Ceai negru Specialitate Indiană – d’Oro Tea

De Paște vremea nu a ținut cu noi. A fost atât de ploios și uneori atât de frig, încât am simțit nevoia să mă încălzesc cu un ceai negru condimentat – am ales sortimentul Specialitate Indiană de la d’Oro Tea.

Ingredientele sale sunt: ceai negru Assam și din India de Sud, ghimbir, cuișoare, nucșoare, scorțișoară, fenicul, anason. Pentru preparare se adaugă o linguriță de ceai/250 ml apă la 100 grade Celsius și se lasă la infuzat timp de 3 minute.

Parfumul său este ușor și dulceag. Mă așteptam să-mi “înțepe” nările, dar nu, chiar este chiar foarte plăcut. La gust se simt subtil condimentele, care înconjoară aroma de ceai negru. Este un ceai puternic și concentrat, însă spre mirarea mea, nu deranjează deloc. Am avut în trecut o experiență neplăcută cu un ceai negru condimentat – aproape că nu reușeam să-l beau de picant ce era. Însă Specialitate Indiană este delicat la gust, este condimentat fără să înțepe, fără să simți că-ți ia gura foc. Este un ceai chiar plăcut, perfect pentru diminețile friguroase în care vrei să te încălzești.

Unii preferă să consume acest ceai alături de puțin lapte și/sau zahăr. Eu îl beau simplu, nu-mi place combinația de ceai+lapte. Este bine de știut că adăugarea laptelui reduce semnificativ efectele benefice ale ceaiului. Caseina din lapte se leagă la polifenolii antioxidanți din ceai, blocând efectele ceaiului asupra sistemului cardiovascular și proprietățile preventive împotriva cancerului. Dar există și un efect pozitiv – legarea substanțelor din lapte la taninuri duce la neutralizarea efectelor negative ale acestora.

Ceaiul negru Specialitate Indiană va putea fi cumpărat în curând de pe d’Oro Tea – lansarea magazinului va avea loc în luna mai iar prețurile vor varia între 10-25 lei/50 grame.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Nicoleta C. Oana MihaelaC Raluca Oana Catalina Andreea Nice Laura Ana miruna Anca Amy Duncan Diana Victoria West Raluca N. Dorothea Dorothea

5 Comments on Ceai negru Specialitate Indiană – d’Oro Tea

 1. MihaelaC
  April 18, 2012 at 9:39 am (6 years ago)

  Imi plac foarte mult ceaiurile care au condimente, de cand mi-am pregatit Masala Chai. Multi asociaza condimentele cu ceva foarte piperat, iute, cand de fapt nu este asa.
  Abia astept sa se lanseze siteul de ceaiuri! 🙂

  Reply
  • Mihaela
   April 18, 2012 at 9:46 am (6 years ago)

   Si eu, sunt curioasa ce sortimente vor avea. 🙂

   Reply
 2. Andreea
  April 18, 2012 at 10:40 am (6 years ago)

  de unde se mai poate cumpara, un magazin ceva, in afara de comanda pe viitorul site?

  Reply
  • Mihaela
   April 18, 2012 at 11:04 am (6 years ago)

   Nu se poate cumpara inca de nicaieri. Vor fi disponibile din luna mai. 🙂

   Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Ceai negru Specialitate Indiană – d’Oro Tea

 1. […] cum vă spuneam și aici, de Paște vremea nu a ținut cu noi. Tare mult mi-am dorit să fie senin și cald, ca să putem […]

Leave a Reply

More in ceai
Ceai rooibos Răsărit Tropical – d’Oro Tea

În ultimul timp nu m-am mai răsfățat cu ceaiuri deosebite. Nu am avut nici timp, nici chef, am apelat mai...

Close