Te-ai gândi că o revistă este doar o revistă. Nu are ce importanță să aibă în viața ta, nu poate să-ți amintească de ceva frumos, nu poate să declanșeze ceva ce contează pentru tine.

În cazul meu revista Miresici chiar îmi amintește de ceva frumos – de logodna mea. Nu voi da prea multe detalii, vreau ca povestea din spatele cererii în căsătorie să rămână doar între noi 2 și prietenii apropiați, dar totul a început de la revista asta. Nu logodna în sine, oricum ne logodeam, dar revista a ales ziua în care s-a întâmplat evenimentul.

Și de atunci revista asta este preferata mea. Și-mi place nu doar pentru că este legată de seara logodnei mele, ci pentru că are într-adevăr informații utile, spre deosebire de alte reviste de mirese de acest tip.

Singurul lucru care nu prea-mi place la revistă este numele ei – miresici. Mă distrează cuvântul ăsta.

Cum spuneam și înainte, față de alte reviste, aceasta chiar prezintă lucruri interesante, produse care chiar se pot cumpăra, articole cu sfaturi utile. Niciodată n-am înțeles de ce în revistele pentru mirese se tot prezintă rochii couture și nu rochii ready-to-wear, la prețuri mai decente. Câte femei din România își pot permite să dea zeci de mii de euro pe o rochie de mireasă? Iar acele femei care își pot permite, nu cred că își cumpără reviste pentru mirese din România.

Din ultimul număr al revistei mi-au plăcut mult articolele: “Mireasa panicată. Te regăsești?”, “Cum îți alegi rochia de mireasă”, “Cum strunim fiara numită buget”, “Lecția despre decolteu” (o enumerare a tipurilor de decolteu, cu imagini și detalii). Am găsit și articole “do it yourself” – cum să faci evantaie de nuntă, sfaturi de coafuri și machiaj pentru nuntă, idei de locații, recomandări ținute pentru mire și mireasă.

Ah, și încă un lucru pe care eu îl apreciez. Atât pe copertă cât și în articolele mai vaste, s-au folosit ca modele femei normale, cu un corp frumos și normal. Nu femei la 30-40 de kg, înalte, pe care stau rochiile ca pe umerașe. Așa chiar poți observa cum stă o rochie de mireasă pe un corp normal. Aceste femei au un zâmbet natural și din punctul meu de vedere arată de 100 ori mai bine decât un model, cel puțin îmbrăcate într-o rochie de mireasă. Mai degrabă mă identific cu ele decât cu un model șters.

Această revistă este singura pe care o cumpăr în acest moment. În rest mă documentez de pe net. Înainte mai cumpăram reviste de modă, dar au început să mă plictisească, au aceleași articole, dezbat aceleași subiecte și de multe ori nu mi se par de actualitate.

15 Comments on Revista mea preferată pentru mirese

  1. Sincera sa fiu, nu stiam ca exista aceasta revista. Auzisem de “Miresici” de la diverse prietene si aveam impresia ca este doar un site si atat. Intr-adevar, e foarte important sa gasim sfaturi cu adevarat practice, nu doar copy paste din diverse surse, e foarte important sa gasim lucruri care sa fie cat mai aproape de ceea ce putem noi sa facem, sa fie in puterile noastre.

    Chiar am sa o caut si eu astazi si am sa o rasfoiesc. Nu am mai cumparat o revista de foarte mult timp, acum m-ai motivat sa o fac. 🙂

    O zi frumoasa!

    • Roxana, nu stiu din ce oras esti…
      Eu am gasit-o cam peste tot. Ultimul nr e cumparat de la Inmedio din Carrefour Felicia. Dar l-am vazut cam la toate chioscurile de ziare, din Copou, centru (de exemplu).
      Insa primul nr pe care l-am cumparat (cel cu agenda aia) a fost f greu de gasit. L-am cautat vreo 2 luni, dar cred ca fusese retras, cred ca aveau probleme agendele alea. Dupa aia a reaparut, peste tot.

  2. Ce bine ca ai o revista preferata pe care o cumperi regulat, care iti place, din care te informezi, pe care o rasfoiesti cu drag, chiar azi ma gandeam cu regret ca sunt deja ani de cand nu am mai achizitionat o revista glossy. Bine, pe langa faptul ca gasesc subiectele plictisitoare, neinteresante, in viata mea au aparut blogurile…

    • Oricum nu apare foarte des Nice. Nici nu stiu daca apare in fiecare luna. De obicei mi-o cumpara iubitul meu. O citesc cu placere pentru ca inca nu m-am “lipit” de vreun site pentru mirese…nu prea am rabdare sa caut prin muntele de informatii de pe astfel de site-uri.

    • Eu doar rasfoisem. Nu cumparasem una pentru mine, ca n-avea rost, atat timp cat nu eram logodita. 😛

  3. Eu prefer revistele online atunci când am nevoie de un sfat sau caut idei inedite. Cele mai interesante detalii pentru nuntă, le-am ”furat” de pe site-uri străine, dacă ai timp și energie să stai și să cauți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.