Cred că aţi văzut cu toţii acele fotografii cu Cascada Bigăr, strălucitoare şi magică, de zici că e cel mai frumos loc din România. Da, Cascada Bigăr photoshopată este un loc superb, mult peste cascada reală. Nu e rău că au apărut acele fotografii, ele atrag turişti, români şi străini. Sper să nu plece prea dezamăgiţi, mai ales că drumul până la cascadă e lung şi nu mai este nimic în zonă de vizitat. Poţi doar să admiri munţii.

Am ajuns şi noi la Cascada Bigăr, atraşi de poze. Nu era chiar ceea ce ne doream, dar este totuşi un loc frumos. Frumos şi foarte, foarte aglomerat. S-a profitat de popularitatea locului, aşa că acum plăteşti taxă de vizitare 5 lei.

Poze fără filtre

img_8141 img_8143

Cascada Bigăr se află în Parcul Naţional Cheile Nerei. Izvorul Bigăr, alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peştera Bigăr, se varsă în răul Miniş de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros – Cascada Bigăr. Această cascadă este pe locul 1 în topul din 2013 a celor mai impresionante cascade din lume, top realizat de The World Geography.

Nu am stat decât câteva minute. Am văzut izvorul, am admirat cascada de sus. La baza cascadei nu puteai ajunge decât dacă săreai un gard şi făceai pe alpinistul, lucru pe care nu l-am dorit. Erau însă destui care făceau şi asta.

Cam atât şi despre acest obiectiv turistic. Mai trebuie să vă povestesc despre vizita la Roşia Montana şi cea de la Chipul lui Decebal. Sper să o fac anul acesta. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments on Excursie prin ţară: Cascada Bigăr

  1. Miha, photoshopata, nu cred, se poate face cateva modificari, insa am fost si noi acolo si baietii au scos niste poze de revista, doar cu un trepied, un aparat foto bun, expunere lunga, unii au avut si filtru uv. Conteaza de unde o fotografiezi si cum o incadrezi. Cu telefonul mi-au iesit si mie cam ca ale tale. Noi atunci am fost la Herculane, am trecut si pe la “Tunelul Dragostei”, de vegetatie. In rest, zona e cam lasata de izbeliste.

  2. Mie nici photoshopata nu mi se pare chiar wow. E ok, dar nu stiu daca isi merita reclama. Cu toate astea mi-ar placea sa ajung intr-o buna zi s-o admir live.

    • Da…e si destul de departe, nu sunt alte obiective turistice langa ea, ai ceva de mers doar ca s-o vezi, apoi trebuie sa te intorci. Dar, ca orice alt obiectiv turistic din tara, merita vazuta macar o data.

  3. Eu m-am nascut in localitatea Bozovici (la 14 km de Bigar). Si eu sunt de parere ca este prea laudata cascada, sau poate fiindca sunt eu prea obisnuita cu ea, din moment ce trec destul de des pe acolo, de la Timisoara, unde locuiesc acum, in drum spre parinti :). Cheile Nerei si Lacul Dracului ar mai fi de vizitat in zona, apoi complexul mulinologic de la Rudaria (mori de apa din acelea vechi, care au fost transformate in obiective turistice). http://www.descopera.ro/descopera-in-romania/9835110-morile-de-apa-de-la-rudaria-locul-unde-se-macina-timpul Mihaela, iti doresc din toata inima un an nou 2017 minunat, sa ti se realizeze toate planurile! :*

    • Multumesc mult Lavinia pentru urari! La fel iti doresc si eu tie, un an 2017 grozav, sanatate, fericire si iubire. 🙂

      Cheile Nerei le-am vizitat in 2012, sunt intr-adevar un loc unde trebuie sa ajungi. De complexul mulinologic de la Rudaria nu stiam, multumesc pentru sugestie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.