Serviciul de Pasapoarte Iasi

Unul din lucrurile de care mi-e groaza este statul la cozi, in aglomeratie, cu zeci de ghisee printre care sa te tot invarti. Ne intalnim cu acest scenariu de fiecare data cand vrem sa ne facem/sa ne schimbam actele, cand vrem sa platim impozite sau cand lucram la o firma de contabilitate si printre atributiile noastre se numara si intretinerea relatiilor cu diferite institutii de stat.

Eh, cand am auzit ca trebuie sa-mi refac pasaportul pentru plecarea la Chisinau, imi imaginam deja inghesuiala si nervii pe care urma sa mi-i fac. Imi aminteam destul de bine de experienta neplacuta din 2000 si din 2004, ani in care am facut/refacut pasaportul…Insa n-am avut ce face, mi-am facut curaj si am pornit pe acest drum.

Surpriza mea a fost sa gasesc o cu totul alta institutie, mai bine organizata, cu angajati politicosi si doritori de a te ajuta. Toate informatiile necesare se gasesc pe site, nu trebuie decat sa mergi la CEC si la Trezorerie, aflate amandoua in Centru, destul de aproape una de alta, unde sa platesti niste taxe, si apoi la noul sediu al Pasapoartelor, din strada Primaverii (Iasi) unde in maxim 10 minute ti se iau documentele, ti se face poza (la acelasi ghiseu, nu esti trimis dintr-o parte in alta) si esti invitat sa ridici pasaportul a doua zi, in cazul celui temporar, sau peste 14 zile pentru cel electronic.

In sfarsit vad si eu niste schimbari la nivelul institutiilor, felicitari! Sper sa ajungem si cu restul la acelasi nivel de civilizatie.

Pentru mai multe informatii legate de documentele necesare, taxe, program de lucru, perioada de eliberare a pasaportului, accesati site-ul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments on Serviciul de Pasapoarte Iasi

 1. alex grivei
  February 18, 2011 at 4:57 am (7 years ago)

  aceeasi surpriza placuta am vazut-o si eu la serviciul pasapoarte bucuresti, anul trecut a trebuit sa-mi refac pasaportul si mi-era o teama de cozi si birocratie…cand colo totul a decurs lejer si repede…fata de 2004 cand am pierdut o saptamana pe drumuri…

  Reply
  • Mihaela
   February 18, 2011 at 11:51 pm (7 years ago)

   Alex, ma bucur ca si in Bucuresti e aceeasi situatie, inseamna ca incepem sa ne organizam asa cum trebuie.

   Reply
 2. bianca
  February 20, 2011 at 10:43 pm (7 years ago)

  buna mihaela.am o intrebare pentru tine…cat a durat sa ti se elibereze pasaportul?plec intr-o vacanta peste 2 sapt si am constatat ca prietenul meu are pasportul expirat.o seara faina!

  Reply
  • Mihaela
   February 20, 2011 at 10:45 pm (7 years ago)

   Bianca, daca isi face pasaport temporar il primeste in maxim 3 zile lucratoare. Cel electronic dureaza 14 zile calendaristice. Cel temporar e putin mai ieftin, dar e valabil doar un an de zile.

   Reply
 3. bianca
  February 20, 2011 at 10:48 pm (7 years ago)

  merci frumos!!o seara faina si ne mai auzim…:)))

  Reply
  • Mihaela
   February 20, 2011 at 10:50 pm (7 years ago)

   Cu placere. 🙂 O seara frumoasa si tie Bianca!

   Reply
 4. Iulia
  February 23, 2011 at 4:43 pm (7 years ago)

  Nu pot spune ca aceeasi situatie fericita e la schimbatul buletinului. Mi-am pierdut portofelul si am fost nevoita sa imi fac din nou toate actele.Daca nu ajungeam la ora 7 dimineata (adica cu o ora jumate inainte de program) si daca mama nu era asa de bagacioasa..incat sa intre in fata nu aveam nicio sansa sa imi fac buletinul in ziua aia. Am stat de la 7 dimineata pana la 11.45 cand imi venise randu sa fac poza pt buletin. 😀 Mai mult de 3 sferturi din persoanele prezente nu au reusit sa isi faca buletin in ziua aia pt ca au program pana la 12.00

  Reply
  • Mihaela
   February 23, 2011 at 4:46 pm (7 years ago)

   Iulia, stiu cum e la buletine…am fost in ianuarie cu mama sa-si schimbe buletinul. Am stat ore intregi, ne-am inghesuit pe acolo…la ghiseu propriu zis n-am stat decat 5 minute ca erau toate actele in regula, dar pana sa ajungi acolo…parca e in jungla.

   Reply
 5. alex
  March 9, 2011 at 6:01 pm (7 years ago)

  Am si eu o intrebare,taxele pt pasaport trebuie achitate neaparat in iasi?sau le pot achita is in pascani?multumesc

  Reply
  • Mihaela
   March 9, 2011 at 6:13 pm (7 years ago)

   Alex, cred ca trebuie in Iasi. La Trezorerie de ex trebuie neaparat sa vii sa platesti in Iasi.

   Reply

Leave a Reply

More in diverse
Tari pe care as vrea sa le vizitez

O alta leapsa primita de curand este cea de la Roxy, in care trebuie sa vorbesc despre trei tari pe...

Close