Odată cu venirea verii și cu creșterea temperaturilor, am început să apelez din ce în ce mai des la bluze subțiri, vaporoase, care din păcate sunt și transparente. Sau la tricouri/maiouri cu spatele gol. Și bineînțeles la rochii cu spatele gol sau care se leagă pe după gât. Și astfel nu mai pot apela la un sutien obișnuit.

De-a lungul timpului am încercat sutiene cu bretele transparente, la un moment dat erau foarte căutate – însă acum mi se par aiurea, mai ales că bretelele alea nu-s chiar invizibile, se văd chiar foarte bine. Cât despre sutienele fără bretele…nu mi-au plăcut niciodată și nici nu le pot folosi la bluze/rochii cu spatele gol.

Norocul meu că am primit cadou un sutien precum cele din pozele de mai jos, doar că pe crem (ceea ce e mult mai practic și e perfect pentru vară și bluze transparente). Seamănă oarecum cu acele sutiene din silicon care erau promovate la teleshopping, însă acestea sunt din material și se lipesc de corp cu o bandă adezivă. Cred că au fost cumpărate de la Debenhams, atât sutienul, cât și rezervele de bandă adezivă. Sutienul nu știu cât costă, rezervele însă sunt 30 lei (și conțin 2 seturi de autocolante).

Am găsit pe etichetă informații despre producător (The Natural) și am intrat și pe site-ul lor doar ca să descopăr câte produse minunate și utile produc. Nu știu însă câte se găsesc la noi…

Dar mai întâi să vă povestesc despre sutien. O să spuneți că se dezlipește și că este incomod. Ei, eu l-am încercat, și nu doar așa, câteva minute, ci l-am ținut cam 5 ore, timp în care am fost îmbrăcată cu o bluză vaporoasă (și largă, nu era mulată ca să țină sutienul la locul lui) și pe o vreme caniculară, cu vreo 30 de grade. Vă dați seama că am transpirat și cu toate acestea sutienul nu s-a desprins de la locul lui. Acel autocolant se prinde bine de piele, fără însă a se dezlipi ulterior cu greutate și cu durere. De asemenea, sutienul este chiar comod și nici nu se simte. Nu zic că n-am avut emoții, dar apoi am realizat că nu se întâmplă nimic, că stă foarte bine la locul lui.

După ce se observă că abțibildul nu mai este la fel de lipicios, se schimbă cu rezerve. Prețul rezervelor nu este chiar mic, deci acest sutien nu este unul pe care să-l purtați chiar în fiecare zi, ci atunci când aveți nevoie, la bluze sau rochii cu spatele gol. Pe site-ul producătorului eu am găsit mai multe variante ale acestui sutien, cu push up sau fără. Nu știu dacă la Debenhams sunt ambele variante disponibile.

Și dacă tot am ajuns cu discuția la acel site, trebuie să menționez și alte produse foarte interesante: bureți de protecție pentru subraț (nu știu cum să le zic altfel) care absorb transpirația și evită pătarea hainelor, protectoare pentru umeri pentru a nu mai rămâne urme de la bretelele sutienului, bureți pentru deodorant, buzunar pentru sutien ideal pentru când vrei să renunți la geantă și nu-ți trebuie decât actele și niște bani.

Dacă aveți un magazin Debenhams în oraș și știți că se găsesc aceste produse acolo, vă rog să-mi atrageți atenția. Producătorul este din Canada și nu vinde en detail.

30 Comments on Pentru bluze transparente și rochii cu spatele gol

  1. Debenhams e printre magazinele mele favorite, gasesc acolo tot ce-mi doresc… Am vazut aceste tipuri de sutiene, dar nu ma tenteaza, nu stiu de ce dar am impresia ca sunt pentru doamne si domnisoare care poarta cupa A sau B… Iar rochite cu spatele gol nu port niciodata. De fapt nu port rochite. 😛 Am bluzite transparente si le port cu sutien normal…nici ca-mi pasa de gura lumii, unde mai pui ca merg si la serviciu asa imbracata. 😀

    • Cred ca cele fara bretele sunt intr-adevar pentru cupa A sau B, nu prea ofera sustinere, insa daca nu ma insel sutienul a venit si cu bretele transparente (ptr mai multa sustinere). La bluze transparente mai port si eu sutien normal, dar la bluze transparente care se mai incheie si pe dupa gat si lasa umerii goi…nu prea pot face asta, ca se vad bretelele sutienului si nu-mi prea place.
      Imi place si mie Debenhams, desi n-am intrat niciodata, am primit de la viitoarea mea soacra o gramada de cadouri de acolo. 🙂 Rochii, sutienul acesta, genti. 🙂

      • buna mar interesa si pe mine un sutien cu bretele transparente in spate cum as putea sa cumpar

  2. Din fericire eu am dat in Bucuresti de o tipa care comercializeaza lenjerie de la diferite magazine straine si de la ea imi achizitionez tot ce am nevoie si nu gasesc pe piata. Are si ea sutiene din silicon ( optional cu bretele transparente ), care se pare ca sunt foarte cautate si de care eu nu ma voi lipsi. 😛 Port destul de des in ultima vreme bluze/tricouri cu umerii goi si mi-ar placea sa am cateva. Sunt intradevar utile!

      • Cupele din silicon sunt foarte bune. Eu le folosesc de aproape 4 ani , in special la nunti pentru ca atunci port rochii fara bretele sau cu spatele gol si sunt multumita, nu aluneca, se lipesc foarte bine si se intretin usor pt ca pot fi spalate, iar lipiciul nu se duce. Se gasesc in majoritatea magazinelor cu lengerie intima si costa pana in 50 ron, deci, le recomand.

          • Ne-a zis Dana ce trebuia sa aflam! 🙂 Multumim Dana.

            Mihaela, eu imi voi face o comanda cand ajung la Bucuresti si apoi iti spun cum se comporta si cat sunt de comode sau incomode.

  3. Foarte fain! Am gasit un magazin online care le vinde produsele (herroom.com), un sutien de asta fiind aprox. 28 dolari, iar shippingul pana-n Ro e 40 😀 Interesant de vazut cat e unul la Debenhams, pentru ca, cu tot shippingul scump, s-ar putea sa fie rentabil de comandat in US (de acolo e herroom!)

    • Am vazut si eu magazinul din America, dar ma gandeam ca vine foarte scump cu taxe de transport + ce-ti mai cere la vama…

      • Nu-ti cer la noi nimic, ca-s oamenii OK cei de la oficiul 13. Doar daca trimit cu UPS sau alta firma de curierat, ca aia nu iarta nimic.

        • Da..Oricum rentabil ar fi daca s-ar cumpara mai multe produse, pentru ca nu cred ca sutienul costa mai mult de 40 de dolari. Probabil e in jur de 100 lei. Chiar voi intreba, poate mai tine minte soacra mea cat a dat pe el.

  4. Am vazut si eu prin magazine in Toronto sutiene din astea, dar n-am incercat niciodata. Pentru bluze transparente am gasit in schimb o alta solutie. Am si eu o bluza transparenta, vaporoasa, lejera, si port sub ea sutien negru, si un top negru mulat cu bretele, pentru ca nu-mi place sa-mi expun pielea, si mai ales sutienul, cand port bluze transparente. Am doua topuri din astea pe care le folosesc (si) in acest scop, unul Mango si unul Banana Republic.

    • Victoria, nu este o idee rea, dar nu prea merge pe temperaturi foarte ridicate…Mai ales pe 30 de grade cum sunt acum in Iasi.

  5. Am tras și eu cu ochiul pe site-ul respectiv și am rămas uimită de câte soluții utile au, chiar și pentru persoanele care au nevoie de mult mai mult suport.
    Cum mai spuneau și alții, clar sutienul prezentat de tine nu e pentru cineva care are o cupă mai mare decât B.
    Îmi plac mult sutienele care se găsesc în străinătate, la noi rar se merge dincolo de soluțiile clasice. Se găsesc destul de mult la ei și sutiene cu o bandă mai lată. Chiar dacă ești suplă și nu ai colăcei pe spate de ascuns, benzile alea late țin mult mai bine un sân cu cupa D și până la urmă e vorba de spatele „ghinionistei”.
    Găsisem pentru ceva cu umerii goi un sutien bun în H&M, fără bretele, un pic mai jos ca structură, era foarte bun… ținea… însă benzile alea de plastic lipicios îmi dau iritații vara.

    Eu nu sunt fan bretele la sutien. 😆 Mă enervează mai mult și nici nu le văd rostul, atâta vreme cât sutienul e bun și sânii nu sunt căzuți de tot, există susținere și fără.

    • Da, chiar au foarte multe solutii utile. Mi-ar placea si chiar as avea nevoie de cateva din produsele lor…insa nu cred ca sunt toate la Debenhams. 🙁 Si curios e ca multe dintre acele produse sunt de bun simt, adica nu e cine stie ce tehnologie…dar uite ca altii nu s-au gandit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.