Ce să fac cu moștenirea – Kerstin Gier

Când am răsfoit prima dată această carte am crezut că am de-a face cu un roman amuzant, chick lit, care să aibă printre personaje și un câine. M-au indus în eroare coperta și titlul cărții. Așa că am fost surprinsă de adevăratul subiect al cărții, mult mai sensibil, realist și serios.

“Ce să fac cu moștenirea” este despre o tânără supradotată, Carolin, care se căsătorește cu un bărbat mai în vârstă, tatăl fostului ei prieten. Când acesta moare subit, Carolin se mută în casa surorii sale pentru a-și reveni din șoc, și atunci află că fostul ei soț era un bărbat bogat, așa că ea, alături de copiii din fosta căsătorie, va moșteni o adevărată avere. Apar  însă certuri privind moștenirea iar Carolin trebuie să se descurce atât cu pretențiile lui Thomas, cumnatul ei mincinos, cât și cu cele ale fostului ei prieten, fiul lui Karl, Leo. Începe să frecventeze și un psiholog, ia și medicamente pentru a se simți mai bine. În aceste momente dificile îi sunt alături Justus, un farmacist simpatic și săritor, sora și cumnatul ei și părinții. Cumnata ei mai puțin, fiind în general o persoană dificilă, care nu poate rezista să nu spună lucruri îngrozitoare în cele mai rele momente.

E o carte tristă, cinică și doar pe alocuri amuzantă, prin contrastul dintre inteligența Carolinei și ignoranța celor cu care vine în contact. Mi-a plăcut mai ales povestea de dragoste dintre Karl și Carolin, amintirile ei despre cum s-au cunoscut, cum și-au început iubirea, cum el a apreciat ciudățeniile ei și le-a iubit. Mi s-au părut interesante și citatele de la începutul fiecărui capitol. Cum ar fi:

 • Pentru orice lucru există două momente , cel potrivit și cel ratat. Stan Nadolny
 • Unii nu-și găsesc inima înainte de a-și pierde capul. Friedrich Nietzsche
 • Dacă ești capabil să te simți fericit și fără fericire, aceasta este fericirea. Marie von Ebner-Eschenbach

O recomand cu drag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Anca Grigoras Aniela Deby Raluca Nice Ramona Bacu Alina ramona strinu miki Roxana I Paula Oana Ocrainschi Lola Stefania Letitia Raluca Andreea Roibu Diana Ino Kadia Aliceee Traveler

9 Comments on Ce să fac cu moștenirea – Kerstin Gier

 1. Aniela Deby
  August 29, 2012 at 10:47 am (6 years ago)

  Foarte interesat romanul, e genul de poveste care te tine atenta, asa-i?

  Reply
  • Mihaela
   August 29, 2012 at 11:14 am (6 years ago)

   Da, exact. 🙂

   Reply
 2. miki
  August 29, 2012 at 1:39 pm (6 years ago)

  A fost la o oferta pe elefant (carti noi cu transport gratuit) si am ratat-o in timp ce ma uitam ce sa mai pun in cos. Astept iar o super oferta si mi-o cumpar si eu (acum e redusa doar cu 25% :D)

  Reply
  • Mihaela
   August 29, 2012 at 1:53 pm (6 years ago)

   Da, au oferte bune pe elefant. Am profitat si eu de cateva ori de ele. O data am reusit sa iau carti cu 50% reducere! Erau deja reduse cu 40 si am mai primit 10 ca am comandat la ei de o anumita suma pana atunci.

   Reply
 3. Kadia
  August 29, 2012 at 3:22 pm (6 years ago)

  Ma bucur ca imi impartasesti parerea, desi este insotita pe alocuri de umor, mie mi-a provocat o stare de melancolie. Este foarte bine scrisa, nu-ti vine s-o lasi din mana, nu poti sa nu simpatizezi personajul principal, mai ales cand vezi unde rationamentul ei da gres.

  Reply
  • Mihaela
   August 29, 2012 at 3:29 pm (6 years ago)

   Exact Kadia. Ma bucur ca ti-a placut si tie cartea.

   Reply
 4. Nice
  August 29, 2012 at 4:28 pm (6 years ago)

  “Ce sa fac cu mostenirea” este genul de carte, care, probabil m-ar fascina si pe mine. Asta e prima impresie dupa citirea recenziei realizate de tine. Mi-au placut foarte mult citatele selectate pentru finalul articolului, mai ales ultimul care vine in completarea gandurilor mele de azi. 😀

  Reply
  • Mihaela
   August 29, 2012 at 4:29 pm (6 years ago)

   Dacă ești capabil să te simți fericit și fără fericire, aceasta este fericirea. – este si citatul meu preferat 🙂

   Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Ce să fac cu moștenirea – Kerstin Gier

 1. […] a fi chick lit și am lăsat-o și eu în biblioteca mea câteva luni bune. Până când am citit Ce să fac cu moștenirea de aceeași autoare. Am făcut cunoștință cu stilul autoarei și mi-a plăcut și mi-am dat […]

Leave a Reply

More in cărţi
Nono – Renata Carageani

Pe Nono l-am cunoscut în vacanță. Ne-am oprit într-un sat de lângă Barajul Vidraru iar eu, în loc să dorm și...

Close