The Full Cupboard of Life este al V-lea volum din seria “Agentia de detective nr 1” scrisa de Alexander McCall Smith. Din pacate este si cel mai plictisitor de pana acum, pierzand parca din farmecul acestei serii exotice.

Doua lucruri mi-au placut in acest volum: propunerea facuta domnului Matekoni de a sari cu parasuta si casatoria de la final. In rest am avut parte de numeroase descrieri, de putina actiune si de un singur caz si chiar si acela neinteresant.

La inceputul cartii, Mma Ramotswe este inca logodita cu domnul Matekoni si nu se intrevede vreo finalitate pentru acest stadiu al relatiei. Domnul Matekoni nu face nici un pas, desi o iubeste foarte mult pe Precious si stie ca este una dintre cele mai bune femei din Botswana. Datorita ei scapa si de saltul cu parasuta, activitate ce i-a fost impusa de directoarea de la orfelinat, Mma Potokwani. Aceasta din urma va fi cea care ii va convinge pe cei doi sa se casatoreasca si le va organiza petrecerea de nunta, prezentata la sfarsitul cartii.

Daca va era dor de Mma Makutsi, aflati ca ii merge foarte bine in acest volum. Se muta intr-un apartament mai mare, intr-o zona mai buna. Scoala de dactilografie pentru barbati merge foarte bine, isi poate ajuta familia cu bani si ii ramane si suficient cat sa economiseasca. Din pacate e tot singura; speram sa o vedem alaturi de jumatatea ei intr-unul din urmatoarele volume.

Mma Ramotswe are parte de un singur caz in aceasta carte (de fapt, singurul prezentat pe indelete). Mma Holonga, o femeie bogata din oras, o roaga sa o ajute sa-si aleaga viitorul sot din cativa pretendenti. Mma Ramotswe nu reuseste sa se intalneasca decat cu doi dintre ei pana la sfarsit si nu este incantata de nici unul, insa Mma Holonga alege sa nu o asculte si sa faca dupa cum ii dicteaza inima.

Daca doriti sa cititi aceasta carte o gasiti la Okian, in limba engleza, la pretul de 51 lei. Nu a fost tradusa in limba romana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on The Full Cupboard of Life – Alexander McCall Smith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.