Insula Jeju se află în Strâmtoarea Coreei, la aproximativ 100 km de mal, ocupând o suprafață de 1845 km². Aici se atinge cea mai mare altitudine din Coreea de Sud – 1950 metri, fiind pe vulcanul stins Halla-san. Am ajuns aici cu avionul, cu plecare din Seoul, zborul a durat o oră și un pic.

Una din atracțiile acestei insulei este spectacolul ecvestru de la The Ma Park, cel mai mare parc turistic dedicat cailor din lume. Stadionul are o capacitate de 1500 de locuri, dar este bine de ajuns cât mai devreme, pentru a obține locuri bune. Spectacolul prezentat aici se numește “Oh, Goguryeo! 1,000 years of Kingdom” și durează 50 de minute. Din câte am găsit online, prețul pentru un bilet este între 9-14 euro.

În acest spectacol sunt implicați cam 60 de bărbați și femei din Mongolia, călăreți profesioniști, care prezintă o poveste, prin acrobații ecvestre, călărit și dresaj cai. Artiștii sunt îmbrăcați și machiați spectaculos, sunt mereu zâmbitori și extrem de buni în ceea ce fac. Nu am mai văzut ceva asemănător vreodată.

Înainte și după spectacol, câțiva artiști pe cal stau lângă spectatori iar aceștia se pot fotografia cu ei sau pot cumpăra morcovi pe băț și pot hrăni caii.

Am găsit pe YouTube un video, să vă puteți face o părere despre show.

Dacă ajungeți pe insula Jeju vă recomand cu căldură acest spectacol, este deosebit. Și nu stați în primul rând, cum am făcut-o eu, este prea mult soare acolo. Mai bine alegeți scaune mai în spate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.