Acum câțiva ani, când am început să am un abonament rezonabil la internet care să-mi permită să fiu online 24 ore din 24, iubeam acest program de chat. Stăteam online de dimineață până seara, îl închideam doar când mergeam să dorm – deși uneori nici atunci măcar. Fie că eram la calculator sau nu, fie că eram în casă sau nu, eram conectată pe Yahoo Messenger.

Îmi amintesc de o întâmplare din acei ani, când am lăsat deschis YM vreo 2 zile, timp în care am fost plecată și n-am mai avut acces la calculator. Prezentam un idle de zeci de ore, motiv pentru care prietena mea cea mai bună chiar s-a speriat, a crezut că am pățit ceva. 🙂

Înțeleg motivația de atunci – voiam să fiu mereu la dispoziția prietenilor și colegilor, să putem comunica ușor și rapid, să pot primi mesaje oricând. Era mai simplu decât e-mailul, mai ieftin decât telefonul și îți dădea și posibilitatea de a relua legătura cu foști colegi sau cu prieteni cu care altfel ar fi fost dificil de discutat.

Nu m-aș fi gândit atunci că mă voi sătura vreodată de Messenger. Însă s-a întâmplat. Nu știu dacă e vorba doar de faptul că am crescut, că nu mai am aceeași dorință de a comunica non stop, sau de saturație, dar pot spune că a ajuns să mă enerveze să fiu “online”.

Acum stau foarte puțin timp conectată la YM. De obicei când sunt la birou, pentru a comunica rapid cu colegii, fără să țipăm unul la altul, și când mai doresc să vorbesc cu unii prieteni. Mai intru și atunci când îmi amintește iubitul meu, că noi avem calculatoarele în camere diferite și ne este mai ușor să comunicăm pe messenger, decât să strigăm unul la altul. În rest prefer liniștea din casă. Într-un fel e mai cinstit, atât pentru mine cât și pentru lista mea de prieteni, să fiu online doar când am timp pentru comunicare. Așa nu risc să jignesc pe nimeni, nu trebuie să refuz, nu e nevoie să-mi întrerup treaba pentru întrebări sau socializare.

Nu sunt singura care s-a săturat de YM. Observ că din ce în ce mai mulți prieteni nu stau online sau stau pe invisible, ca să nu fie deranjați de nimeni. Parcă se reia povestea cu mIRC – înnebuniți la început, petreceam ore întregi vorbind cu colegi sau prieteni, după care…pauză. Atunci a fost YM o alegere mai convenabilă, acum parcă FB-ul este mai simplu, având și program de chat. Pentru mine însă conversațiile în timp real au fost înlocuite de e-mail. Prefer să comunic prin e-mail, atunci când pot, am timp și chef.

33 Comments on YM

    • Apar altele, sunt sigura. Trecem de la mirc la messenger la hi5 la facebook la google plus (sau nu.. 😛 ) si tot asa.

  1. Prefer co nversatiile 100% live, dar cand nu e timp ma multumesc si cu mesul. Si eu eram inebunita la inceput dupa el, eram online non stop, schimbam avatare si statusuri non stop :))).

    • Eh, mai greu cu conversatiile 100% live. 🙂 Multi dintre prietenii mei s-au mutat in alte orase, altii sunt ocupati pana peste cap, cu job-uri pana la 7 seara.
      Si eu schimbam avatare des, adevarul e ca si acum le mai schimb (dar nici chiar in fiecare zi 😛 ). Cu statusurile eu n-am fost niciodata, prefer sa las gol, nici macar adresa blogului n-o pun.

  2. Si eu sunt plictisita de YM. Intru foarte rar, prefer sa vorbesc la telefon ca deh, exista optiuni cu multee minute si avem de unde. Imi amintesc si eu de mIRC si de zilele in care mergeam la sali de net tocmai pentru a conversa cu necunoscutii fel de fel de chestii stupide. Mi-ar placea sa apara alt program, poate mai avansat, mai interesant decat YM. Desi versiunile de YM se schimba destul de des, iar eu le actualizez constant, nu observ mari schimbari.

  3. Asa e cu multe inventii d-astea.. peste un timp isi pierd din valoare.

    Asa a fost si cu forumurile, asa a fost si cu hi5, asa a fost si cu Mirc.. asa e si cum zici acum de Y.M.. si poate asa va fi si cu blogurile sau chiar si cu Facebook.

    Cred ca omul nu poate fi mereu incantat de ceva anume MULTI ANI LA RAND..

    Faza e ca foarte probabil vor aparea ALTELE NOI ce ne vor atrage iar atentia.

    Cat despre mail, pot sa zic ca si eu il folosesc destul de des.. Ca pana la urma d-aia e un fel de casuta postala. Asta cred ca nu isi va pierde din valoare 😆

    • Sper sa nu piara farmecul blogurilor prea curand. 🙂
      In rest, uite ca google plus parca nu a prins la fel de mult ca facebook-ul. Mi-am facut cont, dar intru o data la cateva zile. Facebook-ul imi este mult mai util, am si conturile de firma acolo, promovarea blogului…

      • A cam dat coltul Hi5.. Crezi ca Facebook rezista zeci de ani ?

        As zice ca e doar o chestiune de timp.. pana unii ori se vor plictisi ori vor trece pe altceva.

        In internet / IT / Gadgets mai mereu ceva va incepe sa fie DEPASIT de altceva sau sa-si piarda din valoare.

        Uita-te si la telefoane acum.. toti cam alearga dupa touch draci si laci 😀

        Si ca tot vorbim de touch.. chiar ma intreb ce-o mai aparea dupa moartea lui Steve.

        • Zeci de ani in nici un caz. Sigur va aparea ceva si mai fain. Cine stie…copiii nostri vor apuca sa vada cel mai bine.
          Si la telefoane, da…si eu sunt una care alearga dupa touch draci si laci. :)) Bine macar ca nu-s risipitoare si ca-s foarte responsabila cu banii, ca altfel am manca gadget-uri. 😉
          Pai o sa apara iphone 5, la anu probabil…Cu ce-o veni nou nu stiu (in afara de design). Iar competitorii la fel. Nu stiu ce ar mai putea adauga nou, in afara se soft-uri mai bune si mai rapide.

          • Trebuie sa mai mentionez ceva.. UNDE’MI SUNT EMOTICOANELE DE MESS ?

            Te-ai pus rau cu messul de cand cu postul asta 😆

            Cat despre cautarea ta pt un alt program de chat.. poate-ti place Pidgin.

          • Pai aveam un plugin, facut de Andrei de la zambesc.com da am observat ca in ultimul timp nu mai mergeau emoticoanele. L-am scos, am cautat altul (nu f mult, ce-i drept), n-am gasit, asa ca am lasat-o balta. Am sa mai caut. 🙂
            Am incercat pidgin, nu mai tin minte ce nu mi-a placut sau n-a mers…

  4. Si eu fac la fel…inainte eram conectata non-stop ca si tine, uitam sa`l mai inchis, imi puneam diverse status-uri cu citate, imi schimbam dez pozele din avatar…mi-am si schimbat id-ul de vreo 200 de ori asa, acum de vreun an a ramas acelasi, dar de cand l-am “rebranduit” nici nu prea l-am mai folosit. Intru odata la 2-3 zile stau cateva minute, vad care mai e pulsu si ies. Sau mai intru sa dau share la poze prietenelor, poze pe care nu vreau sa mi le vada tot facebook-ul. Cam atat. In rest, prefer comunicarea face2face, prin telefon, e-mail si eventual sms-uri.

    • Da, si eu mai folosesc messengerul sa trimit poze prietenilor…Caut un alt program de chat pe care sa discut doar cu iubitul, dar nu am gasit unul care sa nu se blocheze si care sa nu foloseasca prea multe resurse. Mai cautam.

  5. Si eu am inceput sa il folosesc foarte rar ca sa discut cu familia, in tara
    Totusi, in scopul asta folosesc un fel de Skype nemtesc……sun si ne vedem. Parca nu mai am rabdare si nici timp pentru yahoo messenger……

    • Eu Skype nu folosesc si n-am folosit niciodata. Am vorbit o data cu o verisoara din strainatate, nu m-a prins si l-am abandonat…

  6. Boala mIRC am avut-o pentru foarte mult timp, cativa ani (am inceput de mica cu internetul) :)).
    Apoi cea cu ym nu m-a prea prins, asa vreo cateva luni si gata! acum intru de 3 ori pe saptamana dar nu stau mai mult de 10,15 minute. 🙂
    Cred ca nu mai avem nici timp nici chef. Preferam sa ne intalnim la o cafea

  7. Si eu intru din ce in ce mai rar pe mess, pe facebook aproape niciodata(cat sa las link-ul cu noul articol), din pacate nu ma pricep la promovarea blogului si nici nu sunt dispusa sa fac unele sacrificii. Mi-am pierdut rabdarea si interesul, bine, messul e necesar atunci cand ai prieteni in alte orase. M-a amuzat faptul ca vorbesti cu prietenul tau in casa pe mess.

    • :)) Da, m-am gandit ca va amuza. Da ne este cel mai usor asa, mai ales ca ne trimitem si tot felul de link-uri de pe net, poze.

  8. nu mai utilizez YM decât pentru a discuta cu o singură prietenă, iar de când s-a mutat şi ea în oraşul meu, prefer mesajele pe telefon sau să ne întâlnim direct. oricum avem noi două o relaţie specială cu SMS-urile, încă din liceu 🙂

    am renunţat la Facebook acum luni de zile şi nu îmi lipseşte defel. în ordinea timpului disponibil, conversaţiile telefonice, mailul şi mesajele sunt prioritare.

    • Eu si de telefon m-am cam saturat (povesteam intr-un articol precedent). Bine, iubesc conversatiile cu mama si prietena cea mai buna, atunci cand sunt seara, in timpul meu liber. In rest…mai bine fara.
      Oricum, vad ca fiecare din noi avem preferinte in ceea ce priveste comunicarea. 🙂 Eu sunt cu mailul acum. 😛

  9. Și eu m-am săturat de mult.
    Într-o vreme intram numai când insista o prietenă. 😆 Mai mult stăteam pe mail și îmi trimitea mail sa intru pe mess. 😆

    La muncă la fel, mai ales când ajungi să discuți și cu colegi din alte departamente pentru diferite etape ale proiecte… mai degrabă pe mess decât mailuri aiurea sau să mergi mereu la ei.

    • La birou e muuult mai util messengerul decat mailul. Mai rapid…Oricum, doar nu trimiti mailuri ca sa dai colegului un amarat de link sau sa-i spui 2 vorbe.

  10. Buna! Am o rugaminte la tine! Citisem la un moment dat un articol de al tau, in care mentionai de niste rame foto handmade f. dragute! Am cautat din nou acel articol in care mentionai o adresa de unde pot fi achizitionate, dar nu l-am gasit! Mai tii minte cumva care e acel sit? Multumesc anticipat!

  11. Nu esti singura. Eu am renuntat demult la messenger, intru doar daca am ceva important de discutat cu o persoana (sau mai multe) si nu avem cum sa ne intalnim. De exemplu proiectele pentru facultate pe care trebuie sa le facem in grup. E dificil sa te intalnesti cu mai multe persoane seara tarziu doar ca sa lucreze fiecare la partea ei din proiect.

    La munca foloseam Skype la un moment dat 🙂

    • Madalina, eu ptr proiecte in grup la facultate foloseam grupurile de pe facebook. Sunt foarte faine, se poate discuta foarte usor acolo.

  12. La mine nu toate colegele au Facebook asa ca am ramas la varianta YM. Este destul de comod mai ales ca trebuie sa ne trimitem tot felul de fisiere.

    Si tot legat de YM, am patit o faza penibila cu o prietena in sesiune. Avand nenumarate carti de invatat am stat mai mult pe acasa si imi lasam messengerul deschis tot timpul cu toate ca de multe ori nu eram la calculator. Intr-o vineri seara, dupa cateva zile de invatat intens am zis sa ies in oras sa imi aerisesc si capul ca vazusem pana atunci numai peretii de la job si cei de acasa. Si cum eram eu vesela si fericita in oras, primesc un sms de la prietena asta. “Unde esti????????” Am crezut ca se intamplase ceva. Dar m-a lamurit cu “Nimic, nu te vad pe mess”. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.