Daca odata Sarbatorile Iasului durau 2,3 zile, in ultimii ani municipalitatea s-a gandit sa ocupe o intreaga saptamana cu acest eveniment. Mi-e groaza de aceste zile, de traficul infernal din centru (am norocul ca de-abia peste o luna voi incepe sa lucrez acolo), de aglomeratie in general.

Sora mea locuieste in apropierea Mitropoliei si in fiecare an se vede nevoita sa suporte gunoaiele aruncate de pelerini la ea in curte, de certurile si injuraturile celor care stau la coada. Nu-i inteleg pe oamenii acestia…ei vin sa se roage ca Dumnezeu sa le ierte pacatele dar cat stau la coada mai savarsesc o multime.

E pacat ca aceasta sarbatoare a ajuns o tiganeala si la fel de pacat este ca in centrul orasului, langa toate institutiile publice importante din Iasi, miroase a mici si a bere iar betivanii se urineaza (sau mai rau) peste tot (anul trecut, unul s-a urinat chiar pe geamul agentiei de turism la care lucram, la pranz, in vazul tuturor).

Imi amintesc cu nostalgie de anii cand mergeam sa vad artificiile din centrul orasului, singura manifestare pentru Zilele Iasului. Simplu si frumos.

1 Comment on Sarbatorile Iasului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.