Anul acesta ne-am gândit să mai facem o excursie prin ţară, după modelul celei din 2012. Partea frumoasă e că România este o ţară superbă, cu atât de multe de oferit, încât două săptămâni de călătorii, la care se adaugă zile întregi din ani diferiţi, nu sunt suficiente pentru a vedea tot ce e de văzut.

Am început excursia noastră cu Colibiţa. Acum câţiva ani am văzut pe Facebook poze de la un teambuilding organizat la Fisherman’s, în Colibiţa, şi am fost impresionată de loc. De atunci mi-am tot dorit să ajung acolo şi în acest an mi s-a îndeplinit dorinţa.

Nu ne-am cazat la Fisherman’s şi nici la o altă pensiune de lângă lac. Noi ne-am dus în excursie fără vreo rezervare sau vreun traseu prestabilit, aşa încât am înnoptat şi noi pe unde am găsit disponibil. La Colibiţa m-a surprins să aud, când incercam să găsesc cazare, că rezervările se fac cu câteva luni înainte. Mi se pare uşor exagerat, nu e chiar Paris acolo, dar probabil locurile puţine de cazare îşi spun cuvântul.

Cu toate acestea am găsit cazare. Mai exact la pensiunea Ily, 3 stele, 120 lei/camera, cu toate condiţiile necesare (baie în cameră, wireless). Am ajuns destul de târziu la pensiune, aşa că ne-am cazat, am făcut o scurtă plimbare prin zonă şi am lăsat vederea lacului Colibiţa pe a doua zi.

Am dormit tare bine în acea noapte, ajutaţi de aerul tare de munte, dar şi de temperatură. 15 grade, câteva picături de ploaie, apreciate după ce-am suferit în oraş – canicula şi umiditatea de la sfârşitul lui iunie.

IMG_7893 IMG_7895

A doua zi am căutat ieşiri către lac. Am găsit două locuri. În prima imagine este unul dintre ele, loc unde mai pescuieşte lumea, unde mai sunt şi câteva mizerii la malul apei. Al doilea loc este de pe baraj. Aici da, am fost impresionaţi de vedere. În dreapta se vedea şi o mică cascadă. Priveliştea este superbă oriunde te-ai uita.

IMG_7896 IMG_7917

Nu am mai zăbovit aici, ne gândeam să mergem să mâncăm la Fisherman’s, să mai stăm o noapte, dar până la urmă ne-am îndreptat către următoarea destinaţie, Băile Felix. Detalii în următorul articol.

6 Comments on Excursie prin ţară: Colibiţa

  1. Habar n-aveam ca acolo poate fi asa frumos. Am trecut de cateva ori pe acolo in drum spre Bistrita, insa nu ne-a tentat niciodata sa oprim. Good to know! 🙂

    • Ma mir ca n-ai auzit, este super promovata aceasta destinatie in ultimii ani. 🙂 Merita sa va opriti, este un aer tare curat acolo iar lacul Colibita este frumos.

  2. Este un loc foarte frumos, cred ca in culorile toamnei peisajul este unic, memorabil. Ai gusturi bune la destinatii turistice, Mihaela. 🙂

    • Multumesc. 🙂 Eh, am cautat si eu care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Romania si am incercat (si incerc in continuare) sa le bifez pe toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.