În țara norului alb – Sarah Lark

Mereu găsesc în biblioteca mamei mele cărți interesante – nu purtăm același număr la haine sau pantofi, însă din fericire avem același gust la cărți și putem să facem schimb. 🙂

Ultima “comoară” descoperită este În țara norului alb de Sarah Lark. Nu auzisem de carte până când am văzut-o pe raft, însă descrierea mi s-a părut interesantă și m-am decis să încerc să o citesc, deși are 700 de pagini. La ce program am, mă gândeam că o să dureze vreo lună până să o termin, dar “m-a prins”, așa că am folosit fiecare clipă liberă pentru a mai citi (cu nesaț) câteva pagini. Așa că într-o săptămână, două, am terminat-o, și am rămas cu dorința de mai mult, așa că am început o altă saga de familie. Pentru că da, “În țara norului alb” este o saga de familie care se petrece în Noua Zeelandă, între anii 1852-1877.

O saga de familie plină de culoare în minunatele ţinuturi din Noua Zeelandă. Londra, anul 1852: Două tinere femei pornesc la drum spre Noua Zeelandă. Pentru ele călătoria reprezintă începutul unei vieţi noi – ca viitoare soţii ale unor bărbaţi pe care nu-i cunosc. Nobila Gwyneira a fost promisă fiului unui bogat “baron al oilor” şi tânăra guvernantă Helen a acceptat să se căsătorească cu un fermier. Destinul lor se va împlini în această ţară străină, care le-a fost descrisă ca un paradis. Oare îşi vor găsi fericirea şi dragostea la celălalt capăt al lumii? Un roman fascinant despre dragostea şi ura, încrederea şi duşmănia a două familii ale căror destine se întrepătrund.

Să nu vă așteptați însă la o carte ușoară sau siropoasă, este un roman plăcut, interesant, captivant, și care descrie o lume cu totul nouă pentru mine – Noua Zeelandă, la începutul colonizării ei. În acest ținut și în acele vremuri, creșterea oilor, a vitelor, a cailor, era baza pentru supraviețuire. După câțiva ani, a început “febra aurului”, iar cei mai săraci se întrețineau din vânarea focilor și a balenelor. Despre toate aceste activități puteți citi în carte.

Singurul lucru care m-a dezamăgit la carte este calitatea tehnoredactarii – multe, prea multe greșeli. Am tot dat peste litere sau cuvinte în plus, greșeli de scriere. Asta e, se pare că zilele astea este greu să dai peste o carte tradusă și tehnoredactată impecabil.

Cartea are un preț de aproximativ 47 lei, dar pe emag o găsiți la reducere, la 33 lei (mai exact aici).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

roberts Oana Roxy's blog Aliceee Traveler ana Hapi. River_woman Roxana I Nicoleta C. Anca AdrianaMihai Raluca Nice Larisa Carmen miruna Anca Grigoras Adriana Diana Oana Kono Raluca N. Raluca Mira Raluca

13 Comments on În țara norului alb – Sarah Lark

 1. Aliceee Traveler
  June 7, 2012 at 5:04 pm (6 years ago)

  Noua Zeelanda e un mister pentru mina! As lua cartea sa aflu mai multe despre aceasta tara!

  Reply
  • Mihaela
   June 7, 2012 at 5:11 pm (6 years ago)

   Si pentru mine. Nu prea am citit despre aceasta tara, nici n-am fost interesata pana acum.

   Reply
 2. Nice
  June 7, 2012 at 9:47 pm (6 years ago)

  Cred ca pentru cei mai multi dintre noi Noua Zeelanda reprezinta un mister. Iar pentru unii, taramul fagaduintei, chiar si Dragos, colegul meu de blog, a marturisit ca ar fi prima sa alegere in cazul in care s-ar muta in alta tara. Nu stiu ce are pamantul acela indepartat de ii fascineaza, probabil vom afla daca vom citi cartea. 🙂

  Reply
  • Mihaela
   June 7, 2012 at 11:15 pm (6 years ago)

   Nu stiu daca m-as muta acolo, dar mi-ar placea sa o vizitez. Cred ca are niste peisaje absolut splendide, paradisiace chiar as zice.

   Reply
 3. Samira
  August 3, 2012 at 5:48 am (6 years ago)

  vesnica intrebare a fetei cu putini bani de buzunar :)) se gaseste pe internet si pe ce site ?

  Reply
  • Mihaela
   August 3, 2012 at 9:37 am (6 years ago)

   Nu stiu daca se gaseste pe net, poti cauta pe google. Vezi ca elefant are reduceri de 35% zilele astea, o poti cumpara mai ieftin.

   Reply
 4. Iulia
  September 12, 2016 at 3:27 pm (2 years ago)

  Nu o gasesc de vanzare pe nicaieri.Stiti pe cineva care a citit-o si o vinde?
  Va multumesc.

  Reply
 5. Ana
  January 13, 2017 at 10:10 pm (1 year ago)

  Buna. Daca vrei sa vinzi cartea, vreau sa o cumpar. Nu o mai gasesc nicaieri in livrarii sau pe net.

  Reply
  • Mihaela
   January 14, 2017 at 9:13 am (1 year ago)

   Ana, o caut si te anunt. Te-ar interesa si celelalte 2 carti? Sunt o trilogie, se continua povestea. Este Cantecul Maorilor, In Tara norului alb si Strigatul pasarii kiwi.

   Reply
   • nora
    September 5, 2017 at 1:14 pm (8 months ago)

    salut!! imi doresc de mult sa citesc si eu cartea- daca o vinde cineva as fi foarte recunoscatoare!! am volumul 2 si 3 dar imi lipseste primul.
    [email protected]

    Reply
 6. Florin Badulescu
  January 20, 2017 at 12:03 pm (1 year ago)

  Buna ziua!
  Daca cineva doreste sa vanda primul volum, In Tara Norului Alb, il/o rog sa ma contacteze.
  Va multumesc!

  Reply
 7. Maria
  September 18, 2017 at 3:11 pm (7 months ago)

  Buna ziua,
  Doresc sa cumpar si eu primul volum al trilogiei In Tara Norului Alb.
  Daca are cineva va rog sa ma contactati.
  Va multumesc !

  Reply
 8. loredana
  September 28, 2017 at 11:09 am (7 months ago)

  Cumpar prima carte In tara norului alb,va multumesc!!

  Reply

Leave a Reply

More in cărţi
Omul care își confunda soția cu o pălărie – Oliver Sacks

Un profesor de muzică își confundă (la propriu) soția cu o pălărie. Un bărbat nu-și recunoaște propriul picior. O femeie nu...

Close