Dupa cum am promis, am revenit cu un post despre cv-urile pe care le-am primit. Am intalnit si cv-uri extrem de bine realizate, cu scrisori de intentie personalizate (adica in cadrul careia s-a pomenit firma si postul) si pe acestea le-am oprit pentru o analizare mai profunda, chiar daca nu exista experienta sau facultatea era din alt domeniu decat cel cautat de mine.

Insa majoritatea cv-urilor erau dezastruoase. Voi enumera cateva din greselile pe care le-am intalnit si voi oferi si exemple.

1. Poza din CV

Majoritatea pozelor erau bune, tip buletin. Insa am intalnit si poze in care domnisoara isi prezenta si un picior.

2. Adresa de e-mail

Spuneti NU adreselor de tipul: andra_fresh, dragutza_06, dick_xxx, brunetzelul_12, s.a.

Nu am lasat complet id-ul ca sa nu se stie chiar cine e, dar am pus esentialul – ca sa vedeti cum se poate prezenta cineva intr-un cv…Folositi o adresa de mail cu numele si prenumele vostru si atat.

3. Greseli de scriere

Nu pot sa accept scuza ca persoana respectiva s-a grabit si a mancat cateva litere sau nu a inceput propozitia cu litere mari. Odata ce ai terminat de scris un CV e normal sa-l mai verifici: o data, de doua ori, de cate ori iti trebuie, ca sa-l faci sa arate bine si sa fie corect.

Alte cunostinte, aptitudini sau observatii relevante pentru CVul tau

sa desenez, sunt o persoana foarte acitava, am terminat postliceala la FEG ca ,,Proiectant decoratiuni interioare”, in vara anului 2007-2008 am mai lucrat cu copiii ca baby siter

Descrieti compania ideala in care ati dori sa lucrati?

sa fie curat, oameni intelegatori, sa se lucreze in echipa, sa existe o arminie intre angajati si sef.

Dupa cum puteti observa, intr-o singura fraza, domnisoara a facut o sumedenie de greseli. Nu a folosit litere mari, ortografia e la pamant. Intregul ei CV e presarat de asemenea greseli, ce am pus eu aici este o mica parte.

Care este cel mai mare esec profesional de pana acum?

nu imi amintesc sa fi avut unu asa de mare

Urasc cand nu sunt puse articolele cum trebuie. Aici sigur nu a fost vorba de neatentie, doar educatia e de vina.

Care este cel mai mare vis pe care-l aveti? Care este idealul dumneavoastra in cariera?

sa ma vad cu un servici dupa cum am spus si o familie flumoasa

Vreau sa cred ca aceasta propozitie este scrisa in gluma…desi nu inteleg ce cauta glumele in CV-uri.

4. Scrisoare de intentie standardizata

Eu cand citesc o scrisoare de intentie, apreciez originalitatea. Daca ma luati cu ” Profilul si reputatia firmei dumneavoastra…” nu ma impresionati deloc. Ce faceti daca firma e noua si voi ati scris ca v-a impresionat reputatia ei?

5. Salariu exagerat

Nu ai lucrat o zi in viata ta, insa esti Miss Plaja 2007 si ai facut o scoala de modelling. Deci meriti un salariu de 300 euro. Cel putin dupa capul tau.

Ai lucrat un an ca operator calculator si acum vrei salariu de 1000 euro. Cum se poate justifica un salariu de 1000 euro pentru un post de casier?

6. Raspunsul la intrebari

Pe ejobs.ro sunt cateva intrebari tip la care poti raspunde, cand depui CV-ul. Sunt foarte importante deoarece angajatorul isi poate da seama de felul cum gandesti citind acele raspunsuri. Tot acolo se fac si cele mai mari greseli de scriere. Incercati sa raspundeti cat mai bine, nu ca in exemplul urmator:

Unde va vedeti peste 5 ani?

In Romania

Aceasta e parerea mea, dupa aceste criterii am evaluat CV-urile depuse pentru postul de casier pe care l-am oferit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Comments on Greseli intalnite in realizarea CV-urilor

  1. aceste greseli nu ar trebui sa ne amuze, ar trebui sa incepem sa ne punem multe semne de intrebare…ce dracu se face in scoala? facem un liceu si nu stim ce e ala CV, cum se completeaza un CV si care sunt lucrurile esentiale la un CV, de scrisoare de intentie nici numai zic.

    • L-am primit:) M-am uitat pe el, e f bine realizat, e bine ca ai experienta, ca lucrezi intr-un loc. Te asigur ca la un interviu nu prea o sa te intrebe de studii (sau chiar deloc) ci de ultimul loc de munca. Ce atributii aveai acolo, responsabilitati, etc.

  2. Îmi pare extrem de rău că am descoperit blogul tău atât de târziu. Informaţiile oferite sunt extrem de preţioase. Cred că voi îndrăzni să apelez şi eu la părerea ta cât de curând (dacă îmi dai acceptul, desigur!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.