Himawari sarbatoreste cei 3 ani de existenta organizand in perioada 5 – 11 iulie Saptamana Japoneza. Programul complet il puteti citi pe afis sau pe site.

Toate evenimentele mi se par foarte interesante insa cel mai incantata sunt de organizarea unei ceremonii a ceaiului (joi, 8 iulie, in Sala Pasilor Pierduti – UAIC). Ma pasioneaza tot ceea ce tine de ceai si de aceea nu voi rata aceasta oportunitate. Tot joi va fi prezentata si o expozitie de obiecte japoneze, va fi un workshop de Sumi – E (pictura in cerneala) si un workshop de Shodo (caligrafie japoneza). De-abia astept sa merg! 🙂

Cateva informatii despre ceremonia ceaiului, preluate de pe site-ul Himawari.

Ceremonia Ceaiului
Ritualul ceremoniei ceaiului este o trăire rafinată care necesită un deosebit simţ estetic, iar atunci când este bine stăpânit ajunge să nu mai fie o simplă petrecere a timpului ci una din căile autocunoaşterii. Arta ceaiului reprezintă cultul frumosului, este o taină a armoniei şi a purităţii, este o artă prin care se ascunde frumosul pentru a fi descoperit, prin care se lasă doar să se bănuie ceea ce nu se îndrăzneşte să se destăinuie. În esenţa sa, ceremonia ceaiului reprezintă expresia sintetică a aspectelor fundamentale ale culturii japoneze.
Demonstraţia ceremoniei ceaiului va fi realizată cu sprijinul doamnei Setsuko SASAKI, voluntară în cadrul Asociaţiei J-CAT (Japan Culture Advance Team), asociaţie susţinută de Ambasada Japoniei la Bucureşti.
În cadrul acestei activităţi veţi putea observa acest ritual rafinat, asistând la o demonstraţie realizată de o persoană iniţiată în tainele acestei ceremonii, după care veţi putea savura tradiţionalul ceai verde japonez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.