Ginger Lemongrass – Tea Forte preparat cu infuzor Luci

Așteptam să primesc de la curier o carte, când colo am avut surpriza să deschid o cutie plină cu produse Tea Forte, unele mai tentante ca altele. Am prezentat deja Citrus Mint pe Tea Mug, acum va voi vorbi despre un ceai organic, Ginger Lemongrass, pe care l-am preparat într-un infuzor tare simpatic și deștept, numit Luci.

Infuzorul Luci se folosește pentru a infuza frunze de ceai într-o cană, într-o ceașcă sau într-un ceainic mic. Se adaugă ceai sub formă de frunze în baza infuzorului din oțel inoxidabil, se înfiletează partea superioară colorată din ceramică și apoi să se infuzează ceaiul. După infuzare, infuzorul se așază pe tava pentru ceai care îl însoțește pentru a reține eventualele picături de ceai. (sursa) Este disponibil în mai multe culori, pe alb, verde, galben sau albastru.

Infuzorul este ușor de folosit, nu se ridică la suprafața apei, este înalt, așa că nu trebuie să vă băgați degetele în apă/ceai pentru a-l scoate. Tava care îl însoțește este foarte utilă, nu mai curg picături de ceai pe masă. De asemenea, datorită infuzorului, puteți prepara imediat o altă cană cu ceai (valabil pentru ceaiurile care merg infuzate de mai multe ori). Cred că este ideal de folosit la servici, pentru a prepara și aici ceaiuri mai deosebite, la vrac. Nu mai aveți nevoie de sită sau ceainic, puteți folosi chiar și o cană obișnuită pentru a-l prepara, cu condiția să fie suficient de mare, de minim 200 ml.

 

Ingredientele sale sunt: lemongrass organic, rădăcină de licorice organică, coajă de lămâie organică, mentă organică. Nu conține cafeină și este certificat organic de către USDA. Se prepară cu apă la 100 grade Celsius și un timp de infuzare de 5 minute. Cu ajutorul infuzorului Luci am preparat foarte ușor și rapid Ginger Lemongrass, ceai cu arome citrice de lemongrass organic și note subtile de ghimbir.

Parfumul este subtil, predominant de citrice. Gustul este dulceag, datorită radacinei de licorice, cu o aromă puternică de citrice. Ghimbirul se simte doar foarte puțin, nu pișcă, nu este deranjant (nu sunt un fan al ceaiurilor condimentate). L-aș clasifica ca un ceai relaxant, ideal de băut seara, înainte de culcare.

Ginger Lemongrass este disponibil sub formă de infuzie tip piramidă sau în cutii metalice. Mai multe informații despre preț și mod de ambalare găsiți aici.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Ocrainschi Lola veronika armanu Raluca Oana S. Laurentiu Raluca ana Anca Grigoras Larisa Oana Stefania Hapi. River_woman Nice Calin Andreea Daniela miruna Laura Ana Anca Cristiana Raluca N. Raluca

7 Comments on Ginger Lemongrass – Tea Forte preparat cu infuzor Luci

 1. Laurentiu
  June 9, 2012 at 2:27 pm (6 years ago)

  Este ceaiul preferat al unei prietene…iarna, de fiecare data cand iesim sa servim un ceai sau ceva cald, nici nu are nevoie de meniu 😀

  Reply
  • Mihaela
   June 9, 2012 at 2:35 pm (6 years ago)

   🙂 Ma bucur ca ii place acest sortiment.

   Reply
 2. Hapi. River_woman
  June 9, 2012 at 8:44 pm (6 years ago)

  Eu as prefera numai infuzorul ala Luci ca plec in calatorie
  Tine de cald? 😀

  Reply
  • Mihaela
   June 10, 2012 at 10:50 am (6 years ago)

   Da, infuzorul ar fi ideal pentru calatorii, daca esti amator de ceai. Ce sa tina de cald?

   Reply
   • Hapi. River_woman
    June 10, 2012 at 8:16 pm (6 years ago)

    Faceam o gluma legata de “infuzorul LUCI” 🙂

    Reply
    • Mihaela
     June 10, 2012 at 8:25 pm (6 years ago)

     Ah. 🙂

     Reply

Leave a Reply

More in ceai
Ceai Jade Oolong – Compania Ceaiului

În sfârșit am intrat în posesia unui ceainic Piao I care să-mi ușureze procesul de preparare a ceaiurilor mai deosebite....

Close