Scrie pe cer

Am obiceiul de a mai lăsa bilețele cu mesaje pentru cei dragi, pentru că un “te iubesc” nu strică niciodată. Astfel înseninezi ziua unui om iubit și deși nu ești acolo să-i vezi bucuria, te simți împlinit numai știind că la un moment dat, el va zâmbi datorită ție.

Anul acesta am însă posibilitatea de a trimite mesaje nu numai celor de lângă mine, ci și prietenilor din alte cartiere sau orașe. Și nu, nu mă refer la mailuri sau sms-uri, ci la mesaje scrise pe cer. De fapt deja i-am scris prietenului meu că-l iubesc, pe cer. Și zilele următoare voi scrie pe cer mesaje de Sărbători pentru prietenii mei din București și Iași. Un simplu “Crăciun Fericit” pe cer, face cât 10 sms-uri exagerat de lungi, cu urări, dorințe și speranțe, fiindcă e original și diferit. Și nici nu plictisește.

Puteți și voi să scrieți pe cer. Nu e scump, de fapt e chiar gratis – este vorba de serviciul Scrie pe Cer, propus de Orange și ideal pentru că noi toți să putem trimite și mesaje de Sărbători.

Cum funcționează? Scrii un mesaj pe http://www.scriepecer.ro sau îl compui pe îndelete în altă parte, apoi intri și îl poziționezi pe hartă pe http://www.scriepecer.ro fix unde vrei să-l vadă persoana căreia vrei să-l adresezi, poți să-i setezi chiar și orientarea ca să-l vadă dintr-un anumit unghi, și apoi îi vei putea trimite, tot prin http://www.scriepecer.ro, un email persoanei respective cu coordonatele, când acesta va apărea “pe cer”, în locul desemnat. Mesajul poate fi semnat sau anonim (maybe you have a secret crush 😛 ).

Persoana care a primit mesajul trebuie să folosească un smartphone cu cameră și GPS, compatibil cu una din platformele Android/iOS (puteți găsi pe www.scriepecer.ro o listă cu smartphone-urile compatibile din oferta Orange) pe care să instaleze aplicația Layar și în cadrul acesteia “layer-ul” dedicat pentru aceasta campanie, numit scriepecer.ro. Apoi destinatarul mesajului trebuie să meargă în locul indicat și poate vedea mesajul scris chiar “€œpe cer”, prin tehnologia “augmented reality”, pe ecranul telefonului. Mesajele trimise sunt moderate, în felul acesta se asigură că orice mesaj pe care îl pot vedea alți utilizatori respectă regulile bunului simț. Asta înseamnă, însă, și că nu apar instantaneu mesajele, durează însă maxim 48 de ore până la publicarea “pe cer”.

Este bine de știut și că:

 • Pe scriepecer.ro sunt prezentate doar smartphone-urile compatibile din oferta Orange însă aplicația funcționează pe orice Android/iOS cu GPS, indiferent de operator.
 • Site-ul http://www.scriepecer.ro poate fi folosit și de pe mobil. Adică nu trebuie să ajungi la un calculator pentru a scrie un mesaj, o poți face direct de pe smartphone.
 • Mesajele personalizate durează puțin până sunt aprobate (câteva ore), însă există și un set de mesaje “€œpredefinite”, ca text sau ca obiecte 3D, care apar instant.
 • Link-urile de download pentru aplicatia Layar sunt: https://market.android.com/details?id=com.layar pentru Android și http://itunes.apple.com/us/app/layar-reality-browser/id334404207 pentru iOS.

Filmul de prezentare al serviciului “Scrie pe cer”:

M-am uitat puțin pe mesajele trimise în Iași – am găsit mesaje romantice, declarații de iubire, urări de Crăciun, salutări între prieteni. Ce ziceți, trimiteți și voi? 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓12 Comments on Scrie pe cer

 1. Ema
  December 20, 2011 at 11:38 pm (6 years ago)

  Draguta ideea. Mi-au placut mesajele din Iasi…bine, unele din ele. 🙂

  Reply
 2. addicted
  December 21, 2011 at 9:16 am (6 years ago)

  Hehe. Stim campania si-a scris si A. 😛

  Reply
  • Mihaela
   December 21, 2011 at 10:18 am (6 years ago)

   🙂 fain

   Reply
 3. inchiriere podium
  December 21, 2011 at 12:00 pm (6 years ago)

  Ce dragut !!! Asta da, e un cadou tare original 🙂

  Reply
 4. Corina
  December 21, 2011 at 2:30 pm (6 years ago)

  Dragut. I-am trimis si eu iubitului meu, acum astept sa il primeasca ;))

  Reply
  • Mihaela
   December 21, 2011 at 8:30 pm (6 years ago)

   🙂 Sper sa-i placa.

   Reply
 5. Roxy's blog
  December 21, 2011 at 3:56 pm (6 years ago)

  faina aplicatia dar cam putine mesaje 😀

  Reply
  • Mihaela
   December 21, 2011 at 8:30 pm (6 years ago)

   Deocamdata. 🙂 O sa apara pe parcurs probabil.

   Reply
 6. Roscata
  December 22, 2011 at 10:17 am (6 years ago)

  stiam de ceva timp, chiar am si scris cuiva 😀

  Reply
 7. loredana
  January 3, 2012 at 2:59 pm (6 years ago)

  Nu am putut intra pe acel site.Oare de ce?

  Reply
  • Mihaela
   January 3, 2012 at 4:27 pm (6 years ago)

   Nu stiu, mie imi merge.

   Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Scrie pe cer

 1. […] Tache, Elena Ciric, Auras Mihai Geambasu, Cristina Bazavan, Radu Dumitru, Vali Petcu, refresh.ro, Mihaela Anghel, Cabral Ibacka, Stefan Rosioara si […]

Leave a Reply

More in articole publicitare
Bitdefender 2012

Relația mea de dragoste cu Bitdefender a început în urmă cu câteva săptămâni când săturată de toate problemele pe care...

Close