Aţi plătit taxa auto şi vreţi să ştiţi dacă o mai puteţi recupera?

Vrei să afli mai multe informaţii şi sfaturi despre recuperarea taxei de poluare?

 Ai o întrebare pe această temă la care să îţi răspundă un avocat?

Trimite aici întrebarea ta, iar Daniela Cristina Serghie, avocat în Baroul Iaşi, îţi va răspunde.

Sursa poza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

florin deea Cristina Serghie mrs Alexandra Barbieru Mihai alexandru Stefan P. MARIAN nicoleta ciocoiu rosca simona ioana andreeabacau Alina H mihai vali alex george ALIN marian farcas cristian MIHAELA BURLACU alex Raluca Robert andreea Stefan Maria Marinescu Ionut-Daniel Gabriela anca Cristina Bogdan Marius Sergiu Angela Monica popescu Marius adrian Gabriel Nicu

168 Comments on Aţi plătit taxa auto şi vreţi să ştiţi dacă o mai puteţi recupera?

 1. Friv
  September 1, 2011 at 2:00 pm (7 years ago)

  Multumim de pont.

  Reply
 2. niko
  September 3, 2011 at 9:11 am (7 years ago)

  eu miam inmatriculat masina undeva in luna iunie sau iulie nu mai stiu exact 2008 am platit vreo 3000 ron taxa ,problema e ca masina am dato si acu am vazut ca statu iti da cei 25% din valoarea taxai platitei inapoi .eu daca masina am instrainato mai pot sa mi recuperez o parte din bani. si ce acte necesare imi trebuiesc si unde sa ma adresez .multumesc anticipat de raspuns.

  Reply
 3. Serghie Cristina
  September 3, 2011 at 12:29 pm (7 years ago)

  @niko-Nu conteaza ca nu mai aveti proprietatea masinii, taxa se poate restitui doar celui care a platit-o, cu conditia sa mai aveti copii dupa acte. Inca nu a fost publicata in Monitorul Oficial legea la care va referiti. Insa, daca taxa a fost platita dupa 1 iulie 2008 si a fost superioara celei rezultate din aplicarea legii de care faceti vorbire puteti cere restituirea diferentei de bani.
  Daca ati platit taxa in iunie 2008, atunci faceti o cerere la Administratia Finantelor Publice unde ati platit-o si veti primi o parte din taxa, iar restul se poate recupera in instanta. Acte necesare: copii dupa decizia de calcul a taxei, chitanta, documentele de provenienta comunitara a masinii, traduceri, contract de vanzare cumparare, eventual(in cazul in care nu ati cumparat-o dv. din UE), certificat de inmatriculare, carte identitate masina.

  Reply
  • adrian
   November 15, 2012 at 3:23 pm (5 years ago)

   Buna ziua,
   Am si eu o intrebare: spuneti ca actele necesare sunt “copii dupa decizia de calcul a taxei, chitanta, documentele de provenienta comunitara a masinii, traduceri, contract de vanzare cumparare, eventual (in cazul in care nu ati cumparat-o dv. din UE), certificat de inmatriculare, carte identitate masina.”. Eu am inmatriculat masina in 2007 (mi-a fost adusa din Franta) si in 2010 am vandut-o. Mai am doar copii dupa C.I.V., copii dupa talon si “cam” atat. De unde si in ce conditii mai pot face rost de un exemplar pentru restul actelor? Un amic mi-a recomandat sa fac o cerere la directia fiscala unde am platit, insa atunci eu eram in Bucuresti iar acum m-am mutat in Arad.
   Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.

   Reply
   • Cristina Serghie
    November 15, 2012 at 7:11 pm (5 years ago)

    @Adrian
    Buna ziua
    Daca ati platit taxa in 2007 atunci trebuie sa va grabiti pentru ca la 1 ianuarie 2013 se prescrie dreptul dv. de a mai cere restituirea.
    Duplicatele actelor le puteti obtine de la Serv.De Inmatriculari din orasul unde ati inmatriculat masina. Nu stiu daca va vor trimite actele prin posta, cel mai bine este sa mergeti dv. sau sa mandatati pe cineva sa va obtina duplicatele.In 2007 nu exista decizie de calcul, astfel ca veti solicita copia chitantei, actele de provenienta comunitara, traduceri, contractul prin care a fost importata din Franta si contractul dv. de vanzare din 2010.

    Reply
    • Nicu
     January 6, 2016 at 6:53 pm (2 years ago)

     Am platit taxa de poluare in 2009,se mai poate recupera in prezent ?

     Reply
 4. niko
  September 6, 2011 at 10:34 am (7 years ago)

  va multumesc mult de rapiditatea raspunsului .va voi urma sfatul intrun totul si sper sa mi recuperez macar aia 25% din bani de pe taxa.

  Reply
 5. flo
  September 8, 2011 at 4:41 pm (7 years ago)

  Va ocupati cu recuperarea taxei auto?si ce comision aveti?se poate plati dupa recuperarea taxei?multumesc anticipat

  Reply
  • Cristina Serghie
   September 16, 2011 at 9:05 am (7 years ago)

   Da, am avut si am procese pentru recuperarea taxei auto in Iasi si in tara. Nu este un comision fix. Se plateste un onorariu fix in functie de valoarea taxei de polare platita si eventual, daca partile doresc, un onorariu de succes(procent din suma recuperata sau suma fixa). Onorariul se achita la semnarea contractului sau in doua etape, dar nu mai tarziu de primul termen de judecata.

   Reply
 6. Studio Videochat
  September 20, 2011 at 12:47 pm (7 years ago)

  Prea mare deranjul, prea mare alergatura, ca sa obtii ce pana la urma, cateva milioane?

  Reply
  • Mihaela
   September 20, 2011 at 1:35 pm (7 years ago)

   Pai depinde de masina. Un client este in proces pentru a recupera o taxa de 140 milioane. Daca e putin pentru tine, inseamna ca stai bine. 🙂

   Reply
  • Cristina Serghie
   December 12, 2011 at 9:25 am (6 years ago)

   Bineinteles ca se merita. Se recupereaza cu succes intreaga taxa platita, dobanda si cheltuielile facute cu intreaga procedura. Cheltuielile cu intreaga procedura nu sunt atat de mari, si oricum sunt recuperabile. Unul din clienti are de recuperat taxa de 14000 lei, dobanzile adunate timp de 1 an de cand a cerut restituirea(intre 140 lei si 700 lei/zi, avand in vedere ca dobanda a varia intre 0,01- 0,05/zi).Daca faceti un calcul se aduna destul de mult.

   Reply
  • Daniel
   February 1, 2012 at 6:57 pm (6 years ago)

   am si eu o intrebare am platit 575 euro am inmatriculat un opel corsa din 1999 in noiembrie 2011 pot recupera ceva bani din astia?

   Reply
   • Cristina Serghie
    February 2, 2012 at 9:34 am (6 years ago)

    @Daniel, desigur ca se poate recupera intreaga suma in instanta, dobanda din momentul introducerii cererii de restituire si eventualele cheltuieli cu procesul. Daca sunteti interesat de procedura astept email pe adresa: [email protected]

    Reply
 7. Gabriela
  September 22, 2011 at 8:00 pm (7 years ago)

  Am si eu o intrebare. Daca proprietarul masinii este plecat din tara, poate sotia lui sa inainteze actele pentru recuperarea taxei?

  Reply
 8. Cristina Serghie
  September 23, 2011 at 9:12 am (7 years ago)

  @Gabriela, da, sotia poate sa depuna si sa il reprezinte in instanta in baza unei procuri notariale speciale de reprezentare. Daca angajeaza un avocat nu mai este nevoie de procura notariala, avocatul reprezentand partea in baza imputernicirii avocatiale si a contractului incheiat cu sotia acestuia.

  Reply
 9. ALIN
  October 8, 2011 at 6:26 pm (7 years ago)

  buna ziua,am si eu o intrebare.!am platin in februarie 2009 taxa auto de 1000 euro iar in iunie acelasi an am mai platit inca 1000 euro deci in total 2000 euro pt o masina euro 2 pt ca au spus ca nu ma incadrez la taxa normala datorita faptului ca masina a fost adusa in tara pe numele cuiva si s-a inscris pe alt nume. ce parere aveti? imi recuperez ceva din taxa si dak da cum?multumesc anticipat

  Reply
  • Cristina Serghie
   October 10, 2011 at 11:34 am (7 years ago)

   Da, aveti sanse de recuperare. Depuneti la ANAF cerere de restituire la care anexati copii dupa chitanta de plata, decizia de calcul si cartea de identitate a proprietarului. Dupa ce primiti raspunsul negativ il contestati la DGFP si solicitati emiterea unei decizii. Cu decizia respectiva introduceti actiune la Tribunalul din raza dv. de domiciliu(orasul unde ati achitat taxa)la care anexati in copie: Decizia DGFP, raspunsul ANAF, decizia de calcul, chitanta, documentele de provenienta comunitara inclusiv traduceri lb.ro, eventual contractul de vanzare cumparare tradus, cartea de identitatea a masinii, certificatul de inmatriculare si cartea de identitate. Aceasta actiune se depune impreuna cu taxa de timbru de 40 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.

   Reply
 10. Bogdan Danescu
  November 9, 2011 at 7:33 pm (6 years ago)

  Sarut mana, in aprilie 2008 am achizitionat o masina in leasing. Societatea de leasing a platit taxa, 6400 RON, iar eu am platit la ei. In 2010, nu mai stiu exact luna, am predat masina inapoi societatii de leasing. Imi pot recupera ceva din bani avand in vedere ca societarea de leasing a fost proprietar, iar societatea pe care o detin a fost utilizator? Multumesc.

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 9, 2011 at 9:47 pm (6 years ago)

   Nu, nu puteti. Procedura de recuperare a taxei de poluare vizeaza doar masinile inmatriculate anterior in UE.

   Reply
 11. cornel stanila
  December 11, 2011 at 10:47 pm (6 years ago)

  Buna seara .
  Am si eu o intrebare .Am inaintat dosarul pentru recuperarea taxei auto in lun noiembrie si am primul termen de judecata in luna ianuarie . Problema este ca vreau sa vand masina .Mai pot recupera taxa daca vand intre timp masina ?
  Sau pot sa fac anumite acte ca sa nu pierd actiunea la instanta si implicit recuperarea taxei auto ? Va multumesc .

  Reply
  • Cristina Serghie
   December 12, 2011 at 9:18 am (6 years ago)

   Nu are importanta ca ati vandut sau urmeaza sa vindeti masina. Cel ce a platit taxa auto este cel care poate sa introduca actiunea si sa i se restituie taxa.Insa, pastrati-va copii dupa actele masinii.

   Reply
 12. Marc
  December 28, 2011 at 12:30 pm (6 years ago)

  Am depus in instanta solicitarea de recuperare a taxei auto platita dupa 1 iulie 2008, iar termenul este undeva in februarie 2012, cand intre timp va intra in vigoare noua lege privind calculul taxei auto, conform careia eu nu mai pt cere vreo diferenta( noua taxa este mai mare decat ce am platit eu atunci). Mai am vreo sansa sa recuperez banii de taxa, in situatia in care alte persoane aflate in situatia mea care au dat in instanta recuperarea taxei, au recuperat aceasta taxa integral , dar pana la data actualei legislatii?

  Reply
  • Cristina Serghie
   December 28, 2011 at 2:46 pm (6 years ago)

   @Marc
   Inca nu se stie exact cum va fi practica instantei de la 1.01.2012. Momentan se poate recupera intreaga taxa inclusiv dobanzile legale in instanta.

   Reply
 13. deea
  March 27, 2012 at 3:18 pm (6 years ago)

  buna ziua!! pot recupera taxa DE PRIMA INMATRICULARE pentru o masina cumparate in leasing care mi-a fost facturata de firma de leasing, si daca se poate care ar fii procedura????multumesc!!

  Reply
  • Cristina Serghie
   March 27, 2012 at 5:01 pm (6 years ago)

   Buna ziua!nu aveti sanse de recuperare, imi pare rau.

   Reply
 14. Cosmin
  May 4, 2012 at 5:13 pm (6 years ago)

  Buna.
  Cum pot sa recuperez copii dupa chitanta si talon,brif etc ??? ..,am vandut masina in2010 si nu mai gasesc actele……

  Reply
  • Cristina Serghie
   May 7, 2012 at 12:20 pm (6 years ago)

   @Cosmin, copii dupa acte se pot obtine de la serviciul de inmatriculari din orasul unde ati depus actele, iar copia chitantei/deciziei de la Administratia Finantelor unde ati achitat taxa auto.

   Reply
   • adi
    February 16, 2014 at 8:53 pm (4 years ago)

    scuze,dar copia chitantei nu se afla si ea in dosarul de la inmatriculari?

    Reply
    • Cristina Serghie
     February 17, 2014 at 12:36 pm (4 years ago)

     Solicitati duplicat dupa actele din dosarul de la Serv. de inmatriculari.

     Reply
 15. Dan D.
  July 12, 2012 at 1:20 am (6 years ago)

  Buna ziua

  Am nevoie de un sfat. Am platit ‘noua’ taxa in martie 2012. Pot initia o actiune in instanta prin care sa cer restituirea sumei? Daca da, imi puteti enumera sumar procedurile de urmat?

  Va multumesc

  Reply
  • Cristina Serghie
   July 12, 2012 at 12:01 pm (6 years ago)

   Buna ziua!
   Momentan nu se stie daca sunt admisibile aceste actiuni daca nu s-a facut contestatie in 30 de zile de la emiterea deciziei. Daca ati fost in termenul de 30 de zile ati fi avut sanse maxime. Procedura e urmatoarea:
   1.cerere de restituire la AFP din orasul unde ati achitat
   2.dupa ce primiti raspunsul(max.45 de zile)introduceti actiune la Tribunalul de care apartineti anexand urmatoarele acte, in copie: raspunsul primit de la AFP, chitanta taxa, decizie calcul,documentele de provenienta comunitara a masinii, inclusiv traduceri lb.romana, contract vanzare cumparare(daca e cazul), carte identitate masina, certificat inmatriculare, carte identitate platitor. Taxa de timbru este de 39 lei, iar timbrul judiciar este de 0,3 lei.
   Primul termenul de judecata va fi la sfarsitul lunii februarie-inceputul lunii martie 2013.
   Mult succes!

   Reply
 16. Alexandra Barbieru
  August 30, 2012 at 1:10 pm (6 years ago)

  Buna ziua, in mai 2007 am achizitionat o masina in leasing, pt care am platit taxa speciala de inmatriculare de aprox 3000 ron. Leasing respectiv s a inchis dupa 1 an aprox, masina fiind inmatriculata pe numele meu. As dori sa stiu va rog, daca mai pot recupera taxa platita..si daca da..ce acte si procedura ar trebui sa fac (ma refer..la ce anume ar trebui sa am de la firma de leasing..acea procura speciala in care ma mandateaza). Va multumesc anticipat.

  Reply
  • Cristina Serghie
   September 3, 2012 at 12:22 pm (6 years ago)

   Daca masina a fost noua nu aveti sanse de recuperare.
   Daca masina a fost SH este nevoie de o mandatare din partea firmei de leasing, care era proprietarul masinii la acea data, catre beneficiar in vederea efectuarii demersurilor de recuperare a taxei.

   Reply
 17. Mihai
  September 2, 2012 at 9:54 am (6 years ago)

  Am cumparat in octombrie 2011 un autoturism bmw rulat in Austria pe care l-am inmatriculat in decembrie 2011, platind taxa de poluare 6800 ron. Dupa noua taxa a reiesit o valoare cu 1610 ron mai mica, iar aceasta diferenta am recuperat-o. Ce sanse mai am sa recuperez si restul de 5190? Cum s-au pronuntat instantele?

  Reply
  • Cristina Serghie
   September 3, 2012 at 12:19 pm (6 years ago)

   Aveti sanse maxime sa va recuperati si diferenta in instanta.

   Reply
 18. alexandru
  September 28, 2012 at 7:09 pm (6 years ago)

  buna ziua .Am si eu o intrebare am un mercedes din 1996 si am platit taxa de inmatriculat auto in 2010 si tatal meu are un bmw din 1992 si la fel si el a inscriso in ro. in anunul 2009 . Putem sa avem acelasi avocat ? si care sunt taxele si onorariul dv. astept raspuns multumesc

  Reply
  • Cristina Serghiw
   September 28, 2012 at 7:19 pm (6 years ago)

   Buna ziua.Da, se poate. Va rog lasati-mi pe email valoarea taxelor achitate pentru a va putea raspunde asupra onorariului, acesta fiind in functie de valoarea taxei auto achitate.

   Reply
 19. Stefan P.
  October 8, 2012 at 5:17 pm (6 years ago)

  Buna ziua!
  in iul. 2007 am inmatriculat un ford focus fab.2002,platind taxa prima inm.5296lei.In oct 2008 am recuperat 2000 lei(datorita modificarii legii de atunci).intrebarea e mai am sansa sa recuperez ceilalti 3200 lei tinand cont ca am trecut de acei 5 ani de care se tot vb pe forum.(unii spun de 1 ian.a anului urmator).si care ar fi pasii de urmat?merita efortul din punct de vedere economic??

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 6, 2012 at 3:33 pm (5 years ago)

   Buna ziua,
   Dreptul de a cere restituirea diferentei de 3200 lei se prescrie la 1 ianuarie 2013.Aveti sanse de recuperare si a diferentei prin instanta. Pentru detalii ma puteti contacta la 0730.260456 sau 0746.760716

   Reply
 20. MARIAN
  October 22, 2012 at 11:22 pm (6 years ago)

  am si eu o intrebare in luna mai 2012 am adus o masina din germania am inmatriculato aici si am platit taxa 320 euro pot sa recuperz bani anapoi si ce trebuie sa fac

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 6, 2012 at 3:31 pm (5 years ago)

   Da, se pot recupera acesti bani. Daca doriti o consultatie juridica in acest sens ma puteti contacta la 0730.260456 sau 0746.760716. Veti avea nevoie de duplicate dupa dovada inmatricularii in UE, traduceri, chitanta taxa, decizie calcul, contract vanzare cumparare, daca e cazul, certificat inmatriculare, carte identitatate masina si titular.

   Reply
 21. Pop Cornelica
  November 6, 2012 at 3:10 pm (5 years ago)

  BUNA ZIUA , AM O INTREBARE , VA ROG SA IMI SPUNETI CUM AS PUTEA SA RECUPEREZ ACTELE DEOARECE NU LE-AM PASTRAT PENTRU RECUPERAREA TAXEI AUTO?

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 6, 2012 at 3:29 pm (5 years ago)

   Buna ziua.Puteti recupera duplicatele actelor de la Serviciul de Inmatriculari din orasul unde ati inmatriculat masina, pe baza de cerere si vi le da in cateva zile.

   Reply
 22. rosca simona ioana
  November 9, 2012 at 10:17 am (5 years ago)

  Buna ziua,
  Avem un autoturism pt care am platit taxa speciala de 3321.32 lei in 25.04.2008. In 23.07.2008, am facut cererela ANAF Sibiu si am primit 2006 lei. Putem primi si diferenta?
  Va multumesc.

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 9, 2012 at 1:25 pm (5 years ago)

   Buna ziua,
   Da, se poate recupera diferenta. Procedura: cerere de restituire a diferentei la AFP din orasul unde ati platit. Cu raspunsul primit in maxim 45 de zile va adresati Tribunalului Sibiu anexand o cerere de chemare in judecata, copii dupa raspunsul AFP, actele doveditoare de provenienta comunitara, traducerile lor, dovada de plata a taxei si dovada restituirii a cei 2006 lei, carte identitate masina, certificat inmatriculare masina, carte identitate titular, precum si taxa de timbru in valoare de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
   Mult succes!

   Reply
 23. nicoleta ciocoiu
  November 9, 2012 at 4:40 pm (5 years ago)

  buna ziua !
  masina inmatriculata in iunie 2008 vcu o taxa de 32 milioane platita la vaslui si vanduta in 2010 cu chitante si ceva copii dupa acte pot recupera taxa auto platita si daca da cum sa procedez daca eu mam mutat in iasi si domiciliu mie schimbat si in acte ,sa ma adresez la iasi sau la vaslui unde am platito .multumesc

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 10, 2012 at 11:58 am (5 years ago)

   Buna ziua,
   Da, se poate recupera in intregime taxa auto platita de dv. in 2008, chiar daca ati vandut-o. In prima etapa faceti o cerere de restituire a taxei la AFP Vaslui(unde ati achitat) la care anexati dovada achitarii taxei, copie dupa decizia de calcul si copie dupa actul de identitate. Veti primi un raspuns negativ in max.45 de zile de la depunere/trimitere prin posta cu confirmare de primire. Cu raspunsul negativ va adresati si cu o cerere de chemare in judecata la Tribunalul Vaslui, anexand de asemenea si copii dupa chitanta, decizie calcul, documentele de provenienta comunitara, traduceri, contract de vanzare cumparare(daca nu ati adus-o personal din UE) si dovada ca ati vandut masina(contract de vanzare), CI. Taxa de timbru aferenta este de 39,00 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. Dosarul va ajunge in recurs dupa aceea la Curtea de Apel Iasi si abia dupa aceasta veti putea sa primiti banii de la AFP Vaslui:taxa in intregime, dobanda din momentul in care vi s-a raspuns la cererea de restituire, precum si cheltuielile de judecata(taxa timbru si onorariu avocat, daca e cazul).
   Daca doriti o consultatie juridica in acest sens sau doriti sa incepeti procedura cu un avocat specializat ma puteti contacta la 0730.260456 sau 0746.760716 pentru a stabili o intrevedere.

   Reply
 24. Marius
  November 12, 2012 at 7:35 am (5 years ago)

  Buna am pletit si eu o taxa in valoare de 4800 ron si asi dori sa stiu daca am sanse pt ami recupera banii de prima inmatriculare doar problema este ca am vandut masina si nu am copie dupa actele masini am doar chitantu cu care am platit taxa si contractu de vanzare cumparare.

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 12, 2012 at 9:19 am (5 years ago)

   Buna ziua
   Da, puteti sa va recuperati prin instanta taxa platita, chiar daca ati vandut masina.Duplicatele actelor le puteti lua de la Serv. De iNmatriculari din orasul unde ati inmatriculat-o dv.Aveti nevoie de: decizia de calcul,chitanta, documentele de provenienta comunitara, traducerile lor, contractul de vanzare cumparare(daca nu ati importat-o dv. personal) si contractul prin care faceti dovada ca ati vandut-o.

   Reply
 25. Alina H
  January 10, 2013 at 10:32 pm (5 years ago)

  Buna ziua si La Multi Ani! 🙂
  In noiembrie 2008, am platit o taxa de poluare, in valoare de 1736 lei, pentru o masina adusa din Germania. Va rog sa imi spuneti daca nu este prea tarziu sa depun o cerere de restituire….si in linii mari ce pasi tb. sa urmez si ce acte tb depuse la dosar.
  Multumesc anticipat!

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 13, 2013 at 9:22 am (5 years ago)

   Buna ziua,
   Nu este tarziu sa depuneti dosarul pentru restituirea taxei auto.Intai faceti procedura prealabila cu AFP din orasul unde ati achitat, atasand la cererea de restituire duplicatul chitantei, a deciziei de calcul si o copie a CI. Dupa ce primiti raspunsul va adresati cu o cerere de chemare in judecata Tribunalului de care apartineti anexand si duplicate dupa actele de provenienta comunitara, inclusiv traduceri, raspunsul AFP primit, carte de identitate RO, certificat de inmatriculare RO si eventual contractul de vanzare cumparare.
   Mult succes!

   Reply
 26. victor
  January 11, 2013 at 7:35 pm (5 years ago)

  Buna ziua!!
  am platit taxa de inmatriculare in august 2006 5300 lei la un iveco daily.Am platit si la un audi a4 in ianuarie 2007 5600 de lei? Cum ii pot recupera

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 13, 2013 at 9:24 am (5 years ago)

   Buna ziua,
   Taxa achitata in 2006 nu se poate recupera. Se pot recupera doar taxele auto pentru masini inmatriculate anterior in UE.
   In cazul in care Audi a fost inmatriculat anterior in UE, taxa achitata de dv. in 2007 s-a prescris la 1.01.2013 si nu se mai poate recupera.

   Reply
 27. mihai
  January 14, 2013 at 10:01 pm (5 years ago)

  Buna seara. Pot recupera taxa de inmatriculare de la o masini in urmatoarele situatii? La prima a fost platita in iunie 2012 dar masina a fost vanduta in sept 2012, iar cea de a2a taxa a fi platita peste cateva zile. Sunt sanse sa imi recuperez banii de pe ambele masini? O seara frumoasa,

  Reply
 28. Mihai
  January 14, 2013 at 10:10 pm (5 years ago)

  Buna seara. Pot recupera taxa de inmatriculare de la 2 masini in urmatoarele situatii? La prima masina a fost platita in iunie 2012 dar masina a fost vanduta in sept 2012, iar cea de a2a taxa va fi platita peste cateva zile. Sunt sanse sa imi recuperez banii de pe ambele masini? O seara frumoasa

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 15, 2013 at 12:52 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Raspunsul este afirmativ pentru ambele masin(daca si a doua taxa a fost platita pentru o masina SH).

   Reply
 29. Bogdan
  January 17, 2013 at 11:16 am (5 years ago)

  Buna ziua. In octombrie 2008 am platit taxa de prima inmatriculare pentru auto achizitionat nou din tara. Se mai poate recupera?
  Va multumesc.

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 17, 2013 at 12:30 pm (5 years ago)

   Buna ziua,
   Nu se pot recupera taxe de poluare pentru masini noi.

   Reply
 30. mihai
  January 18, 2013 at 1:06 am (5 years ago)

  buna ziua…..eu am inmatriculat o prima data in 2010…atunci a fost adusa in tara……acum mai am vreo sansa sa mi recuperez taxa?sau se putea pana in 01.01.2013???multumesc

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 18, 2013 at 9:20 am (5 years ago)

   Buna ziua,
   Da, se poate recupera in instanta taxa platita de dv. in 2010.

   Reply
 31. vali
  January 19, 2013 at 9:21 pm (5 years ago)

  sarut mainile,o intrebare am si eu daca se poate,,,am cumparat o masina maeca opel corsa an 1995 anul acesta pe data de 16,01,2013,,proprietarul de unde am luat masina a efectuat prima inscriere in data de 16,01,2011,masina fiind adusa din germania..deci dansul de unde am luat masina este singurul proprietar…intrebarea mea este;daca o inscriu pe numele meu,mai platesc vreo taxa de poluare,masinna fiind euro 2 si ex proprietarul inscriind masina in Romania pe data de 16,01,2011.va multumesc

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 19, 2013 at 9:48 pm (5 years ago)

   Buna seara,
   Nu mai platiti taxa de poluare daca s-a achitat de catre primul proprietar ce a inmatriculat-o in Romania.

   Reply
 32. alex
  January 22, 2013 at 12:15 am (5 years ago)

  Buna seara, am si eu o problema, si anume am cumparat in 2010 2 masini pe care le-am inmatriculat. intrebarea mea este daca vreau sa recuperez banii la taxa, si apoi le vand, urmatorul proprietar poate sa o inscrie direct, sau trebuie sa plateasca taxa de poluare, pentru ca eu am recuperat-o? Multumesc frumos

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 22, 2013 at 2:14 pm (5 years ago)

   Buna ziua,
   Puteti sa va recuperati taxele achitate pentru cele doua masini SH inmatriculate in 2012. Urmatorul proprietar nu va plati taxa de poluare daca a fost odata achitata.

   Reply
   • george
    January 24, 2013 at 4:03 pm (5 years ago)

    buna ziua. am cumparat in dec 2012 o masina adusa de afara in 2010 si inmatriculata si vechiul prop. vrea sa isi recupereze taxa eu nu am inmatriculato pana acum , vreau sa o inmatriculez in vara o sa am vreo problema cu inmatricularea daca isi recupereaza taxa pana atunci

    Reply
 33. Carmen
  January 26, 2013 at 9:50 am (5 years ago)

  Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate cere recuperarea taxei de prima inmatriculare pentru un autoturism nou pe care l-am cumparat in luna martie 2008.Va multumesc.

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 26, 2013 at 9:15 pm (5 years ago)

   Buna seara
   Nu se poate recupera pentru masinile noi, ci doar pentru masinile SH.

   Reply
 34. george
  January 26, 2013 at 4:30 pm (5 years ago)

  Buna Ziua.Am cumparat in dec 2012 omasina adusa de afara in 2010 si inmatriculata,vechiul propietar vrea sa isi recupereze taxa eu nu am inmatriculat masina pana acum vreau sa o inmatriculez in vara o sa am vreo problema atunci daca proprietarul isi recupereaza taxa ?. Daca nu o recupereaza pana se da noua lege o m-ai poate recupera dupa aceea ?. Multumesc frumos

  Reply
  • Cristina Serghie
   January 26, 2013 at 9:19 pm (5 years ago)

   Buna seara,
   Momentan se poate recupera taxa si parerea mea este ca se va putea recupera si in continuare, chiar daca intra in vigoare o noua lege. Sunt mari sanse ca pana in vara sa intre in vigoare noua lege si astfel nu va va afecta daca isi recupereaza taxa vechiul proprietar. Pana acum nu am auzit cazuri sa trebuiasca sa platesti din nou taxa daca a fost recuperata.

   Reply
 35. ALIN
  February 2, 2013 at 2:36 pm (5 years ago)

  buna ziua!am o masina la care am platit in 2009 taxa de poluare 2000 euro.ulterior in 2011 i-am dat in judecata si mi-am recuperat banii.acum intrebarea este daca o vand cumparatorul trebuie sa plateasca iar taxa?pt ca am inteles ca atunci cand vrea sa o treaca pe numele lui ii cer sa faca la fisc o cerere scrisa sa vada daca taxa auto a fost recuperata???

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 3, 2013 at 3:10 pm (5 years ago)

   Buna ziua,
   Da, este posibil sa trebuiasca sa plateasca din nou taxa daca a fost recuperata.

   Reply
 36. marian
  February 4, 2013 at 4:37 pm (5 years ago)

  am platit taxa 5600 ron,care ar fi pretul dumneavoastra pentru a ma reprezenta in istanta,sunt din onesti se poate?

  Reply
 37. farcas cristian
  February 5, 2013 at 10:44 am (5 years ago)

  buna ziua, saptamana trecuta am cumparat un auto inmatriculat in romania in 2008. fostul proprietar sia recuperat o parte din taxa auto. eu acum ca sa pot inscrie masina pe numele meu va trebui sa platesc taxa auto integral? sau doar diferenta ce a recuperato dansul?

  MUltumesc anticipat.

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 5, 2013 at 1:38 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Este posibil sa nu platiti avand in vedere ca proprietarul si-a recuperat o parte din taxa nu prin intermediul instantei.

   Reply
 38. alex
  February 6, 2013 at 10:50 pm (5 years ago)

  super folositor!

  Reply
 39. MIHAELA BURLACU
  February 7, 2013 at 11:55 am (5 years ago)

  Buna ziua! Am cumparat in 2008 un volvo pe care l-am inmatriculat pe ilfov, anul trecut m-am casatorit si mi-am schimbat numele,domiciliul si numarul masinii pe bucuresti. Imi pot recupera taxa auto si cui trebuie sa ma adresez? Multumesc anticipat!

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 7, 2013 at 12:48 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Aveti sanse de recuperare doar daca e vorba de un autoturism inmatriculat anterior in UE.Acte necesare: copii dupa chitanta, decizia de calcul, documentele de provenienta comunitara, traduceri, contract de vanzare cumparare daca e cazul, certificat inmatriculare ro, carte identitate ro, c.i.titular.
   PEntru ca taxa de poluare este achitata pe alt nume, veti face dovada cu copia certificatului de casatorie ca este vorba de aceeasi persoana.
   INtai parcurgeti procedura prealabila cu afp Ilfov unde ati achitat taxa prin care cereti restituirea taxei auto anexand copia chitantei, buletin si certifcat casatorie. Dupa ce primiti raspunsul (obligatoriu in 45 de zile) va adresati instantei, resp.Tribunalul Ilfov, cu o actiune de restituire a taxei, anexand actele enumerate mai sus si raspunsul AFP Ilfov in copie. Veti avea de achitat o taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
   Mult succes!

   Reply
 40. alex
  February 7, 2013 at 2:52 pm (5 years ago)

  buna ziua!

  Am cumparat si am inmatriculat un autoturism in 2010 si am platit o taxa de400 euro. la sfarsitul anului 2012 am depus actele pentru recuperarea taxei iar in prima faza la bistrita am avut castig de cauza si s-a facut recurs la cluj ,iar data de proces este in 30 martie 2013. vreau sa transcriu masina pe tata dar este nevoie de contract de vanzare cumparare.cand am fost sa fac actele mi s-a cerut o adeverinta de la finante care sa ateste restituirea sau nerestituirea taxei iar raspunsul pe care l-am primit e ca nu sa restituit. intrebarea mea este daca acum ca am toate actele inclusiv adeverinta dupa ce va fi trecuta pe; tata si eu voi csastiga procesul pe 30 si mi se vor restitui banii va trebui sa plateasca din nou taxa de poluare sau timbru? multumesc anticipat

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 8, 2013 at 1:55 pm (5 years ago)

   Buna ziua,
   Daca reusiti sa transcrieti masina pana pe 30.03.2013 atunci este in regula.

   Reply
 41. alex
  February 8, 2013 at 2:58 pm (5 years ago)

  va multumesc foarte mult. Ma-ti ajutat enorm toate cele bune

  Reply
 42. marian
  February 8, 2013 at 3:33 pm (5 years ago)

  buna ziua,acea cerere tip de restituire a taxei de inmatriculare o gasesc la finante sau trebuie sa o descarc de undeva?,dar cea de la tribunal?

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 8, 2013 at 5:49 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Nu, nu este cererea la finante. Cautati pe internet un model pentru ambele sau apelati la serviciile unui avocat.

   Reply
 43. marian
  February 8, 2013 at 8:12 pm (5 years ago)

  buna seara,va las adresa de email [email protected],recuperare taxa auto de 5400 ron,cat luati onorariu?,daca luti onorariu si la sfarsit,sunt din onesti se poate?aveti cunostinte de taxe recuperate la tribunalul onesti?cam cat ar dura procesul la onesti?va multumesc

  Reply
 44. marian
  February 9, 2013 at 8:43 am (5 years ago)

  buna dimineata,nu am anteles,eu procesul il voi deschide la bacau nu la onesti?sunt din onesti

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 11, 2013 at 1:03 pm (5 years ago)

   Da, actiunea se depune la Tribunal, dv. fiind din Onesti apartineti de Trib.Bacau si ulterior se va judeca si la Curtea de apel Bacau.

   Reply
 45. Robert
  February 10, 2013 at 9:53 am (5 years ago)

  Daca am recuperat taxa auto si doresc sa vand masina in viitorul apropiat, pe cumparator il afecteaza in vre un fel ?

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 11, 2013 at 1:04 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Da, cumparatorul va plati taxa de poluare din nou.

   Reply
 46. Robert
  February 10, 2013 at 9:58 am (5 years ago)

  Si inca o intrebare daca binevoiti sa mi raspundeti !! In ultimii 3 ani am avut 2 autoturisme inmatriculate personal si apoi vandute fara sa mi recuperez taxa . Mai sunt sanse de recuperare?? Si daca in vre un fel ii afecteaza pe actuali proprietari ??? Mai mult ca sigur nu am cum sa mai iau legatura cu acestia, sa i instiintez macar !!!!Multumesc anticipat

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 11, 2013 at 1:05 pm (5 years ago)

   Da, puteti sa va recuperati banii pentru cele 2 masini chiar daca au fost vandute.Nu ii va afecta de vreme ce sunt inmatriculate deja pe noul proprietar.
   Pentru a deschide actiune insa aveti nevoie de copiile actelor masinilor, chitanta, decizie calcul, contract de vanzare cumparare.

   Reply
 47. andreea
  February 11, 2013 at 3:25 pm (5 years ago)

  buna ziua,amplatit taxa auto in 2009,as vrea sa stiu daca as vrea sa o recuperez se poate?nu ma incurca cu nimic noa lege timbru de mediu?va multumesc mult

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 12, 2013 at 1:43 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Da, aveti sanse maxime de recuperare. Daca va veti recupera taxa pana la intrarea in vigoare a noii legi privind timbrul de mediu si vindeti masina va trebui sa achite cumparatorul noua taxa.

   Reply
 48. Andrei
  February 11, 2013 at 5:03 pm (5 years ago)

  As avea si eu o intrebare daca puteti sa imi raspundeti! Am 2 masini pe numele meu un opel corsa din 97 si un vw polo din 98 , la ambele am platit taxa de prima inmatriculare ! intrebarea e ca eu am vandut opelul corsa de o saptamana … mai pot recupera taxa daca eu am vandut masina si daca da cum ? pt ca vreau sa recuperez taxa la amandoua masinile ! eu sunt din alba iulia! va multumesc!!!

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 12, 2013 at 1:45 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Da, puteti sa recuperati taxa chiar daca ati vandut masina. La masina vanduta trebuie sa mai aveti duplicate dupa acte, in caz contrar sa le cereti la serviciul de inmatriculari unde ati depus dosarul.
   Intai faceti procedura prealabila cu AFP din orasul unde ati achitat, atasand la cererea de restituire duplicatul chitantei, a deciziei de calcul si o copie a CI. Dupa ce primiti raspunsul va adresati cu o cerere de chemare in judecata Tribunalului de care apartineti anexand si duplicate dupa actele de provenienta comunitara, inclusiv traduceri, raspunsul AFP primit, carte de identitate RO, certificat de inmatriculare RO si eventual contractul de vanzare cumparare.
   Mult succes!

   Reply
 49. Stefan
  February 14, 2013 at 10:38 am (5 years ago)

  Buna ziua,am achizitionat(pe firma) in august 2008 o masina in leasing pt. care am achitat taxa de inmatriculare 1200 Euro,doresc sa stiu daca in momentul cand se incheie contractul de leasing, respectiv iulie 2013,sunt nevoit sa mai achit taxa verde deoarece se schimba proprietarul,in momentul de fata eu fiind doar utilizator.

  Reply
 50. levis36
  February 19, 2013 at 7:40 pm (5 years ago)

  Pentru taxa platita in ian 2008 pentru masina noua (400€) se mai poate recupera taxa?

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 20, 2013 at 1:47 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Nu se pot recupera taxele de poluare pentru masini noi, doar cele inmatriculate anterior in UE.

   Reply
 51. condrea toni
  February 21, 2013 at 7:55 pm (5 years ago)

  am cumparat un o masina inmatriculata din ue,prima oara in romania in 2010 pe numar de BV apoi in 2012 iar a fost inmatriculata pe numar de SB iar eu fiind al 3 lea proprietar am cumparat o acum 3 zile si vreau sa o inmatriculez pe numar de CT….daca primul poroprietar(CEL DIN BV) si a recuperat TAXA DE POLUARE…eu fiind al 3 lea voi plati taxa acuma cand o inmatriculez pe numele meu..multumesc

  Reply
 52. Maria Marinescu
  March 10, 2013 at 10:49 pm (5 years ago)

  Am castigat procesul de recuperare a taxei pe poluare pe care am platit-o in 2009 in valoare de 3118 lei. Sentinta este definitiva si irevocabila si obliga parata, DGFP Prahova la plata sumei de 3118 lei plus dobanda legala aferenta. Ca dobanda DGFP mi-a restituit 1000 de lei. Intrebarea mea este daca DGFP trebuia sa imi dea dobanda fiscala de 0.04% pe zi si daca da ce mai pot face acum dupa ce deja am ridicat banii (4118 lei).

  Reply
  • Maria Marinescu
   March 11, 2013 at 8:42 pm (5 years ago)

   S-a rezolvat!!!

   Reply
 53. Ionut-Daniel
  April 26, 2013 at 11:06 am (5 years ago)

  Se mai poate recupera taxa auto in 2013?

  Reply
  • Ionut-Daniel
   April 26, 2013 at 11:24 am (5 years ago)

   taxa a fost platita in februarie 2009.

   Reply
   • Cristina Serghie
    April 26, 2013 at 1:27 pm (5 years ago)

    Buna ziua. Da, se poate recupera cu succes.Pe langa taxa auto puteti recupera si dobanda de LA DATA PLATII TAXEI, taxa de timbru si eventualul onorariu de avocat.

    Reply
    • Ionut-Daniel
     April 27, 2013 at 7:02 am (5 years ago)

     Exista o data limita pana la care se poate recupera taxa auto?Mentionez ca masina a fost vanduta si locuiesc in judetul Teleorman iar dumneavoastra aveti domiciliul in Iasi.Se poate actiona de la Iasi?

     Reply
     • Cristina Serghie
      May 1, 2013 at 3:57 pm (5 years ago)

      Dreptul dv. de a cere in instanta taxa se prescrie la 1.01.2015. Nu conteaza daca masina a fost vanduta.Da, se poate si din Iasi, dosarul se poate depune si prin posta.Avem dosare in toata tara, nu este o problema in acest sens.

 54. anca
  April 29, 2013 at 9:13 pm (5 years ago)

  Buna ziua,in 2008, am platit taxa auto aproximativ 2500lei, pt. un ford focus cumparat din Germania, as vrea sa stiu daca pot recupera acum taxa plus dobanda si care ar fi procedura? Si cat este onorariul avocatului intr-o astfel de speta?

  Reply
  • Cristina Serghie
   May 1, 2013 at 3:54 pm (5 years ago)

   Buna ziua
   Se poate recupera taxa auto, dobanda si cheltuielile de judecata daca actionati in instanta pana la 01.01.2014, altfel se prescrie.Procedura am mai relatat-o si in comentariile de mai sus.Se parcurge procedura prealabila cu AFP unde ati platit taxa, cu raspunsul primit se depune dosarul in instanta impreuna cu actele doveditoare:copii decizie calcul, chitanta,documentele de provenienta comunitara, traduceri, carte identitate masina, certificat inmatriculare RO, carte identitate titular. Acum se poate recupera dobanda inca de la plata taxei, deci veti avea de ridicat o dobanda care va depasi mai mult ca sigur taxa platita. Onorariul pentru taxa dv. este de 500 lei ce se achita la semnarea contractului si 10% din suma recuperata la sfarsit.Taxa de timbru este de 47 ron. Pentru mai multe informatii ma puteti contacta la 0730.260.456 sau 0746.760.716.

   Reply
   • anca
    May 8, 2013 at 9:35 pm (5 years ago)

    multumesc mult de raspuns,

    Reply
 55. Dima Alexandru
  August 10, 2013 at 4:46 pm (5 years ago)

  Buna ziua ! Vreau sa cumpar o masina si proprietarul a scos adeverinta de la ANAF care dovedeste ca taxa este platita.Problema este ca adeverinta are 2 luni de cand este scoasa . Este posibil ca sa recupereze taxa in acest timp ? Maine ma duc sa o cumpar si din cate am auzit de la el nu se poate elibera alta taxa pentru ca trebuie sa mai astepte inca 2 saptamani dupa ea . Mentionez ca este al 2 lea proprietar .

  Reply
 56. Cristina
  October 16, 2013 at 11:09 pm (5 years ago)

  Buna ziua! Daca am platit taxa in noiembrie 2008 am sanse sa primesc banii inapoi? Si cand imi va expira aceasta sansa daca am platit in noiembrie 2008, adica vreau sa stiu cat timp mai am? Va rog sa-mi raspundeti urgent! Va multumesc!

  Reply
  • Cristina
   October 17, 2013 at 8:42 pm (5 years ago)

   Va rog raspundeti-mi!Am nevoie urgenta de ajutor!

   Reply
 57. Nicoleta Ciocoiu
  October 17, 2013 at 10:13 am (5 years ago)

  Taxa auto platita in iunie 2008 la vaslui atunci aveam domicilui acolo ulterior masina a fost vanduta si miam schimbat domiciliu in iasi pot recupera taxa ? cum sa procedez daca eu nu mai am cartea masini si certificatul de inmatriculare ,cei de la vaslui unde eu am platit taxa imi dor da copii dupa aceste acte eu personal la vaslui ce trebuie sa depun ca si acte deoarece acolo am platit taxa ? este nevoie de mine la vreun proces ? va rog mult sa ma ajutati ..multumesc

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 18, 2013 at 6:57 pm (4 years ago)

   Buna seara,
   Aveti timp pana la sfarsitul anului sa incepeti procedura de restituire si sa depuneti dosarul in instanta. Se va introduce la Tribunalul Vaslui, acolo unde a fost achitata.Nu este nevoie de prezenta dv. la dosar. Actele in copie le luati personal de la POlitie unde ati inmatriculat masina. Cartea masinii si certificatul de inmatriculare nu e neaparat nevoie sa le aveti daca aveti copia contractului de vanzare a masinii.Va trebuie copie chitanta dovada plata taxa, decizia de calcul, documentele de provenienta comunitara, contract de vanzare cumparare/factura, traduceri, contract de vanzare cumparare a masinii. Daca doriti si alte informatii sau doriti reprezentare in instanta pentru intreaga procedura ma puteti contacta la tel.0730.260.456.

   Reply
 58. Cristina Murariu
  November 18, 2013 at 8:07 pm (4 years ago)

  Daca am platit taxa in noiembrie 2008 am sanse sa primesc banii inapoi? Si cand imi va expira aceasta sansa daca am platit in noiembrie 2008, adica vreau sa stiu cat timp mai am?Am facut cerere de restituire a banilor pentru taxa de poluare la finante in urma cu o saptamana. Ce mai este de facut? Va rog sa-mi raspundeti urgent! Va multumesc!

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 19, 2013 at 2:27 pm (4 years ago)

   Buna ziua,
   Da, aveti sanse maxime de a primi banii. Aveti timp sa incepeti procedura pana la 31.12.2013. Dupa ce primiti raspunsul la cererea de restituire va adresati instantei(Tribunalul in raza caruia ati platit) cu o cerere de chemare in judecata, la care anexati copiile dupa chitanta, decizie calcul, documentele de provenienta comunitara, traduceri, factura daca e cazul, carte id.Romania, certificat inmatriculare RO si carte identitate titular, raspuns cerere restituire. Taxa de timbru este de 10% din taxa auto platita pe care o solicitati, dar nu mai mult de 300 lei. Toate actele de care intelegeti sa va folositi le depuneti in atatea exemplare cati parati sunt. Mult succes! Pentru alte detalii ma puteti contacta la tel.0730.260.456.

   Reply
 59. mihai
  November 21, 2013 at 5:31 pm (4 years ago)

  Buna seara! Am platit taxa in ian. 2013 la o masina, iar in iunie 2013 am platit Timbru de mediu la o alta masina. Se mai pot recupera aceste taxe? Am inteles ca taxele platite dupa 1 ian. 2013 nu se mai pot recupera….

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 22, 2013 at 9:15 am (4 years ago)

   Buna ziua
   Momentan actiunile prin care se cere restituirea taxei auto achitate dupa 1.01.2013 si cea de timbru de mediu de la 15.03.2013 sunt respinse.

   Reply
 60. Bogdan
  December 19, 2013 at 8:23 pm (4 years ago)

  Buna seara!
  Am platit taxa auto in data de 10.12.2010,taxa a fost 7000 de lei.Masina a fost cumparata pe firma.Firma a fost data in insolventa,masina fiind vanduta pe persoana fizica.
  Pot face cerere de restituire de taxa la ANAF, in calitate de-al doilea proprietar?
  Va multumesc anticipat!

  Reply
  • Cristina Serghie
   December 20, 2013 at 9:19 am (4 years ago)

   Buna ziua
   Se poate recupera in instanta doar daca e vorba de o masina SH, inmatriculata anterior in UE si doar de catre titularul de pe chitanta.

   Reply
 61. Marius
  January 3, 2014 at 6:12 pm (4 years ago)

  Buna ziua vi se pare normal ca fostul proprietar de autoturism sa își poată recupera banii plătiți pe taxa auto dacă nu mai deține actele mașinii si mai grav de atât sa poată sa facă o cerere prin care sa i se pună la dispoziție aceste acte? Am înțeles ca e ilegală taxa ok dar in momentul vânzării autoturismului cel care o cumpara sa o plătească din nou ? Ganditiva la prejudiciul adus celui care vinde mașina si care a cumpărăto la un anumit preț care pe undeva includea si taxa. Noi ce facem in situația asta suntem luați de fraieri sau dam si noi statul in judecată ?

  Reply
 62. Angela Monica
  February 11, 2014 at 8:48 am (4 years ago)

  Buna dimineata !!
  As avea si eu o intrebare. Am platit taxa pe poluare autovehicul in august 2008 si am depus cererea de restituire la ANAF Timis in 15.10.2013, cerere la care nu am primit nici un raspuns.
  Intrebarea mea este, mai am vreo sansa sa recuperez suma platita sau taxa a fost prescrisa??
  Multumesc frumos !

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 12, 2014 at 1:12 pm (4 years ago)

   Buna ziua,
   Da, daca mai aveti dovada depunerii cererii de restituire si introduceti in 6 luni de la data depunerii cererii sunteti inca in termen, insa grabiti-va.

   Reply
   • Angela Monica
    February 13, 2014 at 8:03 am (4 years ago)

    Buna dimineata,
    Va multumesc mult de tot pentru raspuns. In ziua in care v-am adresat dumneavoastra pe site intrebarea, am sunat o dna avocat din Timisoara caruia i-am spus ceea ce am scris si pe site, dar care mi-a zis ca nu mai am nici o sansa in a-mi recupera banii, deoarce nu am depus pana in 31.12.2013, in instanta o cerere, sau nu mai stiu exact cum s-a exprimat. Eventual inainte de a ma adresa unui alt avocat daca a-ti avea dumneavoastra la dispozitie cateva minute sa va uitati peste acte ce le-am depus la Anaf, as putea sa le scanez si sa vi le trimit la o adresa de mail. In acelasi timp, va las si adresa mea de mail in aceasta postare. Va multumesc inca o data !!!
    Adresa de mail este : [email protected].

    Reply
 63. Sergiu
  February 11, 2014 at 4:30 pm (4 years ago)

  Buna ziua,

  Am avut un contract de leasing in perioada 2010-2011 timp in care am fost nevoit sa platesc prima inmatriculare (prin firma de leasing) in valoare de 4000 ron ba mai mult neavand toti banii firma Impuls Leasing (din Iasi) mi-a “oferit” posibilitatea de a plati aceasta taxa in 2 rate (in total 4100 ron).

  Exista vreo posibilitate de a recupera acesti bani? si ce pasi trebuiesc efectuati. Multumesc frumos!

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 12, 2014 at 1:13 pm (4 years ago)

   Buna ziua
   Nu aveti posibilitatea legala de a recupera banii. Se pot recupera doar taxele platite pentru masinile SH.

   Reply
 64. nicoleta ciocoiu
  February 12, 2014 at 8:43 am (4 years ago)

  buna ziua ! mai avem vreo sansa cei care nu neam recuoerat banii pe taxa ca anul acesta sa putem face ceva .va multumesc

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 12, 2014 at 1:10 pm (4 years ago)

   Buna ziua
   Se mai pot recupera doar taxele platite intre 2009-2012 inclusiv.Depinde din ce oras sunteti si cand ati achitat taxa, intrucat in tara se mai admit actiuni si pentru taxele platite in 2013.

   Reply
 65. nicoleta ciocoiu
  February 12, 2014 at 3:00 pm (4 years ago)

  sunt din iasi taxa am platito in 2008 iunie

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 13, 2014 at 6:28 pm (4 years ago)

   Imi pare rau, nu mai aveti posibilitatea de a recupera taxa. Dreptul dv.de a solicita taxa s-a prescris la 31.12.2013.

   Reply
 66. mihaela coropceanu
  February 17, 2014 at 1:57 pm (4 years ago)

  pot recupera taxa auto platita in august 2008?

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 17, 2014 at 5:35 pm (4 years ago)

   Buna ziua,
   Din pacate nu. Dreptul dv.de a solicita taxa s-a prescris la 31.12.2013.

   Reply
 67. popescu
  February 19, 2014 at 2:29 pm (4 years ago)

  Buna ziua!
  daca am platit taxa de prima inmatriculare in febroarie 2009, mai am sanse sa actionez in judecata penru a recupera banii si dobanda ?
  Multumesc!

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 19, 2014 at 2:49 pm (4 years ago)

   Buna ziua
   Da, pana la 31.12.2014 aveti posibilitatea, dar doar cu actiune in justitie.

   Reply
   • popescu
    February 19, 2014 at 3:36 pm (4 years ago)

    Imi puteti spune va rog care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru pentru recuperarea banilor si de ce acte am nevoie?
    Multumesc!

    Reply
    • Cristina Serghie
     February 19, 2014 at 6:22 pm (4 years ago)

     Procedura e urmatoarea:
     1.cerere de restituire la AFP din orasul unde ati achitat la care anexati in copie decizia de calcul, chitanta cu dovada platii, carte identitate titular
     2.dupa ce primiti raspunsul(max.45 de zile)introduceti actiune la Tribunalul de care apartineti anexand urmatoarele acte, in copie: raspunsul primit de la AFP, chitanta taxa, decizie calcul,documentele de provenienta comunitara a masinii, inclusiv traduceri lb.romana, contract vanzare cumparare(daca e cazul), carte identitate masina, certificat inmatriculare, carte identitate platitor. Taxa de timbru este de 10% din valoarea taxei auto dar nu mai mult de 300 lei.
     Va recomand sa apelati totusi la un avocat specializat. Daca doriti sa va consiliez sau reprezint ma puteti contacta la tel.0730.260.456 sau pe email la [email protected].

     Reply
 68. nikol
  February 24, 2014 at 9:09 pm (4 years ago)

  Am platit taxa de inmatriculare in septembrie 2007 suma de 104 milioane lei vechi,in 2008 ni s-a inapoiat suma 30 mil lei vechi acum am consultat un avocat ptr a incerca sa recuperez si ceilalti bani dar mi sa spus ca nu se mai poate ptr ca am depasit limita de 5 ani,este posibil?

  Reply
  • Cristina Serghie
   February 25, 2014 at 9:06 am (4 years ago)

   Raspunsul este corect, ati depasit termenul de prescriptie de 5 ani in care ati fi putut cere in instanta si diferenta de taxa de inmatriculare/auto.

   Reply
 69. Marius
  April 4, 2014 at 12:12 pm (4 years ago)

  Buna ziua! Am achizitionat in aprilie 2008 o masina cu taxa platita, gata inmatriculata in tara . Proprietarul anterior a adus-o din Germania si a inscris-o in Romania in octombrie 2007. Zilele acestea, urmand sa vand masina, am aflat de la finante ca si-a recuperat taxa in ianuarie 2014. Este legal asa ceva?

  Reply
  • Cristina Serghie
   April 6, 2014 at 12:06 pm (4 years ago)

   Buna ziua! Da, este dreptul proprietarului care a platit taxa de poluare sa o recupereze.Asta inseamna ca daca dv. o veti instraina, cumparatorul va trebui sa achite timbrul de mediu.

   Reply
 70. Valentina
  April 30, 2014 at 3:13 pm (4 years ago)

  Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati cu informatie… Daca am cumparat o masina iar proprietarul anterior abia dupa ce am cumparat masina mi-a comunicat faptul ca este in judecata pentru recuperarea taxei, mai trebuie sa platesc la inmatriculare inca o data taxa? Ea inca nu apare nicaieri cu taxa recuperata, nici la Finante ca am fost sa-mi elibere adeverinta. Daca adeverinta atesta ca taxa e nerecuperata atunci e posibil sa mai platesc odata? Multumesc si astept cat mai repede posibil un raspuns

  Reply
 71. Florin Toma
  November 4, 2014 at 5:08 pm (3 years ago)

  Bună ziua , as vrea si eu sa știu daca poate plati altcineva taxa la anaf in locul meu de ex. Sotia mea . Mulțumesc!

  Reply
 72. ionel leu
  November 12, 2014 at 10:58 pm (3 years ago)

  Sarut mina, am un autoturism adus din (si fost inmatriculat in) Germania in 2006, cu taxa auto platita si inmatriculat in Romania tot in 2006. Inteleg de mai sus dintr-un raspuns al dumneavoastra ca nu se mai pot recupera taxele platite in 2006. Mi-ati putea spune si de ce? Multumesc anticipat, sarut mina, I.L.

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 13, 2014 at 8:23 am (3 years ago)

   Buna ziua
   Se puteau recupera doar taxele auto platite incepand cu 1.01.2007, nicidecum anterioare.Insa pentru cele platite in 2007 si 2008 s-a prescris dreptul de a mai cere in instanta taxa, intrucat au trecut 5 ani de la plata.
   O zi buna!

   Reply
 73. adrian
  November 13, 2014 at 5:33 pm (3 years ago)

  buna ziua.pot recupera taxa auto platita in 28.11.2008.va multumesc

  Reply
 74. lazarov loredana
  November 18, 2014 at 8:39 pm (3 years ago)

  Buna seara,
  am achitat taxe auto in iunie 2007 respectiv septembrie 2007 pt 2 masini,am facut prima solicitare la anaf in dec 2011 pt restituire taxa la care nu am primit un raspuns, iar in noiembrie 2012 am adresat o a doua solicitare care mi a fost respinsa. In august 2013 am intentat actiune in justitie pentru recuperarea taxelor conform og 50/2008. in 13 noiembrie 2014 am primit o adresa de la tribunal prin care mi se cere plata taxei de timbru in cuantum de 300 ron in termen de 10 zile. As dori sa stiu care este data de la care incepe sa curga termenul de prescriptie in cazul meu si cand s a implinit. Actiunea mea din august 2013 este prescrisa? se merita sa platesc taxa de timbru? Care sunt sansele mele? multumesc

  Reply
  • Cristina Serghie
   November 19, 2014 at 8:24 am (3 years ago)

   Buna ziua,
   Se prescrie in 5 ani de la data platii, daca nu ati inceput demersurile in instanta. Insa dv, nu sunteti cu procedura prealabila in termen. Trebuia sa asteptati 45 de zile de la cererea de restituire si daca nu primeati raspuns introduceati actiunea.Daca in nov.2012 ati cerut din nou restituirea si ati depus tocmai in aug.2013 actiunea deja era prescris dreptul dv la 1.01.2013.
   Deci, nu mai aveti sanse de castig in instanta pentru ca nu ati respectat termenele pentru procedura prealabila si pentru introducerea in termen legal a actiunii.

   Reply
 75. Mihai
  February 12, 2015 at 8:34 pm (3 years ago)

  Buna seara,
  Am platit taxa la masina in valoare de vreo 2500 lei, in Septembrie 2010. Am depus actele pentru restituire cu ajutorul unui avocat in Noiembrie 2014, luna aceasta are loc o sedinta. Intrebarile mele sunt: Cand ar fi sanse sa-mi primesc banii? Primesc dobanda? Sunt sanse sa nu-i primesc integral?
  Multumesc anticipat.

  Reply
 76. LAURA
  April 20, 2015 at 6:08 pm (3 years ago)

  Bună ziua..Aș dori sa vă întreb.. dacă am plătit taxa auto în 2008, mai pot recupera banii? Dar in cazul in care taxa este platita in 2009 se mai poate face ceva? Vă mulțumesc anticipat

  Reply
  • Cristina Serghie
   May 5, 2015 at 9:57 am (3 years ago)

   Buna ziua,
   DIn pacate nu mai puteti face nimic, s-a prescris dreptul dv. de a solicita in instanta recuperarea taxei auto.

   Reply
 77. Gabriel
  May 29, 2015 at 8:06 pm (3 years ago)

  Buna ziua,

  Am achizitionat un autovehicul Dacia Logan din 2008 fara nici o dovada de plata sau neplata a taxei de mediu. Am fost la ANAF si ei mi-au spus ca da, trebuie platita. Intrebarea mea este urmatoarea: daca masina are ca prim proprietar o firma de leasing iar al doilea proprietar, cel de la care am cumparat-o, mai trebuie sa platesc in acest caz taxa(timbrul) de mediu cand o transcriu?

  Reply
 78. fredy
  July 3, 2015 at 11:02 am (3 years ago)

  am cumparat un autoturism nou in 2010 se poate recupera taxa de prima inmatriculare?

  Reply
 79. Boicu Maria
  September 1, 2015 at 7:13 pm (3 years ago)

  Buna seara, am platit la finante taxa auto pe 19 februarie 2013, mai pot recupera aceasta taxa? multumesc anticipat pt raspuns.

  Reply
 80. ionut
  March 13, 2016 at 10:28 am (2 years ago)

  Buna ziua!
  Puteti sa imi spuneti daca se poate recupera taxa de prima inmatriculare la o masina pe care am cumparat o si nu avea taxa recuperata? Daca doar cel ce a platit- o o poate recupera si o si in recupereaza,inseamna ca imi scade mie din pretul masinii acea taxa , in eventualitatea ca o voi revinde?Pot face ceva in acest sens?Va multumesc anticipat

  Reply
 81. Andreea
  March 13, 2016 at 9:48 pm (2 years ago)

  Pentru o masina inmatriculata in septembrie 2013, se poate recupera taxa?

  Reply
 82. Tomy
  May 30, 2016 at 8:14 am (2 years ago)

  Avand in vedere noua lege mai pot primi taxa auto daca am platit-o in noiembrie 2008 dar am vandut masina ,mai am copii dupa actele traduse , CIV ,taxa platita la finante dar nu mai am dupa talon si nici originalele fiind vanduta se mai poate face ceva?Multumesc !

  Reply
 83. Alina Floristean
  August 11, 2016 at 7:04 pm (2 years ago)

  Mai pot recupera taxa de poluare achitată în data de 09.12.2008 ?

  Reply
 84. Tudora Alexandru
  August 19, 2016 at 10:53 pm (2 years ago)

  am platit taxa de poluare in anul 2016 in luna a 8 suma de 7741 cum pot recupera taxa???

  Reply
 85. laurentiu cocalea
  October 13, 2016 at 10:31 am (2 years ago)

  Buna ziua.
  In 2008 mi-am inmatriculat masina asusa din Franta.
  Intrebare- Mai pot recupera taxa de prima inmatriculare?

  Reply
 86. Florin
  November 2, 2016 at 9:51 pm (1 year ago)

  Buna,Am nevoie de un sfat.Am cumparat o masina inmatriculata in romania in 2012 si s-a platit taxa de mediu.eu am cumparat o si am transcris o pe mine.Oare pot recupera eu taxa auto pe care vechiul proprietar a platit o dupa ce a adus o din ue si a inscris o in Romania?La anaf figureaza ca nu a fost recuperata de aceea am si reusit sa o trec pe mine.Pot sa o recuperez?La cine sa apelez si ce documente trebuie.Ms de intelegere.O seara buna

  Reply
 87. Daniel
  November 8, 2017 at 4:50 pm (6 months ago)

  Buna ziua.. pot recupera taxa auto daca am cumparat masina si am transcriso pe mine masina era imatriculata pe Ro..

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Aţi plătit taxa auto şi vreţi să ştiţi dacă o mai puteţi recupera?

 1. […] În afară de prețul carburanților, cel al țigărilor și al altor produse accizabile, care vor crește de la 1 ianuarie din cauza cursului, ne mai așteaptă o majorare: cea a taxei auto. foto […]

Leave a Reply

More in articole scrise de invitaţi
Maya Concept

Acest articol a fost scris de Assiris, un pasionat de ceai din Iasi. Ii multumesc mult pentru informatii, sunt foarte...

Close