092409120401092409120414

Cafeneaua Mica este amplasata in locul fostului restaurant Dunarea, in centrul orasului Iasi(langa cladirea Finantelor). Azi am fost prima data acolo, desi este exact langa fostul si viitorul meu birou (dar nu actualul 🙂 ). In cateva saptamani ma puteti vizita – voi fi la primul birou din dreapta localului.

Revenind la cafenea, dupa cum spune si numele, este un local micut, cu 5 mese afara (puse destul de inghesuit – dupa cum se si vede) si cateva inauntru. Afara nu pot sta decat 2 persoane la o masa, partea buna e ca nu trece lumea pe langa masa, decat daca vor sa intre in local (si nu intra prea multa lume).

La Cafeneaua mica se servesc preparate mai sanatoase sau cel putin asa se vrea, probabil au legaturi cu magazinul naturist din stanga. Meniul este mai degraba o reclama continua la Lavazza. Pe coperta si pe fiecare pagina este mentionat acest brand iar numele “Cafeneaua mica” nu este regasit nicaieri.

092409113328092409113351

Preturile sunt mult mai rezonabile ca la Cafepedia. Un frappe, o cafea si un suc natural de portocale au costat cam 18 lei. Nu m-am uitat cu foarte multa atentie in meniu daca servesc si deserturi sau preparate reci, data viitoare cand trec pe acolo am sa ma uit si voi reveni.

In ceea ce priveste servirea, aceasta este impecabila. Un motiv ar putea fi  numarul mic de clienti (la ora 12 erau doar 2,3 mese ocupate). Meniurile ne-au fost aduse imediat, comanda la fel. Cand am solicitat un pliculet de zahar, chelnerita a fost politicoasa, nu nesimtita ca in alte localuri.

092409113847092409113902

Frappe-ul si cafeaua arata foarte bine, dupa cum se poate vedea si din imagini. Cu toate acestea, frappe-ul nu mi s-a parut atat de gustos. Nu era suficient de dulce, am adaugat eu un pliculet cu zahar dar tot nu era la fel de bun ca frappe-ul de la Cafepedia sau La Corniche. Mi-a placut in schimb ca au presarat zahar brun pe frisca.

Daca sunteti in trecere prin zona si vreti sa va odihniti putin, va recomand Cafeneaua mica. Sunt puse la dispozitie ziare, puteti citi in timp ce serviti o cafea sau un suc natural.

12 Comments on Cafeneaua mica

  1. Până la cafenea, ar trebui găsit Iaşiul. N-am mai ajuns pe acolo din 1966, asta şi din pricină că s-au gândit să-l pună tocmai în celălalt capăt al ţării…

  2. Magazinul din fata nu e naturist ci cu produse BIO, si sunt produse foarte bune(stiu pt k le folosesc). In ceea ce priveste cafeneaua: am fost si eu pe acolo si e chiar ok. va recomand cu drag. E un loc mai retras unde poti savura o cafea buna in liniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.