V-am povestit de mai multe ori ca folosesc Google Analytics pentru a avea o vedere de ansamblu asupra blogului meu. Singurul neajuns cu Analytics este ca nu prezinta datele in timp real, trebuie sa astepti pana la o jumatate de ora pentru a avea statistici complete.

De aceea am inceput sa folosesc si Piwik, o alternativa open source la Google Analytics. Prezinta datele in timp real, precum si toate informatiile pe care ti le ofera si Analytics. Imi place atat de mult incat am renuntat la a mai urmari zilnic statisticile de pe Analytics, preferand sa le vad pe Piwik.

Mi se pare ca are o interfata mai prietenoasa si este mai usor de personalizat. Interesant este ca arata un numar de vizitatori putin mai mare decat Analytics, dar nu este o diferenta notabila.

Cam asa arata statisticile mele in aceasta dimineata:

Pe aceasta prima pagina poti adauga ce dispozitive doresti: informatii despre vizitatori, informatii despre actiunile lor, setarile vizitatorilor, s.a.

Sper sa va foloseasca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Piwik

  1. Fain. Tocmai l-am pus și eu. Se pare că-și face treaba destul de bine. Îmi place Google Analytics dar ceva care să pot pune pe serverul meu mi se pare și mai fain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.