După ce am trecut prin Covid, am prins curaj să ieșim și noi în oraș și să mergem pentru prima dată la o piesă de teatru pentru copii. În Iași ai două teatre cu piese pentru copii: Teatrul Luceafărul și Ateneul Național. Noi am fost momentan la două piese de teatru la Luceafărul.

Prima piesă pe care am văzut-o a fost Vrăjitorul din Oz, în luna februarie, când încă erau în vigoare restricții din cauza Covid. Erau disponibile doar jumătate din locuri și se păstra distanță între spectatori. Biletul a costat 16 lei/persoană iar spectacolul a durat o oră. Toate informațiile le-am găsit pe site-ul teatrului, biletele au fost cumpărate online (de pe bilet.ro – de pe site-ul teatrului este trimis aici). Biletele se primesc imediat pe mail, pot fi prezentate și pe telefon, nu neapărat printate.

Ilincăi i-a plăcut mult acest prim spectacol, nu știa povestea și i s-a părut interesantă toată desfășurarea de pe scenă.

Următoarele bilete cumpărate au fost la Cenușăreasa, dar nu am reușit să mergem din cauza unei viroze. Nu puteți renunta la bilete, nu se returnează banii. Noi am ales să le facem cadou. După încă o lună am reușit totuși să ajungem și la această piesă de teatru, care mie mi-a plăcut mai mult dar Ilinca a fost un pic plictisită. Vorbind cu ea am înțeles că o oră este încă prea mult, își pierde răbdarea, vrea să se miște, nu mai are stare.

La Teatrul Luceafărul sunt spectacole în general în zilele de miercuri, joi, vineri și duminică, în 2 săli (sala mare și sala mică). Intenționez să mergem cât de curând și la un spectacol cu păpuși, s-ar putea să îi placă mai mult. Ca să vă faceți o părere, în luna mai la teatru au fost spectacole precum: Scufița Roșie, Motanul încălțat, Amintiri din copilărie, Muzicanții din Bremen, Ursul păcălit de vulpe, Jack și vrejul de fasole, Albă ca Zăpada, Povestea celor 3 purceluși, Capra cu 3 iezi, Peștișorul de aur, Degețica, Fața babei și fața moșneagului, Fram – ursul polar.

Dacă încă nu obișnuiți să mergeți cu copiii la teatru, sper că v-am convins. Poate fi o activitate ideală pentru zilele cu vreme ploioasă (și nu numai, bineînțeles). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.