V-am mai povestit pe aici despre problemele pe care le am cu părul. Am un păr fin, gras, cu tendinţe de a face mătreaţă dacă folosesc anumite şampoane şi care cade foarte mult. Atât de mult încât am cam intrat în panică acum câteva luni.

Iniţial am crezut că rezolv cu vitamine. De ceva timp credeam că şampoanele şi tratamentele pentru probleme gen căderea părului sunt nişte prostii, pentru că problema vine din interior, nu din exterior. Dar de această dată n-a mai mers cu vitamine.

Aşa că am căutat un şampon împotriva căderii părului. Nu mi-am făcut mari speranţe, am citit câteva reviewuri, bineînţeles că unii zic de bine, alţii de rău, aşa că nu prea te poţi decide. Şi e destul de aiurea să investeşti sume de peste 50 lei pe un şampon fără să ştii dacă îţi va fi bun sau nu.

Se pare că am avut noroc de data asta. Am ales setul Nioxin System 2, format din şampon, balsam şi spray leave-in. Am vrut să cumpăr doar şamponul şi balsamul, dar împreună erau mai scumpe decât setul. Setul conţine recipiente mai mici, de 150 ml, şi costă 90 lei. Nu m-a deranjat că-s mai mici, am zis că altfel apuc să le testez, să văd dacă-mi plac.

Şamponul este mentolat, face spumă multă. Dacă se foloseşte singur atunci e posibil să simţiţi părul mai uscat pe moment, poate şi uşor încălcit. După uscare şi pieptănare totul este în regulă. Balsamul lasă părul catifelat, moale, plăcut la atingere. Şi îl şi descâlceşte. Cât despre spray-ul leave-in, n-am observat cine ştie ce rezultate.

Şi acum, întrebarea importantă. Mai cade părul la fel de mult? Nu. Am observat rezultate imediat, nu-mi mai curgea părul la fel de mult. Dar asta când le-am folosit împreună, şampon şi balsam. La un moment dat am folosit doar şamponul şi parcă iar cădea mult. În schimb îngraşă părul mai repede şi-i ia din volum. Practic doar o zi arată părul bine, de a doua zi se simte nevoia unei noi spălări.

Însă mai important e să nu mai cadă. Asta cu volumul o mai dreg eu, cu spălări mai dese, şampon uscat. Şi încă ceva important, după vreo 3 săptămâni de când îl folosesc, nu mi-a apărut mătreaţă – de obicei după 3, 4 utilizări consecutive ale unui şampon mă trezeam cu ea.

Eu am cumpărat setul de pe aoro.ro, a costat 90 lei + transport. Dacă găsiţi în altă parte mai ieftin, lăsaţi mesaj.

6 Comments on Review Nioxin System 2 – tratament împotriva căderii părului

  1. Si eu am probleme cu parul: se ingrasa repede, e subitire, lipsit de volum, iar de ceva vreme a inceput sa-mi cada mai mult. Pun asta pe seama vopsitului excesiv de anul trecut, roscatul se intretine greu, asa ca optam sa-l vopsesc cam o data la 3 luni. Mi-a fost invatare de mine si-am jurat sa nu-l mai ating cu vopsea prea curand! Ideea e ca nu ma deranjeaza atat de rau ca se ingrasa, pe cat ma sperie faptul ca-mi cade. Am fost la dermatolog si mi-a zis ca trebuie sa-l degresez (mi s-a prescris un preparat facut la laboratorul farmaciei), iar apoi sa ma ocup de restul. Nu s-a schimbat nimic…
    As fi tentata sa incerc Nioxin, dar oare da rezultate? Eu l-am vazut si prin saloane ca-i faceau reclama si nu l-am luat in seama, deoarece aveam impresia ca incearca sa vanda un produs la supra-pret.

  2. Folosesc nioxin de câțiva ani, cu mici pauze. Pe lângă faptul ca nu mai cade parul aproape deloc ajuta foarte mult și la creșterea acestuia. Balsamul nu pot spune insa ca ma mulțumește , am parul blond și am nevoie de un balsam mai puternic insa șamponul curăță foarte bine și dimpotrivă îl menține curat pana la 3 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.