Știm cu toții că dragostea e oarbă și că deseori ne împinge să facem diverse prostii, mai copilărești sau mai grave. Sub îndemnul iubirii suntem tentați să luăm niște decizii care ne vor urmări întreaga viață și problema e că nu ne poate opri nimeni, în afară de noi înșine, iar noi suntem prea îmbătați de amor ca să ne mai gândim la consecințe. Interesant e că de multe ori nu suntem influențați de iubiții noștri să procedăm astfel, ci o facem după capul nostru, pentru a face o surpriză sau pentru a ne demonstra dragostea.

Dintre prostioarele pe care nu le vom mai găsi amuzante în viitor, când relația nu mai există:

 • tatuaj cu numele partenerului, date semnificative pentru relație
Ești marcat. Cum să mai uiți de dezamăgiri din dragoste, cum poți să începi fără probleme o nouă relație, când tu ai scris permanent pe tine numele fostului? Tot ce poți să faci este să strângi bani pentru îndepărtarea tatuajului și să suporți durerea fără să te plângi, știind că ți-ai făcut-o cu mâna ta.
 • donații făcute ei/lui

Altă mare prostie. Înțeleg dragostea, înțeleg că în acele momente nu există persoană pe lumea asta în care să ai mai mare încredere. Sunt conștientă că există și posibilitatea ca tu să oferi acele bunuri fiind convins că vor fi tot în proprietatea ta, pentru că urmează o nuntă. Poate din motive legale/financiare, nu poți fi tu proprietarul în acte, și atunci alegi să le oferi celui drag. Explicații există, însă trebuie luat în considerare că nunta se poate anula sau poate urma un divorț. Și nu toți sunt atât de cinstiți încât să-ți ofere înapoi ceea ce tu ai oferit. Eu personal aș prefera să dau unei rude apropiate acele bunuri, dacă nu există altă posibilitate. Adică mamei mele, tatălui meu, surorii mele. Da, și cu aceștia te poți certa, dar dacă ai avut în general o relație bună cu ei, te-au ajutat, te-au susținut mereu, atunci cred că mai degrabă poți avea încredere în sânge din sângele tău decât în partener.

 • renunțarea la prieteni
Asta din păcate o cam facem toți. Și eu când m-am îndrăgostit cu adevărat prima oară, la 15 ani, am cam neglijat-o pe prietena mea. Din fericire a înțeles și n-au existat probleme. La fel a procedat și ea ulterior. Nu știu, mi se pare normal să vrei să-ți petreci timp cu cel pe care îl iubești. Cred că nu are rost la vârsta asta să mai fim geloși sau să “facem urât”, prietenii noștri au dreptul să fie fericiți și să-și petreacă timpul oricum își doresc. Important e să fim alături de ei în cele mai importante momente, să nu-i ignorăm complet, să nu-i jignim și să nu renunțăm la ei doar pentru că partenerul nu îi place.
 • înscrieri permanente pe bunuri de preț
Nu neapărat permanente, dar greu și costisitor de înlocuit. Mai exact: număr de înmatriculare al mașinii cu litere și cifre importante pentru relație, foliere mașină proprie cu reclamă pentru partener, realizarea unei modificări a locuinței ce îl reprezintă doar pe partener și cu care nu sunteți de acord (gen adăugarea unei oglinzi în tavanul dormitorului – lucru ce vă va aminti mereu doar de el), achiziții costisitoare a unor lucruri ce nu vă plac, nu vă reprezintă, dar le realizați de dragul lui/ei. Astea mi-au venit mie în cap, cu siguranță sunt mai multe.
 • neîncheierea unui contract prenupțial

Noul Cod Civil permite realizarea contractelor prenuptiale. Dacă unul din cei doi iubiți are o avere considerabilă, atunci consider absolut necesar asigurarea sa. Mai ales dacă partenerul e mult mai tânăr/ mult mai frumos/mult mai sărac. Iar dacă acesta din urmă se supără și începe cu faze gen “Nici nu ne-am căsătorit că tu deja te gândești la despărțire”, e un semn de întrebare în plus. Da, poate nu este chiar romantic, dar este necesar. Și putem să ne gândim și altfel. Când facem asigurare CASCO la mașină înseamnă că ne dorim să ne lovim mașina (bine, excepție fac cei care fac fraudă în asigurări)? Normal că sperăm să nu pățească nimic, să fie totul bine, dar nu mereu e cum vrem noi.

În afară de cele de mai sus, mai adaug acele decizii (sau compromisuri) pe care le facem de dragul celuilalt, dar pe care nu ni le dorim de nici un fel și care ne fac nefericiți și afectează grav relația (de ex compromisuri de natură sexuală – perversiuni sexuale sau diverse ciudățenii).

Ce prostii am făcut eu din dragoste? Mi-am rănit uneori familia și prietenii pentru că preferam să petrec timp cu iubitul decât cu ei. Am fost geloasă, furioasă și răzbunătoare. I-am adoptat prietenii, îndepărtându-mă de ai mei. Dar în cele din urmă toate s-au rezolvat, m-am maturizat, m-am mai liniștit, iar consecințe (prea grave) nu au fost.

27 Comments on Prostii din dragoste

  • Daca ai de unde si te poti lipsi, n-ai decat. Dar cand nu esti chiar Ion Tiriac, atunci poate apartamentul sau masina sunt mai bune de tinut in posesia ta, decat a partenerului. 🙂

 1. Eu tatuaj nu mi-as face pentru nimic in lume, asadar iese din discutie. In schimb, as putea lesne cadea in capcana greselilor enumerate de tine in articol, mai ales cea cu prietenii.
  Din pacate nimic nu e pentru totdeauna, neintelegerile si nepotrivirea de caracter duc tot mai des la despartiri si divorturi in zilele noastre, o atentie sporita e oricand binevenita.

  • Exact. Trebuie sa fim precauti. Am vazut atat de multe cazuri de iubiri de 5, 10, 30 de ani, care s-au terminat prost. Niciodata nu poti spune ca-l cunosti pe cel de langa tine 100%, ca esti sigur ca mereu totul va fi doar lapte si miere. Si mai ales in cazul donatiilor poate iesi destul de prost…ramai fara casa, pe drumuri, din cauza unei prostii.

 2. Tatuaj ca si dedicatie pentru persoana iubita nu mi-as face niciodata pentru ca nu vei sti incotro va merge totul si daca vei regreta sau nu. Mi-as face unul reprezentativ. pentru mine!
  Cea mai mare aberatie, prostie, miscare gresita etc. mi se pare indepartarea si pierderea prietenilor. Nu va fi el/ea centrul universului tau intreaga viata si daca totul se termina prost, realizezi c-ai ramas mai singur decat te gandeai.

 3. Miha, ar tb. sa primeasca toate adolescentele articolul asta ca sa bage la cap :). Si impreuna cu educatia de la parinti si familia extinsa poate ar prinde in cativa ani.
  P.S. Imi place tema noua.

  • Mersi mult, esti prima care observa. 🙂 M-am apucat de lucru acum la ea, ca e mai gol blogul si nu deranjez pe nimeni. 😛 Seamana destul de mult cu fosta, la modul de aranjare mai ales, partea buna e ca nu vine cu bug-urile fostei, care era gratuita.

 4. Cu siguranta nu as face nici una din chestiile de mai sus.
  Noi am vrut sa ne tatuam niste verighete pe inelare dar ne’am razgandit pentru ca e foarte dureros si, evident, nu se mai sterge :)):))

 5. Un caz de prostii facute din dragostea care se credea pe vecie cunosc si eu foarte indeaproape. Se incadreaza si la tatuaj (nu e cu numele doar ca stim cu totii ce semnifica) si la proprietati cumparate impreuna. Cine sufera cel mai mult din toata povestea asta? Persoana cu care chiar urmeaza sa iti petreci tot restul vietii. Daca poti sa faci flyere cu articolul asta si sa le imparti prin scoli, universitati, stadioane de fotbal…poate ai mai salva pe cativa. Desi am observat ca oamenii aleg sa faca propriile greseli si sa sufere pentru si din cauza lor. Lectia invatat in urma experientei ramane pe viata. Din pacate am experiementat pe propria piele ce inseamna sa suferi din cauza “semnelor” lasate de fostele relatii ale persoanei iubite.

  • Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva. E aiurea sa te confrunti zilnic (sau des) cu amintirea fostelor relatii…Dragostea asta ne impinge la multe lucruri si din pacate prea putin gandim, inainte sa actionam. Mai ales cand suntem tineri si credem cu tot sufletul ca nu va mai exista altcineva, ca iubirea va dainui pana la moarte.

 6. eu am facut-o pe aia cu tatuaj cu numele lui :)) in japoneza. 😀 dar din fericire suntem inca impreuna si oricum vreau sa-l refac si sa fac un alt model peste. deh, 18 ani e o varsta a exceselor si a prostioarelor din amor 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.