Beneficii oferite: laptop

startup-593299_640

Nu pot să nu zâmbesc (sarcastic) când citesc pe vreun anunţ de angajare, la beneficii, cum că se oferă laptop, eventual şi mobil. Mi se pare o prostie, chestii puse acolo ca să mai umple spaţiul la beneficii, care de fapt nu prea sunt.

Mă refer la anunţurile de angajare pentru domeniul IT, marketing, vânzări chiar. Cum să menţionezi ca un avantaj că oferi laptop şi mobil? Păi dacă nu oferi astea, pe ce lucrează omul? Vine cu calculatorul de acasă presupun (mi s-a cerut mie la un interviu, aşa că nu e nimic surprinzător).

De asemenea, eu dacă văd la un anunţ de angajare pentru domeniul IT sau marketing că se oferă laptop…m-am lămurit. Nu poţi lucra ca lumea, 8 ore pe zi, pe un laptop. Te doare spatele, ecranul e mic, tastatura e incomodă. Doar dacă faci improvizaţii, pui laptopul pe un suport sau ataşezi un monitor şi o tastatură şi foloseşti laptopul ca unitate (asta am făcut-o şi e ok). Dar presupun că la aceste anunţuri nu este vorba de aşa ceva.

Un laptop este bun atunci când jobul tău presupune să te deplasezi mult, de la un sediu la altul, la clienţi. Dar dacă munca ta e de birou, îţi trebuie un desktop cu un monitor decent iar în domeniul IT, chiar cu două.

Mi s-a zis că treaba asta cu laptopul în anunţul de angajare vine de acum câţiva ani când era ceva şmecher să lucrezi la serviciu de pe laptop. Erau mai elegante, puteai să le iei acasă, să te deplasezi. Şi monitoarele erau hidoase, aşa încât între un calculator din ăla şi un laptop slim, e clar pe ce ţi-ar fi plăcut mai mult să lucrezi. Dar acum un desktop PC este la fel de elegant, dacă nu chiar mai elegant, ca un laptop. Şi mai puternic. Şi mai prietenos cu corpul tău.

Concluzia? Fiţi sinceri în anunţurile de angajare, că e mai bine. Puneţi acolo lucruri precum: salariu motivant, posibilitate de avansare, bonuri de masă. Nu este cazul? Lăsaţi liber, nu mai scrieţi nimic. Iar dacă ţineţi la angajaţi, investiţi în desktop-uri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Corina Paula Roxy

2 Comments on Beneficii oferite: laptop

 1. Joie Negru
  September 29, 2016 at 11:17 am (2 years ago)

  Salariu motivant cica :)) Care o fi ala…

  Reply
  • Mihaela
   September 29, 2016 at 11:53 am (2 years ago)

   Eh. :)) Toti scriu asa si de fapt cand te duci la interviu ti se zice ca primesti 1000 lei. Eventual si la negru. :))

   Reply

Leave a Reply

More in diverse
Ce îi mai preocupă pe unii

Joi seara mi-am petrecut câteva minute uitându-mă live pe facebook la WTA Pre-Wimbledon Party, mai exact la sosirea sportivelor la...

Close