In viata noastra mereu exista cate o persoana negativista a carei atributie principala este demoralizarea prietenilor si cunostiintelor. De cele mai multe ori acea persoana este una apropiata noua, in care avem incredere si pe care ne putem baza (cel putin asa credem noi). De si mai multe ori acea persoana se bazeaza pe felul in care noi ne amintim de ea, deoarece nu mereu a fost atat de pesimista. Atunci cand ne-am imprietenit era o persoana vesela, plina de viata, care ne facea sa ne simtim bine.

Felul in care acel asa zis prieten vrea sa isi traiasca viata nu tine de noi. Puteti incerca sa-l faceti sa se schimbe, puteti discuta, dar va spun din proprie experienta ca nu o sa mearga. Atunci cand deja a inceput cu mici rautati la adresa prietenilor, este prea egocentrist pentru a lua in seama sfaturile voastre. Ba mai mult, vi se va spune ca daca sunteti prieteni adevarati, veti accepta orice fel de comportament.

M-am hotarat sa deschid acest subiect deoarece si alte prietene de-ale mele sufera din cauza unor asemenea persoane. Stau ore in sir la telefon incercand sa le explic ca nu este adevarat, ca ceea ce fac este bine si sa nu mai ia in seama parerea celor care sunt rau intentionati.

De cate ori nu mi s-a spus ca ceea ce fac eu nu e bine, ca apoi persoana care mi-a reprosat sa faca acelasi lucru. La fel patesc si prietenele mele…daca o rochie era urata acum un an pentru ca o purtai tu, acum este perfecta pentru mine. Daca tu termini mai repede proiectul nu e bine, daca eu il termin mai repede e super. Daca tu iei nota mare nu e bine, daca iau eu nota mare e extraordinar. Sincer, nu le inteleg pe aceste persoane…ii multumesc lui Dumnezeu ca eu nu sunt asa.

Daca aveti in viata voastra o relatie (de prietenie, de iubire) care va face sa fiti nefericiti, va face sa va indoiti de voi si va da un gust amar dupa fiecare intalnire, atunci cel mai bine este sa renuntati. Este de regretat ca prietenii de atatia ani se pot destrama din cauza invidiei, pesimismului si rautatii uneia din parti, dar asa este viata. Noi trebuie sa mergem mai departe.

2 Comments on Prieteni care nu ne merita

  1. Am patit si eu exact la fel. Nu merita deranjul. Persoanele de genul asta sunt prea egocentriste ca sa inteleaga adevaratul sens al prieteniei.

    Eu le-am lasat undeva in trecut, fara pic de remuscare si nu regret nici o secunda.

  2. Adesea oamenii incep sa”evolueze” in directii diferite
    E valabil si pentru prieteni, cupluri …..
    Multumesc pentru articol Mihaela 🙂 am cautat putin prin arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.