Cam de 3 luni port ochelarii cu lentile Essilor. V-am scris de ei aici, sunt cei cu filtru UV Broad Spectrum care te protejează 100%, atât de razele care vin din față cât și de cele care vin din spate și se reflectă pe suprafața interioară a lentilei.

În afară de acest beneficiu, ei ofera rezistență la zgârieturi, protecție anti-murdărie și eficiență anti-reflex. Nu am fost eu foarte atentă la început la aceste detalii pentru că știam că n-am mare grijă de ochelari și nu credeam că vor trece câteva luni fără câteva semne pe ochelari. Dar se pare că m-am înșelat.

Să vă explic mai bine. Eu port ochelari tot timpul. Când dorm sau fac baie, îi las pe noptieră/dulap, în diverse poziții, pentru că n-am răbdarea să-i așez de fiecare dată în etui. Am din acestea vreo 2-3, dar stau abandonate prin dulap. Când am dormit la cort, i-am pus într-un buzunar al cortului. Când n-am avut unde să-i pun, am dormit cu ei în mână. Nu toată noaptea, câteva ore, dar oricum…nu e chiar potrivit. Ba mai mult, au mai fost cazuri când am adormit cu ei pe ochi.

Cu toate acestea lentilele și ramele sunt în stare perfectă. Fără zgârieturi, fără șuruburi desprinse, fără vreun defect vizibil. Iar asta înseamnă o perioadă de timp mai mare în care îi pot folosi deci mai puțini bani cheltuiți. Despre protecția contra razelor UV nu vă mai zic, v-am povestit luna trecută. Având în vedere că iar vine canicula peste noi, nu pot decât să mă bucur că port astfel de ochelari.

Sper că voi aveți mai multă grijă de ochelarii voștri, îi puneți în etui, nu-i lăsați aruncați peste tot. 🙂 Dacă procedați corect, cu siguranță vor rezista și mai mult timp. Cei de la Essilor au deschis și un blog unde apar diverse articole despre protecția ochilor, afecțiuni, remedii, optică. Vă invit să-l răsfoiți, poate aflați informații interesate.

4 Comments on După 3 luni cu lentile Essilor

  1. Si eu cred c-o sa apelez la o pereche de ochelari dar nu prea am idee la ce..Probleme nu am, dar simt o oarecare oboseala, mai ales ca lucrez cel putin 8h/zi in fata unui pc. Ce imi recomanzi sa fac? (scuze ca te intre, nu esti oftalmogolog dar ma gandesc ca ai putea sa oferi un sfat, cat de mic).

  2. Eu tocmai am fost la un control oftalmologic ( merg la fiecare 6 luni ) si mi-am comandat o pereche de lentile de contact de unica folosita. 🙂 Le port doar cand vreau. Sunt mai mult decat incantata de faptul ca atunci cand vor fi ocazii speciale voi renunta la ochelari.
    Tu nu te-ai gandit sa iti iei?

    • La un moment dat, da. Mi-am si luat dar n-am reusit sa le pun. 🙂 Apoi am renuntat la idee, pentru ca mi se pare ca ochelarii imi ascund defecte la nas – am deviatie de sept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.