Cea mai bună cafea din Iaşi

cafea-the-beginning…este după părerea mea cea de la The Beginning. Am mai scris de ei aici, tocmai în 2014, dar am considerat acum că este cazul de un articol complet doar despre ei.

Norocul face că acest coffee boutique să se fi deschis în imediata apropiere a blocului în care locuiesc, încă din 2014, când în Iaşi nu exista nici Starbucks şi nici multe alte magazine de cafea. Am început să o cumpăr, ocazional, şi am ajuns să asociez cafeaua de aici cu o plăcere pe care mi-o fac sâmbătă dimineaţă. Aş consuma-o eu zi de zi, însă încă nu mă împac atât de bine cu programul lor de lucru. La ora 8 când se deschide The Beginning, eu deja mi-au băut cafeaua de mult şi mă pregătesc să merg la serviciu. Am observat însă că majoritatea clienţilor preferă să-şi cumpere cafeaua şi să o bea la serviciu sau pe drum spre serviciu. Mie îmi place să beau cafeaua încă de când mă trezesc. 😛

Sâmbătă dimineaţă amân băutul cafelei (da, sunt extrem de matinală inclusiv în zilele libere) până la ora 8, când mă duc repejor spre The Beginning, să-mi iau porţia de alintare. Domnul de acolo cred că deja mă cunoaşte, că îl văd că începe să-mi prepare cafeaua (cea mai mare – aş vrea chiar şi mai mare dacă ar fi disponibilă) înainte să-i zic propriu zis de care vreau. Cafeaua mare costă 7 lei, mai sunt şi versiuni mai mici la 5 şi 6 lei.

Încep să sorb din cafea pe drumul spre casă. E atât de bună! O termin în casă, în timp ce citesc o carte sau vreun articol interesant de pe net. Aşa îmi încep fiecare zi de sâmbătă. Nici nu concep să plec cu vreo treabă, până când nu beau cafeaua mea de la The Beginning.

Bucuria mea este că acum The Beginning au deschis şi duminică, de la ora 10 în schimb. Partea proastă e că de obicei la acea ora sunt plecată de mult din casă, prin urmare şi cu cafeaua băută de mult, dar dacă am chef de a doua cafea sau cumva se întâmplă să mă trezesc mai târziu, cu siguranţă că mă voi răsfăţa.

Vouă cum vă place să vă începeţi zilele libere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Corina miki Hapi Andreea Cris

6 Comments on Cea mai bună cafea din Iaşi

 1. miki
  April 21, 2016 at 8:32 am (2 years ago)

  I-am vazut mai jos de Super Copou (prost amplasat pentru cei cu masini, ca nu ai unde parca sa poti lua cafea!) si cam atat. Mai au si in alt loc din oras?

  Reply
  • Mihaela
   April 21, 2016 at 8:39 am (2 years ago)

   Din pacate nu, doar acolo. Si da, cam greu pentru cei cu masini. Din ce am mai vazut, soferii urca masina pe trotuarul din fata lui The Beginning. Avand in vedere ca se misca repede, nu e problema. Eu sunt norocoasa, ma pot duce pe jos. 😛
   Iar chestia cu parcatul…din pacate e la fel cam la toate coffee boutique-urile din Iasi. Cel putin la cele din centru, in rest nu stiu.

   Reply
 2. Maria
  April 21, 2016 at 6:46 pm (2 years ago)

  Este foarte buna recomandarea ta. Noi comandam online cafeaua de undeva din Bucuresti, de la Dl Florescu, nu ii scriu siteul pentru a nu se considera reclama. Am incercat de acolo diverse sortimente si acum am ramas la kopi luwak, o cafea formidabila.

  Reply
 3. Cris
  April 27, 2016 at 1:48 pm (2 years ago)

  Am o fosta colega-cunostinta in Iasi, au o cafeanea – Jassyro se cheama, look it up 🙂 http://jassyro.ro/

  Reply
  • Mihaela
   April 27, 2016 at 2:38 pm (2 years ago)

   Am auzit si de ei. 🙂 Am fost o singura data, am baut o cafea cu o prietena, dar cred ca n-am ales bine sortimentul, ca nu m-a incantat peste masura. O sa mai incerc si alte sortimente, mai slabe si mai dulci, mai pe gustul meu. Multumesc pentru propunere!

   Reply
 4. Viata de tata
  October 8, 2016 at 1:09 am (2 years ago)

  Eu prefer cafeaua de la mc. 7.5 ron caffe latte mediu 🙂

  Reply

Leave a Reply

More in food & drinks, timp liber
Cafea Barbados, Hawaiian Nut & Caramel – CTS Corner

  Unul din cadourile primite de sărbători a fost o punguţă de 150 grame de cafea Barbados de la CTS...

Close