Am obiceiul de a mai lăsa bilețele cu mesaje pentru cei dragi, pentru că un “te iubesc” nu strică niciodată. Astfel înseninezi ziua unui om iubit și deși nu ești acolo să-i vezi bucuria, te simți împlinit numai știind că la un moment dat, el va zâmbi datorită ție.

Anul acesta am însă posibilitatea de a trimite mesaje nu numai celor de lângă mine, ci și prietenilor din alte cartiere sau orașe. Și nu, nu mă refer la mailuri sau sms-uri, ci la mesaje scrise pe cer. De fapt deja i-am scris prietenului meu că-l iubesc, pe cer. Și zilele următoare voi scrie pe cer mesaje de Sărbători pentru prietenii mei din București și Iași. Un simplu “Crăciun Fericit” pe cer, face cât 10 sms-uri exagerat de lungi, cu urări, dorințe și speranțe, fiindcă e original și diferit. Și nici nu plictisește.

Puteți și voi să scrieți pe cer. Nu e scump, de fapt e chiar gratis – este vorba de serviciul Scrie pe Cer, propus de Orange și ideal pentru că noi toți să putem trimite și mesaje de Sărbători.

Cum funcționează? Scrii un mesaj pe www.scriepecer.ro sau îl compui pe îndelete în altă parte, apoi intri și îl poziționezi pe hartă pe www.scriepecer.ro fix unde vrei să-l vadă persoana căreia vrei să-l adresezi, poți să-i setezi chiar și orientarea ca să-l vadă dintr-un anumit unghi, și apoi îi vei putea trimite, tot prin www.scriepecer.ro, un email persoanei respective cu coordonatele, când acesta va apărea “pe cer”, în locul desemnat. Mesajul poate fi semnat sau anonim (maybe you have a secret crush 😛 ).

Persoana care a primit mesajul trebuie să folosească un smartphone cu cameră și GPS, compatibil cu una din platformele Android/iOS (puteți găsi pe www.scriepecer.ro o listă cu smartphone-urile compatibile din oferta Orange) pe care să instaleze aplicația Layar și în cadrul acesteia “layer-ul” dedicat pentru aceasta campanie, numit scriepecer.ro. Apoi destinatarul mesajului trebuie să meargă în locul indicat și poate vedea mesajul scris chiar “€œpe cer”, prin tehnologia “augmented reality”, pe ecranul telefonului. Mesajele trimise sunt moderate, în felul acesta se asigură că orice mesaj pe care îl pot vedea alți utilizatori respectă regulile bunului simț. Asta înseamnă, însă, și că nu apar instantaneu mesajele, durează însă maxim 48 de ore până la publicarea “pe cer”.

Este bine de știut și că:

  • Pe scriepecer.ro sunt prezentate doar smartphone-urile compatibile din oferta Orange însă aplicația funcționează pe orice Android/iOS cu GPS, indiferent de operator.
  • Site-ul www.scriepecer.ro poate fi folosit și de pe mobil. Adică nu trebuie să ajungi la un calculator pentru a scrie un mesaj, o poți face direct de pe smartphone.
  • Mesajele personalizate durează puțin până sunt aprobate (câteva ore), însă există și un set de mesaje “€œpredefinite”, ca text sau ca obiecte 3D, care apar instant.
  • Link-urile de download pentru aplicatia Layar sunt: https://market.android.com/details?id=com.layar pentru Android și http://itunes.apple.com/us/app/layar-reality-browser/id334404207 pentru iOS.

Filmul de prezentare al serviciului “Scrie pe cer”:

M-am uitat puțin pe mesajele trimise în Iași – am găsit mesaje romantice, declarații de iubire, urări de Crăciun, salutări între prieteni. Ce ziceți, trimiteți și voi? 🙂

12 Comments on Scrie pe cer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.