Vă povesteam că am început să folosesc Facebook aproape numai pentru grupuri. Veți vedea mai jos ce grupuri urmăresc și recomand, consider că de la cele mai multe dintre ele am învățat multe lucruri utile.

Ce le citim copiilor

Dacă aveți copii, cu siguranță doriți ca aceștia să citească. În acest grup primiți recomandări de cărți bune pentru orice categorie de vârstă sau pasiune de-a copilului. Au fost cazuri când o persoană nu-și amintea cum se numea o carte preferată din copilăria sa și știa doar câteva detalii și a fost ajutat. De asemenea, foarte des se oferă de către edituri reduceri consistente (în jur de 50%) la cărți noi, special pentru membrii grupului.

Vaccinuri și vaccinare – clarificare și sprijin pentru părinți

Găsiți aici informații oficiale, sfaturi și răspunsuri de la medici, adică persoane abilitate. După ce-am născut-o pe Ilinca și mi-a fost recomandat de către pediatru primul vaccin opțional, am început să mă informez și am învățat foarte multe de pe acest grup. Nu numai pentru Ilinca, ci si pentru mine. Nu știam de faptul că trebuie făcute rapeluri la anumite vaccinuri făcute în copilărie, nu știam de Gardasil, nu știam de existența vaccinurilor opționale. Dar despre toate aceste lucruri, poate în alt articol.

Iașul vrea produse LOCALE

Recomandare pentru ieșeni, dar cred că fiecare oraș are un astfel de grup. Aici, producători locali își vând produsele – de la legume, fructe, ouă, brânzeturi, carne, la dulciuri făcute în casă, salată Boeuf și zacuscă. Eu personal am cumpărat de aici o tavă de prăjituri de casă, dar am mai primit, de la tatăl meu, zacuscă foarte bună cumpărată de pe acest grup. Nici nu se compară la gust cu cea din magazine.

ParentIS – Sprijin pentru alăptare

M-a ajutat mult acest grup când eram la început cu alăptarea. De aici am aflat cum să evit o eventuală mastită sau ce trebuie să fac în caz că se înfundă un canal de lapte. De asemenea, de aici am aflat că dacă alăptezi asta nu înseamnă că nu poți lua niciun medicament sau că nu ai voie nici măcar un strop de alcool. Există un site, întreținut de medici, unde poți verifica substanțele din medicamente și poți afla dacă îl poți lua în timpul alăptării sau nu. Majoritatea medicamentelor pot fi luate.

Rear-facing prelungit Romania

De pe acest grup am aflat de scaunele rear-facing și de ce sunt absolut necesare pentru copiii mici. Înainte habar nu aveam de diferențele dintre un scaun de mașină ieftin, eventual second hand, și unul care a trecut tot felul de teste. Acest grup m-a ajutat să ma decid să cumpăr scaunul Axkid Move, despre care am scris aici, și de care am aflat că este pe primul loc în topul scaunelor de mașină pentru 0-3 ani.

Alte grupuri:

  • Simona Halep – Top 10 WTA : pentru fanii Simonei
  • Suporterii tenisului românesc : poate vă plac și alți tenismeni din România
  • Câini pierduți găsiți Iași : astfel de grupuri ajută foarte mult la găsirea animalelor pierdute. V-am povestit că și eu l-am pierdut pe Albert de 2 ori în ultimii ani și l-am găsit cu ajutorul grupurilor de pe Facebook.
  • ParentIS – Babywearing Iași : aici afli informații despre sisteme de purtare pentru copii. Mi-a fost de mare ajutor la început.
  • Comerț online by ECOMpedia: util pentru cei care lucrează în ecommerce. Puteți cere sfatul sau puteți afla lucruri utile pentru domeniul vostru de activitate. Este potrivit pentru orice persoană care administrează sau deține un magazin online.
  • Călătorii exotice și vacanțe îndepărtate : pentru pasionații de călătorii, aflați aici informații despre destinații exotice. Puteți întreba despre orice și ceilalți membri ai grupului vă vor ajuta. În ciuda denumirii grupului, au fost și întrebări legate de Europa, deci nu e chiar exclusiv pentru țări îndepărtate.

Aveți și alte recomandări de grupuri?

6 Comments on Ce grupuri de Facebook recomand

    • Da, stiu si de acel grup. 🙂 Cand eram la inceput cu diversificarea, il urmaream. E bun si acum, gasesti tot felul de idei de mese pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.