Am citit azi un articol interesant din Reader’s Digest (revista din ianuarie) despre cum o familie din America a trait o luna fara cheltuieli inutile, reusind sa economiseasca 2000 dolari. (au exclus din experiment ratele, utilitatile si scoala copilului). Au renuntat sa mai iasa in oras la restaurante, sa mai cheltuie banii pe haine si cosmetice si au mers cu bicicleta in loc de masina. Ziarul il imprumutau de la vecin, reparau singuri tevile, se duceau la supermarketuri si mancau din mostrele oferite gratuit, se tundeau gratis la saloane care incercau sa-si castige clienti noi, mergeau la sali de sport care ofereau 7 zile de testare gratuita, vorbeau pe Skype pentru a nu incarca factura de telefon.

Dupa ce am citit intreaga poveste ma intrebam daca in Romania se poate face asa ceva. N-am auzit pana acum de saloane de frumusete care sa ofere servicii gratuite, nici sali de sport care sa faca acest lucru. Nu-ti ofera nimeni nimic gratuit, nu incearca sa te castige oferindu-ti un serviciu de calitate fara a astepta ceva in schimb. Intr-adevar poti economisi mergand cu mijloace de transport in comun in loc de masina (cu bicicleta pe vremea asta..e cam absurd, plus ca risti sa te mai calce careva..nefiind piste pentru ciclisti nicaieri in oras), poti renunta sa mai iesi in oras, la restaurante, la filme, cu riscul de a te indeparta de prieteni si de a te deprima ingrozitor de la statul singur acasa. Sunt total de acord cu renuntatul la telefon pentru Skype…telefonul inghite o gramada de bani iar cu hainele si cosmeticele se poate economisi binisor. De multe ori am realizat ca mi-am cumparat mult prea multe cosmetice pe care nu le folosesc, nu le voi folosi si cel mai probabil vor expira si le voi arunca.

Tot in articol povesteau cum se duceau la piata la anumite ore si li se dadeau mai ieftine produsele…alt lucru neadevarat in Romania…in piata produsele sunt chiar mai scumpe ca in supermarketuri si nu o sa te intelegi niciodata sa iti dea mai ieftin. Plus ca daca nu ai grija la buzunare ai sa pleci mai sarac decat atunci cand ai venit.

Oricum…nu au fost multumiti in final. Devenisera foarte nervosi si stresati si pana la urma s-au dus la psiholog (gratuit cica…) si apoi au donat cei 2000 dolari economisiti.

2 Comments on Poveste din America

  1. mare dreptate ai. N-am auzit nici eu, pana acum, de saloane care sa ofere servicii gratuite, si nici de sali de fitness care sa faca asta. ba mai mult, stiam ca femeile din occident practica un truc.. se duc la mall si in magazine dintr-astea cu tot felul de cosmetice si iau mostre gratuite, la lansarea vreunui produs. La noi nu exista asa ceva. Daca pana si un set de mostre costa, de fapt, destul de mult… e clar ca nu prea vom vedea chestia asta cu gratuitatea prea curand la noi in tara.

  2. La noi nu sunt mostre nici macar in magazine…mereu cand vroiam sa incerc o crema nu mai aveau. Am auzit ca la noi vanzatoarele vin dimineata, se machiaza, iau mostre si ofera prietenilor iar cand un potential client cere sa incerce ceva…ele nu mai au.
    Nu este ca in strainatate unde iti ofera mostre la fiecare produs cumparat…chiar si zilele trecute am mers in Sephora sa incerc un parfum…si mostra de langa parfum era goala..se oboseste cineva sa le schimbe? nu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.