slumdog_millionaire


Un film impresionant, cam dur pentru mine, care deja a castigat nenumarate premii la toate evenimentele si este si marele favorit pentru premiile Oscar.
Filmul prezinta povestea unui tanar indian, Jamal, care participa la concursul “Who wants to be a millionaire?” si desi este needucat, stie toate raspunsurile la intrebari.
Daca vreti sa cititi toata prezentarea, urmariti postul mai departe.

La inceputul filmului, Jamal este in inchisoare, interogat de un detectiv care crede ca acesta a trisat la concurs. Dupa ce este torturat, Jamal este de acord sa povesteasca cum a stiut raspunsurile la intrebari.

Povesteste intamplari de cand era mic si impreuna cu fratele lui, Salim, facea tot felul de nazbatii pe strazile din oras. Intrebarile de la inceput se leaga de copilaria lui: de actorul lui preferat, de momentul cand cei din oraselul lor au fost atacati si mama lor a murit. Cei doi frati au ramas pe drumuri si astfel au cunoscut-o pe Latika, o fetita orfana ca si ei. Cei 3 au trait printre gunoaie pana cand a venit un domn si i-a luat, ducandu-i la o casa unde erau multi alti copii, hranindu-i si purtandu-se frumos cu el. Copiii credeau ca este un sfant, dar de fapt acesta organiza copiii in bande pentru cersit. Ii punea sa invete cantece, sa cante pe strada, iar pe Salim (fratele lui Jamal) il pune sef printre copii.

A urmat apoi o scena ingrozitoare…Tipul acesta (nu mai retin cum il cheama) a chemat copiii pe rand la el, sa ii arate daca stiu sa cante bine acea melodie si daca cantau bine, ii anestezia si le scotea ochii. Un moment oribil…imi venea sa inchid filmul:P In acel moment Salim si-a salvat fratele de la orbire, fugind amandoi. S-au urcat intr-un tren dar Latika nu a putut veni cu ei. Salim i-a dat drumul la mana, cand aceasta incerca sa urce in tren, pentru a se razbuna pe ea. (Latika ii facuse o poanta..ii pusese in pantaloni ardei iute).

Cei 2 frati au trait in tren o perioada, apoi au ajuns la Taj Mahal unde faceau alte mici escrocherii. Faceau pe ghizii, pozau turistii, furau pantofi si ii vindeau. Jamal insa mereu a vrut sa se intoarca dupa Latika…si atunci asta au facut. Au gasit-o intr-un apartament, printre prostituate. Era pregatita pentru aceasta viata. Tipul cu cersetoria i-a gasit acolo insa Salim l-a impuscat si au fugit toti 3. S-au dus intr-un apartament unde Salim l-a dat afara pe Jamal si a ramas cu Latika.

Ni se prezinta apoi viata lui Jamal ca un tanar de vreo 18 ani. Acesta lucra ca asistent, servea cu ceaiuri angajatii de la o companie de telemarketing. Asa a aflat despre strazi din Anglia si a stiut sa raspunda la alta intrebare. Acolo gaseste numarul de telefon a lui Salim, il suna si se intalneste cu el. Acesta isi cere iertare, ii spune ca n-a vrut sa-l paraseasca, ca i-a lasat un mesaj. Ii mai spune ca Latika a plecat, insa Jamal il urmareste si afla ca Latika locuia in casa unui mafiot, la care era angajat Salim. Reuseste sa intre in casa si vorbeste cu ea. Afla ca Latika se uita la “Who wants to be a millionaire?” considerand ca acest concurs este singura modalitate de a scapa, de a fi liber. Ajunge acasa si mafiotul care era pasionat de sport si se uita la meciuri. Asa afla raspunsul la alta intrebare, despre un cunoscut sportiv din India.  Jamal si Latika stabilesc sa se intalneasca in gara, insa Latika este capturata cand ajunge la gara si taiata pe fata, ca pedeapsa.

Singura posibilitate pe care o mai avea Jamal de a o elibera pe Latika era de a participa la concurs. A raspuns la toate intrebarile, castigand 10 milioane de rupii. Ultima intrebare urma sa fie in editia urmatoare a concursului. Prezentatorul, care incercase deja sa-l pacaleasca pe Jamal, zicandu-i un raspuns gresit, era sigur ca acesta trisa de aceea a chemat politia.

Insa a doua zi, Jamal a fost eliberat de la politie si era la concurs. Nu stia ultimul raspuns, desi acea intrebare il urmarise toata viata. Care erau numele celor 3 muschetari din romanul lui Dumas?

Are dreptul la un telefon…il suna pe Salim, dar acesta nu raspunde. Ii daduse drumul Latikei si fusese impuscat dupa ce il omorase pe mafiot. Insa raspunde intr-un final Latika..care nu stie raspunsul, dar stabilesc sa se intalneasca in gara.

Jamal risca si da raspunsul. Si…castiga. 🙂 20 milioane de rupii.

Cei 2 se intalnesc in gara…si gata. 🙂 The End.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Slumdog Millionaire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.