Pe Daciana am descoperit-o pe Facebook. Si-a creat un cont pentru a-si promova produsele si cred ca a facut foarte bine, blogul nefiind suficient atat timp cat mai sunt atat de multe pe acelasi domeniu.

Mi-au placut produsele ei, mi s-au parut mai deosebite, mai altfel decat ce mai vazusem in domeniu, asa ca am contactat-o si i-am propus urmatorul interviu.

Mihaela: Ce te-a determinat sa te apuci de handmade?

Daciana: Am inceput prin a realiza bijuterii pentru mine, acum 7 ani, pentru ca nu aveam banii necesari pentru a le cumpara. Atunci am folosit sarma de bobina de cupru si pietre semipretioase si le-am impletit impreuna. M-am reapucat pentru ca am descoperit noi materiale, care imi ofereau noi posibilitati.

M: De cat timp creezi obiecte handmade?

D: De 7 ani, cu numeroase pauze, dar in stilul acesta, care se vede acum, de aproape 2.

M: Cum ti-ai promovat mica afacere?

D: Multe targuri si multe carti de vizita. De asemenea ma promoveaza clientii. Apoi interviuri online, in ziare, mai nou la o televiziune locala, dar astea vin mai tarziu. De curand, cu ajutorul Institutului Cultural Roman, am avut expozitia mea de debut in Praga. E mult de munca, daca vrei sa traiesti din asta si e greu, dar macar stii ca o faci pentru tine.

M: Ai avut nevoie de investitii mari pentru realizarea produselor?

D: La inceput m-am descurcat din ce am putut aduna laolalta cu investitie cat mai mica. Apoi, banii din primele vanzari de acum 2 ani (facute cu ajutorul prietenilor si parintilor), s-au dus toti pe materiale noi si odata cu trecerea timpului, am umplut cuferele din trezorerie cu fire de sarma din materiale variate si pietre de toate culorile. 🙂

M: De unde iti achizitionezi materiale?

D: Acum 7 ani era mai greu sa gasesti materiale la preturi rezonabile, Acum se gasesc o groaza de site-uri si distribuitori. Eu fac o combinatie intre site-uri si un distribuitor mai direct, plus ce imi atrage ochii in magazine de profil si nu ma pot abtine.

M: Cat timp iti ocupi cu realizarea produselor de pe site?

D: In momentul de fata sunt designer de bijuterii si atat, pentru ca asta imi da o stare de bine si calm, pentru ca pot sa imi folosesc imaginatia si sa ii trec barierele, pentru ca vreau sa traiesc din ce ma face fericita.

Deci raspunsul pe scurt e: tot timpul. 🙂

M: Te ajuta cineva? (ma refer la realizarea site-ului, a cartilor de vizita, la produse sau la livrarea lor)

D: Nu ma ajuta nimeni la cele evidentiate mai sus, dar voi cere ajutorul unor prieteni cand voi dori ca site-ul meu sa arate mai profesional de atat. In rest totul e realizat de mine: produse, bannere, fotografii, carti de vizita, etc. In schimb, mi s-ar parea interesanta o colaborare cu oameni care lucreaza cu alt tip de materiale. Ar putea iesi niste lucruri interesante.

Tin sa precizez ca amicii si prietenii m-au ajutat cu diferite tipuri de promovare: de la a da site-ul mai departe, pana la a-mi oferi posibilitatea unor interviuri.

M: In afara de blogul tau, de unde se mai pot cumpara creatiile tale?

D: Din cauza diferitelor probleme pe care le-am avut cu galeriile de arta si cu magazinele care mai vand obiecte handmade, am ales ca toate variantele de a comercializa ce realizez sa fie online. De asemenea vand la diferite targuri, in toata tara, pentru ca ador atmosfera de targ. Anunt mereu pe site, cand si unde ma aflu.

Ma gandesc la deschiderea unui magazin, impreuna cu niste prietene. Asta ar fi idealul!

Blogul Dacianei este http://dacianadax.wordpress.com/. La final, va prezint cateva din bijuteriile realizate de Daciana. Mie mi-au placut foarte mult. 🙂

5 Comments on Daciana si creatiile Wired Stones

    • Nu mi-a dat bani pt promovare 🙂 Daca te vei uita la interviuri vei vedea ca obisnuiesc sa intervievez designeri de handmade care imi plac. Cei care m-au platit se incadreaza in categoria “articole publicitare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.