Așa cum vă spuneam și aici, de Paște vremea nu a ținut cu noi. Tare mult mi-am dorit să fie senin și cald, ca să putem petrece cât mai mult timp în aer liber, să ieșim la plimbări, să facem un grătar, să mergem într-o excursie. Mai ales știind că nu am decât câteva zile libere, după care revin iar la programul de acum obișnuit cu muncă și învățat de dimineață până seara, de luni până duminică inclusiv. Dar n-a fost să fie. A plouat, a fost frig. Și am și răcit (s-a repetat istoria de anul trecut, când de Paște am fost răcită).

Însă n-am lăsat toate astea să mă țină în casă. Am fost în vizite, am fost la Înviere (deși ne-a plouat bine), am fost în excursie, mai exact la Putna.

După o călătorie frumoasă de câteva ore, am ajuns la Putna unde ne-am întâlnit cu mama mea și viitorii mei socri și împreună ne-am plimbat puțin, am vizitat Mănăstirea Putna și biserica de lemn din Putna (cea mai veche biserică de lemn din Europa). Am avut noroc că măcar acele ore au fost fără ploaie.

Mai jos vă prezint câteva poze – sper să vă bucure să revedeți Putna iar dacă nu ați ajuns încă aici, poate veți fi convinși să vizitați această zonă într-o viitoare vacanță.

* Taxa foto la Mănăstirea Putna este de 6 lei (rezonabilă, față de 50 lei cât este la Grădina Botanică, dacă nu mă înșel).

       

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Comments on La Putna

 1. Ce fotografii frumoase! 🙂 Iata un loc perfect pentru a petrece ziua de Paste. Mi-a facut mare placere sa revad aceasta manastire, cred ca prima si ultima data cand am vizitat-o aveam 8 anisori. Eram cu bunicii si verisoara mea. Am mai fost o data in turul manastirilor, dar nu am ajuns si la Putna.

  • Asa este. Si pensiunile din zona s-au descurcat foarte bine. Eu nici nu mai stiu cand am fost ultima data la Putna, bineinteles inainte de vizita de Paste. Cred ca si eu tot in copilarie.

 2. Locurile astea imi starnesc o groaza de amintiri pentru ani la randul am fost cu parintii la toate manastirile din zona Neamtului si zona Sucevei – Bucovinei.
  Ai mei au fost si anul asta si vor merge si in vara, si iar la anul si tot asa pentru ca sunt fermecati de zona asta!

  • Multumesc Alice! Nu le-am ales eu chiar foarte atent, ca erau foarte multe, le-am pus pe cele care mi-au iesit cel mai repede in cale. Am uitat sa scriu in articol de taxa foto, de 6 lei (rezonabila, zic eu). Adaug acum. 🙂

 3. Ce poze frumoase! Eu n-am fost decât de două ori în Moldova, o dată la Botoșani (când am reușit să ajung și la mănăstirea Vorona) și o dată la Iași. Îmi doresc foarte mult să ajung la mănăstirile de acolo, inclusiv la Putna și sper să se întâmple cât mai curând 😀

  • Atunci si eu sper sa ti se indeplineasca dorinta. 🙂 Am si eu in plan multe obiective de vizitat din Romania, precum Vulcanii Noroiosi (doar un exemplu) si sper ca vara asta sa apuc sa vad cat mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.