M-am trezit azi de dimineata – din pacate – ca sa invat pentru testul la logistica (test dat la ora 7.30 seara, ca sa ai mintea cat mai limpede). Imi place in timp ce invat sa ma mai uit pe geam ca sa ma mai relaxez – am o priveliste frumoasa cu parcul Copou, copaci…in general mult verde.

Exact in fata geamului meu este si un parculet mic pentru copii, cu cateva leagane cat de cat renovate, care insa scartaie ingrozitor, cu tot felul de chestii rotitoare si alte distractii pentru cei mici. Acum ca este cald afara, parcul e mereu populat – am observat azi cum vin mamele sau bunicii cu copii. Nu stiam insa ca in afara de faptul ca e parc de joaca pentru copii, acesta este si toaleta publica.

In decursul a cateva ore am vazut intai cum un baiat de vreo 7 ani s-a uitat in jur, s-a asigurat ca nu e nimeni si si-a facut nevoile exact langa parc. Eh, nesupravegheat…nu stie ca greseste – ma gandeam eu. Apoi, dupa cateva ore, o mama isi ia fetita de vreo 3 ani si vine tot langa parc cu ea, ii da pantalonii jos si o pune sa faca…Dupa care o sterge si arunca frumos hartia pe jos.

Poate gresesc insa nu mi se pare normal. Daca ei vin in acest parc e clar ca stau pe aproape – nu e asa greu sa urci pana in casa. Sau macar nu arunca hartia igienica pe jos, langa parc…Umbla atatia copii pe acolo care apuca tot ce prind in cale, ca sa nu mai zic ca e pur si simplu scarbos.

Si se mai plang ca nu au parcuri, ca nu li se pun la dispozitie…dar pe cele care le au nu stiu sa le intretina. Da, ar fi trebuit sa fie niste toalete ecologice, dar nu sunt…Asta nu inseamna ca poti sa-ti faci nevoile chiar oriunde nu se gaseste o toaleta publica.

Shame on you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.