Ceai galben Huo Shan Huang Ya – Compania Ceaiului

Ce frumos e să-ți începi dimineața în compania unui ceai deosebit, de calitate superioară, cu un gust atât de intens și catifelat! Când ai ocazia să guști ceai după ceai, diferite sortimente, ceai la plic, ceai la aparat, frunze de ceai, începi să apreciezi acele ceaiuri de top. În ultimul timp numai astfel de ceaiuri am mai băut (cu excepția celor băute prin restaurante, unde nu prea ai de ales), nu mai am curiozitatea să gust ceaiuri de prin alimentare. Mai ales că încep să simt foarte bine diferența dintre ele.

Dar să încep să vă povestesc de Huo Shan Huang Ya, care mai poartă și numele de Yellow Buds (Muguri Galbeni). De pe site-ul Companiei Ceaiului aflăm că este cules înainte de ploile de primăvară din aprilie, procesat ca un ceai verde până la un punct, după care este foarte uşor oxidat, pentru a obţine un ceai mai moale şi mai dulce. Ceaiul Huo Shan Huang Ya este extrem de înviorător, cu note de alune şi porumb dulce. Aroma este completă doar după ce se înghite ceaiul, moment în care aroma îşi dă drumul şi notele dulci se fac simţite.

Huo Shan Huang Ya este făcut din două frunzuliţe culese împreună. În timpul dinastiei Ming acest ceai era atât de preţuit încât facea parte din ceaiurile tribut, destinate doar împăratului.

Pentru preparare, se folosesc una sau doua linguriţe la 200 ml apă cu o temperatură de 75°C. Infuzaţi 2-3 minute şi cel puţin de trei ori. Cu ajutorul Piao I am reușit să fac chiar 4 infuzii și nu mi s-a părut că se pierde din gust.

Parfumul ceaiului mi se pare ușor fructat. Gustul este delicat dar concentrat, catifelat și pot simți într-adevăr nota de alune. Aftertaste-ul este lung, vegetal, puternic. De mult nu am mai băut un ceai cu un aftertaste atât de lung. Se simte pe limbă secunde bune după degustare.

Găsiți acest sortiment pe Compania Ceaiului, momentan este disponibil doar la punga de 50 grame, la prețul de 75 lei. Eu am ales o mostră, e posibil să mai fie aduse și acestea în stoc. Nu uitați că aveți și reducere folosind codul MIHAELAANGHEL – reducerea este de 10%.

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Anca Grigoras Raluca Laura Ana MihaelaC Andreea Roibu Nice Ionela Diana Roxana

4 Comments on Ceai galben Huo Shan Huang Ya – Compania Ceaiului

 1. MihaelaC
  August 21, 2012 at 10:51 am (6 years ago)

  Nu am baut pana acum ceai galben, ar trebui sa-mi refac stocul de ceaiuri, de mult timp nu am mai facut asta :). Deja ceaiul la pliculet nu ma mai entuziasmeaza asa de mult. Am baut de curand ceai de pepen galben si cocos de la Carturesti, foarte dulce si bun.

  Ca de obicei, un articol interesant despre ceaiuri!

  Reply
  • Mihaela
   August 21, 2012 at 11:29 am (6 years ago)

   Suna interesant acel ceai de la Carturesti. Multumesc! 🙂

   Reply
 2. Ionela
  August 22, 2012 at 2:48 pm (6 years ago)

  “De pe site-ul Companiei Ceaiului aflăm că este cules înainte de ploile de primăvară din aprilie” este foarte important acest lucru, ceaiul cules inainte de aceasta perioada este unul cu adevarat deosebit!

  Reply
  • Mihaela
   August 22, 2012 at 2:51 pm (6 years ago)

   Un lucru pe care nu-l stiam, multumesc! 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in ceai
Degustare de matcha la Livada cu Ceai

Când s-a deschis Palas am intrat și în magazinul Livada cu Ceai, fără să am prea mari așteptări. Am văzut...

Close