Dintre toate produsele de îngrijire, untul de corp este preferatul meu. Îmi place să mă răsfăț cu el după o baie fierbinte, să simt parfumul său toată noaptea și mai ales ador catifelarea pe care o “dăruiește” pielii mele. Preferatele mele sunt unturile de corp home-made, realizate din produse naturale.

Ultimul unt de corp testat este unul deosebit, de la Organic Shea, mai exact Citrus Bliss, unt de shea cu uleiuri esențiale organice de portocală, grapefruit și lemongrass. Sună delicios, nu-i așa?

Ce am aflat de la producători: Uleiurile esențiale adăugate sunt distilate prin aburi sau presate la rece din coaja fructului (pentru citrice). Untul de shea este complet nerafinat, neeodorizat, nedecolorat și prelucrat manual. Toate ingredientele sunt certificate organic și provin direct de la fermieri și cooperative din diferite țări, specializate în producția acestora.

Untul de shea, conține vitamina A, E și F, și acid gras oleic (peste 50% din componență), stearic și palmitic, hidratează intens pielea. Uleiul de portocală dulce are un conținut înalt de vitamina C și este un puternic tonic și stimulant. Uleiul de grapefruit este recomandat pentru pielea grasă și acneică, celulită, reținere de apă, oboseală și tensiune musculară. Uleiurile de citrice sunt presate la rece doar din coaja fructelor fără a fi macerate, distilate sau alterate în orice fel. Uleiul de lemongrass are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antioxidante și tonice.

Ingrediente INCI: Butyrospernum parkii (Unt de shea organic nerafinat), Citrus sinensis (Ulei esențial de portocală dulce organic), Citrus paradiși (ulei esențial de grapefruit organic), Cymbopogon flexuosus (ulei esențial de lemongrass organic).

Am ales să încerc Citrus Bliss tocmai din cauza parfumului de citrice. Untul este disponibil în cutiuțe de 75 (60 lei), 150 (80 lei) și 250 ml (110 lei). Compoziția este ușor de aplicat pe corp, însă vă recomand ca pielea să fie ușor umedă, pentru ca să absoarbă mai bine crema. Mirosul este unul deosebit, de citrice, subtil, nu este înțepător și nici nu deranjează. Din câte am observat nu se folosește multă cremă pentru o aplicare – în poze puteți observa cât am folosit și să știți că nu m-am zgârcit deloc și am avut grijă să-mi hidratez tot corpul, am aplicat inclusiv pe spate. Efectul untului de corp este imediat, pielea devine strălucitoare, catifelată, plăcută la atingere. Ce mai, îmi place! 🙂

Zilele următoare vă voi povesti de uleiul de cocos extra-virgin, foarte bun pentru masaj (și nu numai).

  

13 Comments on Review: unt de shea nerafinat Citrus Bliss – Organic Shea

    • Da…unele sunt cam scumpe. Imi amintesc de primele unturi de corp pe care le-am cumparat, de la The Body Shop. Pe vremuri inca mai era magazinul in Iasi, s-a inchis de cativa ani.

    • La fel ca si Alicee, si eu ma plictisesc (relativ) repede de creme, ma entuziasmez la inceput, e adevarat, dupa care, interesul pentru ele imi trece brusc. 😀

    • Eu le-am abandonat pe cele din comert (gasite in supermarketuri de ex) pentru ca nu m-au atras cu nimic…ieftine si cu diferite chimicale. Acestea sunt organice si stiu ca e chiar bine pt corpul meu sa le folosesc.

  1. Mmmm….suna delicios ce ai povestit tu acolo. :X Si mie imi plac mult unturile de corp, desi recunosc nu le folosesc zilnic, prefer sa le pastrez pentru momentele alea in care simt eu asa ca am nevoie de o relaxare si un mic rasfat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.