cartier şi un salon de înfrumuseţare, de care eram şi sunt tare bucuroasă, e foarte util să ai aşa ceva lângă casă. Dar visam la mai mult.

Şi prin urmare, acum am:

  • un Profi, la 5 minute de mers pe jos. Care a demonstrat ca locuitorii cartierului Copou au bani, mereu este coada la casele de marcat.
  • Carul cu Burgeri, la 5 minute de mers pe jos. Burgeri şi cartofi delicioşi, la un preţ decent (cam 10 lei meniul). La 10 minute de mers mai este şi The Box, tot cu burgeri şi mâncare fast food, dar acolo încă n-am ajuns încă.
  • The Beginning, la 3 minute de mers pe jos. Cafea foarte bună, la aproape jumătate de preţ faţă de cafele din magazine mai cunoscute.
  • Farmacie la 1 minut de mers pe jos. Unde găsesc tampoanele mele preferate (scuzaţi băieţi pentru detalii, dar chiar este o problemă pentru mine), demachiant Bioderma mai ieftin ca la alte farmacii mai cunoscute (unde mai am şi card de fidelitate). Mi-aş fi dorit să fie şi non stop, în rest n-am ce să-i reproşez.
  • Restaurant Podu Verde, la 30 secunde de mers pe jos. Cu toate acestea încă nu l-am vizitat.

V-aţi gândi că sunt mulţumită acum nu? Găsesc acum Nutella la 5 minute, burgeri la 3, pizza la 1. Tocmai de aceea nu e chiar bine, cel puţin nu pentru silueta mea. 🙂

Concluzia: mai bine locuieşti (mai) departe de tentaţii. Departe de restaurante fast-food, departe de magazine de haine sau librării, unde îţi cheltui banii, departe de supermarketuri. În schimb tare bun ar fi fost o sală de sport în zonă, poate aşa aş fi mers şi eu mai des…

1 Comment on Tentaţii, lângă casă

  1. Si totusi.. acele locuri nedorite sunt cele care sunt numite ‘tentatii’. Stiu cum e, spre mirarea mea, reusesc sa ma controlez de cele mai multe ori. Diferenta este ca eu am o sala de sport foarte aproape de zona unde locuiesc, la vreo 5 minute de mers pe jos, un parc la cam 10 minute, loc unde pot sa fac cata miscare vreau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.