Şi, cum vă petreceţi aceste zile frumoase cu ger, zăpadă şi viscol? E un clişeu de acum să te plângi de vreme, dar sunt atât de săturată de frig şi de iarnă, încât nu mai pot. Din octombrie până acum parcă numai zile urâte am avut.

Mi-e atât de dor de primăvară, de temperaturi de 20 de grade, de soare, de bujori, nici nu vă puteţi imagina. Aşa am realizat şi că noul meu anotimp preferat este primăvara, singurul în care avem parte de vreo 2 săptămâni (maxim) de vreme perfectă, nici prea cald, nici prea rece.

Între timp, zilele cu ger…

  • îmi ia 10 minute doar să trag hainele pe mine: 2 perechi de şosete, 2 perechi de pantaloni (să vedeţi aici reuşită, să tragi 2 perechi de pantaloni skinny unul peste celălalt), o maletă, un pulover, o căciulă, un hanorac cu glugă, geaca cu încă o glugă, fularul şi mănuşile.
  • nu poţi să-ţi faci niciun plan, de ex că ai vrea să te duci pe undeva, pentru că este foarte posibil ca a doua zi să nu poţi ieşi din bloc de cât de multă zăpadă este.
  • temperaturile…-15 grade, se simte ca la -30. Când îţi apare aşa ceva pe telefon parcă nu-ţi vine să crezi. În copilăria mea erau frecvente, dar atunci parcă nu-mi păsa, eram mai obişnuită şi oricum nu mă deranjau pe mine. Nu trebuia să scot maşina să mă duc la serviciu, nu trebuia să ies din casă cu treburi, nu trebuia să fac nimic decât eventual să mă joc puţin şi apoi să intru la căldură.
  • e o “bucurie” să scoţi câinele la plimbare pe temperaturi percepute de -20 de grade. Îl obişnuisem cu plimbări mai lungi, dar acum nu fac decât să-l las să zburde prin jurul blocului. El e bucuros foc, eu îl urmăresc vigilentă şi alerg prin zăpadă după el ca să nu se ducă brambura. Când ajung acasă nu pot să fac decât să scot zăpada care mi-a intrat în cizme.
  • plictiseală, plictiseală, plictiseală. Nu ştiu ce să mai fac ca să-mi treacă această stare. Citesc o grămadă, stau pe net, mă uit la televizor, dar nimic nu mă mulţumeşte.

Ştiu, e o vreme normală pentru această perioadă. Nu ar trebui să mă plâng. Rareori mă plâng de vreme, dar acum mă voi răsfăţa şi alinta şi mă voi plânge de vreme. Mi-e dor de primăvară.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Zile cu ger

  1. Eu deja m-am obisnuit cu frigul, dar da, si eu sunt mare fana a primaverii, precum si a verii. Abia astept sa vina caldura, ca nu mai suport temperaturile cu minus, chiar daca, dupa cum spuneam, m-am mai “resemnat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.