Mereu găsesc în biblioteca mamei mele cărți interesante – nu purtăm același număr la haine sau pantofi, însă din fericire avem același gust la cărți și putem să facem schimb. 🙂

Ultima “comoară” descoperită este În țara norului alb de Sarah Lark. Nu auzisem de carte până când am văzut-o pe raft, însă descrierea mi s-a părut interesantă și m-am decis să încerc să o citesc, deși are 700 de pagini. La ce program am, mă gândeam că o să dureze vreo lună până să o termin, dar “m-a prins”, așa că am folosit fiecare clipă liberă pentru a mai citi (cu nesaț) câteva pagini. Așa că într-o săptămână, două, am terminat-o, și am rămas cu dorința de mai mult, așa că am început o altă saga de familie. Pentru că da, “În țara norului alb” este o saga de familie care se petrece în Noua Zeelandă, între anii 1852-1877.

O saga de familie plină de culoare în minunatele ţinuturi din Noua Zeelandă. Londra, anul 1852: Două tinere femei pornesc la drum spre Noua Zeelandă. Pentru ele călătoria reprezintă începutul unei vieţi noi – ca viitoare soţii ale unor bărbaţi pe care nu-i cunosc. Nobila Gwyneira a fost promisă fiului unui bogat “baron al oilor” şi tânăra guvernantă Helen a acceptat să se căsătorească cu un fermier. Destinul lor se va împlini în această ţară străină, care le-a fost descrisă ca un paradis. Oare îşi vor găsi fericirea şi dragostea la celălalt capăt al lumii? Un roman fascinant despre dragostea şi ura, încrederea şi duşmănia a două familii ale căror destine se întrepătrund.

Să nu vă așteptați însă la o carte ușoară sau siropoasă, este un roman plăcut, interesant, captivant, și care descrie o lume cu totul nouă pentru mine – Noua Zeelandă, la începutul colonizării ei. În acest ținut și în acele vremuri, creșterea oilor, a vitelor, a cailor, era baza pentru supraviețuire. După câțiva ani, a început “febra aurului”, iar cei mai săraci se întrețineau din vânarea focilor și a balenelor. Despre toate aceste activități puteți citi în carte.

Singurul lucru care m-a dezamăgit la carte este calitatea tehnoredactarii – multe, prea multe greșeli. Am tot dat peste litere sau cuvinte în plus, greșeli de scriere. Asta e, se pare că zilele astea este greu să dai peste o carte tradusă și tehnoredactată impecabil.

Cartea are un preț de aproximativ 47 lei, dar pe emag o găsiți la reducere, la 33 lei (mai exact aici).

13 Comments on În țara norului alb – Sarah Lark

  1. Cred ca pentru cei mai multi dintre noi Noua Zeelanda reprezinta un mister. Iar pentru unii, taramul fagaduintei, chiar si Dragos, colegul meu de blog, a marturisit ca ar fi prima sa alegere in cazul in care s-ar muta in alta tara. Nu stiu ce are pamantul acela indepartat de ii fascineaza, probabil vom afla daca vom citi cartea. 🙂

    • Nu stiu daca m-as muta acolo, dar mi-ar placea sa o vizitez. Cred ca are niste peisaje absolut splendide, paradisiace chiar as zice.

    • Nu stiu daca se gaseste pe net, poti cauta pe google. Vezi ca elefant are reduceri de 35% zilele astea, o poti cumpara mai ieftin.

  2. Buna ziua!
    Daca cineva doreste sa vanda primul volum, In Tara Norului Alb, il/o rog sa ma contacteze.
    Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.