Astăzi vă prezint o nouă leapşă drăguţă, primită de la Alina, Creve şi Roxy, care presupune să povestesc despre momentele în care am fost cu adevărat fericită. Nu mi le amintesc chiar pe toate, nici nu aş avea timp şi spaţiu să le scriu, însă încerc să amintesc de câteva.

Îmi amintesc foarte clar un moment din adolescenţa timpurie în care m-am simţit perfect fericită, fără nici o grijă, fără nici un gând rău în minte. Nu ştiu cum să vă descriu ceea ce am simţit, a fost ceva mirific şi a venit cu totul neaşteptat. Ţin minte că stăteam pe canapea, în casă, de-abia venisem de afară, şi mă uitam la un perete, zâmbind, absolut fericită. De neexplicat pentru mine, sunt însă recunoscătoare că mai ţin minte cum mă simţeam. Cine ştie dacă voi mai simţi aşa vreodată.

Alte momente de fericire:

 • Am fost mereu foarte fericită când obţineam rezultate foarte bune la învăţătură – de obicei mă bucuram pentru note maxime obţinute la obiecte dificile, precum matematică, sau premii la olimpiade. Dar dintre toate aceste momente îmi amintesc că am fost foarte fericită când am luat premiul III la olimpiada judeţeană de istorie. M-a sunat profesoara personal să mă felicite, era bucuroasă şi mândră de mine şi asta m-a făcut să mă simt tare bine. Nu ştiu de ce tocmai acel premiu contează atât de mult.
 • Am fost fericită atunci când am reuşit să-mi fac părinţii mândri de mine. Prima dată s-a întâmplat la examenul de admitere în clasa a V-a, primul examen adevărat din viaţa mea, unul foarte greu, cu o concurenţă de 5 elevi/loc. Când s-au aflat rezultatele, tata m-a chemat la el şi m-a sărutat pe obraz, surprins şi bucuros în acelaşi timp. Nu se aşteptau să intru deloc, ca să se trezească că am fost a 3-a pe lista de admişi. De atunci au învăţat să aibă încredere în mine, mai ales în ceea ce priveşte şcoala.
 • Dragostea m-a făcut să mă simt fericită. Emoţiile, fluturaşii în stomac, primul sărut, primul “te iubesc”, toate au reprezentat momente de fericire.
 • Şi lucrurile mici mi-au adus bucurie, de exemplu ceaiul. Am fost foarte fericită când am auzit că voi primi câteva ceaiuri premium de la Cosmin. Nu m-aş fi aşteptat vreodată să am ocazia de a testa aşa ceva.

Pentru mine momentele de fericire au fost cele legate de familia sau prietenii mei sau cele în care am realizat ceva. Este grozav să simţi că eşti apreciat, dorit, lăudat pentru aptitudinile sau cunoştinţele tale. Să ştii că cineva are nevoie de tine, că cineva te iubeşte. Astfel de sentimente mă fac pe mine fericită.

20 Comments on Momente de fericire

 1. Se spune ca fericirea nu este un scop final, este un drum continuu. Multi oameni amana sa fie fericiti din pacate spunand: cand voi realiza acel lucru voi fi fericit, iar cand obtin acel ceva nu se bucura sau nu se bucura suficient gandindu-se deja la urmatorul obiectiv samd. Ar trebui sa ne bucuram mai des de lucrurile prezente, de lucrurile mici care sunt cele mai multe.

 2. Am prins si eu pasiunea pentru ceai tot citindu-te pe tine. 🙂
  E foarte pozitiv blogul tau si imi face mare placere sa deschid sa vad ce ai mai scris dimineata cat imi sorb cafeaua.

  • Ma bucur ca ai prins pasiunea ceaiului Simona! 🙂
   Si ma bucur ca vezi blogul ca fiind unul foarte pozitiv, eu chiar asta imi si doresc. Nu vad de ce ar trebui sa va incarc pe voi cu toate problemele mele, plus ca unele lucruri trebuie tinute pentru noi.

  • Ma bucur ca esti mereu fericita, asa trebuie sa fim cu totii. 🙂 Pe mine ma bucurau mult, eu vedeam scoala ca fiind job-ul meu. Si eram platita cu mancare, haine, cazare, asa ca voiam sa fac totul cat mai bine. 🙂

  • Da, sunt fericita. Oricum, indiferent de ce ne ofera viata, trebuie sa gasim partile bune, sa putem fi fericiti din putinul pe care il avem. Nu zic sa nu aspiram la mai multe, dar nici sa fim permanent nemultumiti pentru ca nu avem tot ce ne dorim.

 3. recomandare cinematografica: the bucket list. acolo, in caz ca nu l-ai vazut inca, apar cateva intrebari legate de tematica lepsei din postarea ta si a celor de la care ai preluat-o. nu intamplator, dialogul purtat de cei doi mari actori in secventa petrecuta cam pe la mijlocul actiunii filmului are o puternica ancorare nu doar simbolica in realitatea ontologica individuala, care da o traire speciala.

  • Am vazut The Bucket List, dar cred ca ma voi mai uita o data. Multumesc pentru recomandare, o sa fiu atenta la acea scena.

 4. Si pe mine ma bucurau notele mari la scoala sau facultate/examene. Mai ales ca nu le obtineam mereu…erau materii pe care le detestam si aveam mereu rezultate dezastruoase (gen mate, fizica). Iar de la dragoste am avut mereu mari sperante…si asa au ramas. :))
  Fericirea sa-ti insoteasca pasii pe tot drumul vietii, Mihaela. Inceputul e promitator. 🙂

  • Multumesc mult Nice! Toti avem motive de fericire, trebuie insa sa le gasim si sa ne concentram asupra lor. Gandurile rele sa le lasam deoparte, ori de cate ori putem.

 5. Imi place si mie filmul The Bucket List, este super, l-am vazut pana acum de mai multe ori, si nu ma plictisesc niciodata cand il urmaresc. 🙂 Si tin minte scena respectiva de la piramide, pe care o mentioneaza a-z, este una din scenele cele mai importante din film.

 6. Fericirile mele sunt legate indisolubil de familie
  De prieteni
  Si de micile succese in plan profesional- proiect aprobat, etc

  Toate acestea n-ar fi suficiente fara………Dumnezeu. Credinta in El

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.