Îmi place la nebunie să împrumut cărți de la bibliotecă, nu știu cum de nu mi-a venit să fac asta până acum. Nu numai că găsesc cărți noi și interesante, dar având deadline-ul de 2 săptămâni, mă și ambiționează să citesc mai mult și să las telefonul deoparte.

La ultima vizită am împrumutat 2 cărți și ambele s-au dovedit a fi de 5 stele (din punctul meu de vedere, bineînțeles), așa că le-am terminat într-o singură săptămână. Vreau să vi le recomand și vouă, sunt cărți minunate!

Eleanor Oliphant se simte excelent – Gail Honeyman

Aveam această carte în wishlist de ani de zile, nu știu cum de n-am cumpărat-o până acum. Povestea este uimitoare, diferită de ce am mai citit până acum. Se citește ușor (am terminat-o în 2 zile), subiectul este unul foarte emoționant, pe alocuri amuzant, dar și plin de suspans. Eleanor este un personaj extrem de interesant, o tânără de 30 de ani, cu o cicatrice pe obraz, care duce o viață monotonă. Are același program zi de zi, lucru care pare să-i convină de minune. Pe parcurs descoperim că Eleanor a suferit nenumărate abuzuri, și încă nu a învățat cum să trăiască sau să iubească. Cu ajutorul unor persoane și a unor situații, viața ei se schimbă, și Eleanor află că viața poate fi frumoasă.

Cum am învățat să înțeleg lumea – Hans Rosling

Hans Rosling este autorul cărții Factfulness, de care poate ați auzit, am scris și eu de ea aici. Am descoperit întâmplător la bibliotecă acest volum, este biografia sa – se citește ușor, autorul pune accent pe cariera sa, pe cum a ajuns să scrie Factfulness, dar mai ales pe munca sa din Mozambique, Congo și Cuba. Ne este relatat ce a descoperit în aceste țări când a mers să lucreze acolo, cum a documentat boala “konzo”, cum au decurs întâlnirile sale cu Fidel Castro. Mi s-a părut foarte interesantă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.