N-am mai făcut lepșe de foarte mult timp, cred că de câteva luni. Nu știu, mă plictiseau, majoritatea conțineau cam același tip de întrebări, unele din ele foarte copilărești, și deși îmi propuneam să le fac, mă gândeam că ocupă spațiu inutil pe blog, că nu aduc nimic nou sau interesant aici. Dar această leapșă de la Nice îmi place, e despre călătorii, subiect care acum este destul de important pentru mine, având în vedere că de-abia m-am întors dintr-un road trip prin țară și că urmează să plec iarăși.

Am adăugat și câteva poze personale, mi se pare că arată mai frumos așa.

1. Muntele sau marea?

Conform zodiei mele, capricorn, ar trebui ca muntele să fie preferatul meu. Și să-mi placă să practic alpinism. Însă mie îmi place marea și nu aș face alpinism decât în sălile de cățărat, unde știu că nu mi se poate întâmpla nimic și că pot renunța oricând fără nici o problemă. 🙂

La mare…

2. Iarna sau vara?

Iarna. În copilărie adoram vara pentru că nu erau temperaturi la fel de mari ca acum și-n plus, era vacanță. Acum lucrăm la fel de mult iarna și vara, și cum suport mai bine temperaturile mai reci decât cele calde, iarna a devenit anotimpul meu preferat. Alte motive pentru care ador iarna puteți afla aici, i-am și dedicat articol cu ceva timp în urmă.

Iarna

3. Care este destinația la care visezi să ajungi măcar o dată în viață?

Statele Unite ale Americii și China. Și Japonia. Și Africa de Sud. Și Brazilia. Și multe altele. 🙂

4. Care a fost cea mai frumoasă țară pe care ai vizitat-o?

O să pară ciudat, însă cea mai frumoasă țară, adică cea mai arătoasă (în sensul ăsta iau acest cuvânt) mi s-a părut Monaco. Am ajuns aici în 2000 și mi s-a părut irezistibilă – marea pe o parte, muntele pe cealaltă, curățenie, civilizație, lux – lux în sensul că totul arată bine, nou, modern, frumos. M-a impresionat cu adevărat.

Dar Monaco e și un stat foarte mic. La alte țări, cum ar fi Austria, Franța, Spania, Danemarca, Suedia, Norvegia, am avut cum să văd mai multe și bineînțeles că am găsit și lucruri care să nu-mi placă, alături de orașe pe care le-am considerat superbe.

5. Care a fost cel mai frumos oraș din afara țării pe care l-ai vizitat?

Viena și Monte Carlo. Nu mă pot decide care e mai frumos…

Din Viena

6. Care a fost cel mai frumos oraș din România pe care l-ați vizitat?

La fel, nu mă pot decide: Sibiu, Brașov și Sighișoara. După ele ar veni Constanța.

Sighișoara

7. Ce obiectiv turistic te-a impresionat?

Nu țin minte să fi văzut vreodată vreun obiect turistic care să mă impresioneze, să zic WOW când îl văd…dar nici nu sunt genul. Toate obiectivele turistice văzute în această vară m-au impresionat…Coloana Infinitului, Peștera Muierii, Vulcanii Noroioși (deși mă așteptam să fie mai spectaculoși), Praid.

Coloana Infinitului

8. Ce obiectiv turistic românesc ai recomanda unui străin? 

Cred că aș recomanda ceva natural, de exemplu Peștera Muierii sau un Parc Național, cum ar fi Parcul Național Cheile Nerei (că tot am fost acolo). Ah, și Delta Dunării.

Peștera Muierii

9. Ce oraș ți-ai dori să vizitezi?

Din Europa Londra și Roma. Din afară mi-aș dori să vizitez orașe din Japonia, China, Brazilia, Statele Unite ale Americii, India, ș.a.

10 Ce suveniruri cumperi de obicei?

Mai nou cumpăr magneți de frigider. Ne-am propus să luăm cam din fiecare loc unde mergem și să avem pe frigider mărturii din excursiile noastre. Înainte cumpăram globuri de cristal, dar nu se găsesc chiar peste tot și de cele mai multe ori sunt cam scumpe. Dacă mai văd ceva deosebit, specific locului, cumpăr. De exemplu am cumpărat din Sighișoara o mască venețiană. Bine, ideal ar fi fost să îmi cumpăr una din Veneția, dar când am fost acolo mi-am cumpărat o gondolă în miniatură. 🙂

Suveniruri

Leapșa poate fi preluată de oricine dorește, numai să mă anunțați să vă adaug link-ul aici.

4 Comments on Din călătorii…

  1. Aceeasi dorinta de a achizitiona magneti de frigider din orasele vizitate o am si eu, Mihaela. Mi-ar fi placut enorm sa am unul cu Bruges, dar din pacate nu s-a putut, nu am mai gasit, pana m-am trezit eu se facuse ora 18 si toate magazinele cu suveniruri se inchisesera.
    Multumesc de preluare, chiar acum iti trec link-ul in articol.
    PS
    Abia astept sa ajung in Monaco. 🙂 😛

    • Nici eu n-am magnet din Bruges. Cand am fost aici nu aveam un buget de vacanta prea mare, il pastram pentru cazari. Am cumparat atunci putine suveniruri, mai mult pentru cei dragi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.